leesdoelen
Blog Boekrecensies

Mijn leesdoelen voor 2023

Ik was het niet van plan, leesdoelen voor 2023 te stellen. Afgezien van het aantal boeken dat ik wil gaan lezen dit jaar had ik geen leesdoelen voor ogen. Maar ineens begon het toch te kriebelen. Goed plan om die kriebels dan via deze blogpost om te zetten tot concrete leesdoelen. Lees je mee?


Meer cozy crime lezen

Ik hou niet van thrillers, maar wel van detectives en zeker van het genre cozy crime. In het afgelopen jaar heb ik verschillende cozy crimes gelezen of als audioboek geluisterd en voor komend jaar staan er al diverse leuke titels op de planning. Waaronder deel 2 van de Miss Merkel-serie.

Meer Baantjer boeken lezen

In 2022 las ik 16 Baantjer boeken, en de jaren daarvoor ook zo iets. Maar omdat ik ze nog niet allemaal gelezen heb, lees ik dit jaar lekker verder over De Cock & Vledder.

Boeken lezen van Isabel Allende

Ik las vorig jaar pas voor het eerst een boek van haar, en wil graag meer van haar lezen. Ik heb sowieso nog twee boeken van haar liggen op mijn nog-te-lezen-boekenstapel. En heb haar debuut, Het huis met de geesten, gereserveerd bij de bibliotheek. Dus dit wordt een easy to achieve doel.

Vóór 5 mei boeken over de oorlog lezen

En dus niet pas rond die dag denken, o ja, dat had ik willen doen…

leesdoelen

Op tijd kerstboeken lezen!

Dus niet pas ergens in december beginnen en dan voor kerst slechts een paar gelezen te kunnen hebben…

150 boeken lezen

Ik vertelde er al over in het December maandoverzicht, maar voor dit jaar heb ik mijn leesdoel bij Goodreads op 150 gezet.

Verder wil ik, zoals elk jaar, ook de nodige romans, historische romans, klassiekers, feelgood, jeugdboeken en non-fictie lezen.

Ik bedenk in de loop van het jaar vast nog meer dingen die ik aan dit lijstje toe wil voegen, dus dan volgt er wel een update. 😉

Heb jij leesdoelen voor dit jaar?

Groetjes,Giovanna

6 reacties

 1. zegt:

  Mooie leesdoelen. Ik ben ook gek op Baantjer (heb ze bijna allemaal 🙂 en cozy crimes, vooral de boeken van Pierre Martin. Zijn ook echt een aanrader.

 2. Ik doe niet aan leesdoelen omdat ik me er toch niet aan ga houden. Ik las dit jaar een kerstboek en ik vond hem op tijd terug en ik las het dus ook op tijd, was een christelijke roman maar dat merkte ik pas toen ik op 3/4e van het boek was. Oorlogsboeken zijn altijd goed, lees er aub 1 die door degene die het meemaakte is geschreven.

 3. Wil 65 boeken lezen en dan het liefst zoveel mogelijk van mn lange series weg lezen. Natuurlijk nog meer Tweede Wereldoorlog boeken lezen en Baantjer verder lezen. Oude recensie exemplaren verder lezen van dvp zodat er meer schot in komt.

 4. zegt:

  Haha; ik heb weer een complete bingo, die deel ik volgende week op m’n blog. Maar leuk, die leesdoelen! Eerder aan de kerstboeken beginnen wil ik ook. Ik maak nu gewoon vast een lijstje van boeken die ik dan wil lezen. Veel leesplezier komend jaar! O ja, mijn doel is trouwens ook 150, maar stiekem hoop ik op meer☺️

 5. zegt:

  Mooie leesdoelen. En ik vind 150 zó tof als het lukt. Ik doe meestal ook niet aan leesdoelen, maar dit jaar doe ik voor het eerst mee aan een leeschallenge: de alfabetleeschallenge. Voor elke letter van het alfabet een boek van een auteur met die letter als beginletter van de achternaam lezen. Vond ik toch wel erg leuk om eens aan mee te doen.

 6. zegt:

  Wow, 150 boeken! Mijn doel is 23 boeken, aangezien het 2023 is, haha. In 2022 las ik net geen 5 boeken. Niet echt een goed leesjaar voor mij.

Reacties zijn gesloten.