Privacybeleid

Privacybeleid

Vanwege de nieuwe privacywet, de AVG (ook wel de GDPR), kun je hieronder lezen wat het privacybeleid van Over Schrijven Gesproken is.

Wie ben ik

Giovanna Jansen is de eigenaar van Over Schrijven Gesproken. Mijn webadres is: https://overschrijvengesproken.nl.

Welke persoonlijke gegevens Over Schrijven Gesproken verzamelt en waarom dat is

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, worden de data getoond in het reactieformulier verzameld en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Wanneer je gebruik maakt van het contactformulier om contact met mij op te nemen, wordt je bericht doorgestuurd naar het emailadres dat gekoppeld is aan dit blog: info@overschrijvengesproken.nl. Berichten worden doorgaans binnen 48 uur beantwoord. Of een bericht wordt bewaard hangt af van de inhoud. Als je wilt dat een bericht uit de inbox verwijderd wordt, kun je een mail sturen naar het bovenstaand emailadres.

Cookies

Over Schrijven Gesproken maakt gebruik van cookies. Wanneer je op de website komt wordt er gevraagd of er cookies opgeslagen mogen worden. Je kunt ervoor kiezen om dit te laten doen, of je kunt dit weigeren. Indien je dit wel wilt wordt de cookie 1 maand bewaard.

Wanneer je een reactie achterlaat op Over Schrijven Gesproken, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit gebeurd voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, wordt er een tijdelijk cookie opgeslagen om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, worden er enkele cookies bewaart in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaart. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Met wie jouw data gedeeld wordt

Google Analytics, WordPress, Jetpack en Hostnet kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken en webgegevens analyseren. Deze bedrijven zorgen ervoor dat mijn website goed loopt. Ook Akismet, de plugin die Over schrijven Gesproken tegen spam gebruikt, verzamelt gegevens ten bate van spambestrijding. Onderaan het reactie formulier op elke berichten pagina staat een link naar hun privacystatement en wat zij met je gegevens doen.

Over Schrijven Gesproken geeft jouw persoonsgegevens niet door aan andere mensen, bedrijven en diensten zonder jouw toestemming. Het doorsturen van gegevens met toestemming gebeurt bijvoorbeeld als je mee doet aan een winactie die loopt via een extern bedrijf. Jouw gegevens worden alleen met jouw toestemming aan dat bedrijf doorgegeven.

Hoe lang jouw data bewaard wordt

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen vervolgreacties automatisch herkent en goedkeurt worden in plaats van dat ik ze moet modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd zijn op Over Schrijven Gesproken (indien van toepassing), wordt ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel bewaard. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die Over Schrijven gesproken van je heeft. Je kan ook verzoeken dat enige persoonlijke data die Over Schrijven gesproken van je heeft verwijdert.

Samengevat, vanwege de privacyverklaring heb je de volgende rechten:

  • Het inzien, veranderen of (laten) verwijderen van je persoonsgegevens
  • De eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Liannes Letters.
  • Een verzoek in te dienen om je persoonsgegevens die naar jou of een andere, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Als jij gebruik van wil maken van (een van) deze rechten, kun je een mailtje sturen naar info@overschrijvengesproken.nl. Een verzoek tot inzien, verwijdering of verandering van gegevens kan vanwege privacy alleen als ik zeker weet dat jij ook daadwerkelijk die persoon bent. Daarom dien je een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen.

Verder ben ik verplicht je te wijzen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder als je van mening bent dat jouw privacyrechten zijn geschonden. De nationale toezichthouder is de Autoriteit Persoonsgegevens en je kunt via deze pagina een klacht indienen.

De data waarover je een verzoek tot verwijdering in kan dienen bevat geen data die ik verplicht moet bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden. Gegevens op door Over Schrijven Gesproken verstuurde facturen voor aan jou geleverde diensten (tekstschrijven, corrigeren, redigeren, persklaarmaken en dergelijke) kunnen niet verwijderd worden, daar ieder bedrijf een bewaarplicht heeft van minimaal vijf jaar op de administratie.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Jouw contactinformatie

Contactgegevens worden op drie manieren verzameld op Over schrijven gesproken:

  • Bij het plaatsen van een reactie onder een bericht
  • Wanneer je een e-mail stuurt
  • Als je reageert via het contactformulier

Aanvullende informatie

Hoe Over Schrijven Gesproken jouw data beveiligt

Over Schrijven Gesproken doet er alles aan om te zorgen dat jouw data beveiligt is. Er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen om deze website en de inhoud daarvan te beveiligen. Dit geldt ook voor jouw persoonsgegevens.

Van welke derde partijen we data ontvangen

Er zijn geen derde partijen van wie Over Schrijven Gesproken data ontvangt. Nooit zullen er persoonsgegevens worden gekocht of verkocht.

Instagram Feed WD

De Instagram Feed plugin die op deze website geinstalleerd is om de Instagram feed van Over Schrijven Gesproken te laten zien gebruik Instagram API. Alle data van Instagram wordt via API in een cache bestand opgeslagen in de WordPress database voor een korte periode. Je kunt Over Schrijven Gesproken verzoeken om jouw Instagram data te verwijderen mocht het per ongeluk opgeslagen worden in mijn website database. Instagram bewaard sommige cookies in browsers of websitebezoekers via API data. Deze cookies zijn voornamelijk voor veiligheidsdoelen.