Schrijfcoaching

Schrijfcoaching om je te helpen je boek te schrijven

Je hebt ontdekt hoe leuk je schrijven vindt en je wilt daar graag wat mee doen. Het idee om een boek te gaan schrijven kriebelt steeds meer en je merkt dat je er steeds vaker over mijmert en over (dag)droomt. Misschien schrijf je al heel wat jaren alleen voor jezelf of voor je blog, en heb je net besloten om het gewoon te gaan doen. Je gaat een boek schrijven! Super!

Een boek schrijven ís geweldig leuk. Maar niet altijd makkelijk. En nu je het besluit genomen hebt, komen er ineens heel veel vragen op je af. Hoe begin ik? Hoe schrijf ik goede personages en hoe dialogen? Hoofdstukken, hoe lang moeten die eigenlijk zijn? Welk perspectief kies ik? Hoeveel woorden moet mijn boek hebben? Hoe wordt het een logisch geheel en hoe weet ik of het eigenlijk wel goed genoeg is?

In de honderden blogs die je hier op mijn website kunt lezen, staan de beste schrijftips om meteen zelf mee aan de slag te gaan. Heldere inzichten met praktische tips om je goed op weg te helpen. Toch kan het zijn dat je meer wilt, vragen hebt, eens met iemand over je boek(idee) wilt sparren of graag begeleiding wilt in het hele boekschrijfproces.

Dan zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van jouw hulpvraag en waar je in jouw schrijfproces zit.


“Het schrijven van een roman staat al heel lang op mijn bucketlist. And now is the time. Met hulp van schrijfcoach Giovanna Jansen gaat dat helemaal goedkomen.” – Esther Terweij


Losse schrijfcoachsessies

Wil je graag een boek beginnen en heb je net even dat opzetje nodig om te beginnen? Of ben je al begonnen en zou een inspiratiesessie of een sparringsessie je helpen om weer verder te kunnen? Dan is een losse schrijfcoachsessie perfect voor jou. Er zijn verschillende sessies mogelijk.

  • Opstartsessie
  • Inspiratiesessie
  • Sparringsessie
  • Proefleessessie

Klik hier om naar de losse schrijfcoachsessies te gaan.


“Ik vond het een enerverende reis om samen met jou als schrijfcoach mijn essay tot stand te brengen. Ben er blij mee en ook wel een beetje trots.” – Arold Verheijen


Schrijfcoachingstraject

Wanneer er meerdere onderdelen zijn waar je graag schrijfcoaching bij wilt, kan schrijfcoaching voor jou heel geschikt zijn. Zo krijg je hulp bij het opstarten, wordt je persoonlijke begeleid, kun je sparren en wat laten proeflezen. Als je boek af en herschreven is doe ik de redactie voor je. Een traject biedt persoonlijke begeleiding van A tot Z bij het schrijven van je boek.

  • Coachingspakket Medium
  • Coachingspakket Maximaal

Klik hier om voor schrijfcoaching naar de coachingstrajecten te gaan.


“Eindelijk het zelfvertrouwen dat het gaat lukken, dat ik niet meer blijf hangen en tegen barrières aan loop. DANK JE!” – Marion Driessen


Schrijfcursussen

Wil je graag beter leren schrijven en zelf aan de slag gaan? De fijne kneepjes van het schrijfvak leren en er direct mee aan de slag? Dan is een schrijfcursus voor jou een match. In de schrijfcursussen leer je onder andere hoe je een boekplan maakt en hoe je plot, hoe je karakterdossiers maakt en research doet, hoe je een schrijfroutine ontwikkelt, hoe je herschrijft en welke vorm van uitgeven bij jou en jouw boek past.

  • Schrijfcursus Schrijf je boek
  • Schrijfcursus non-fictie

Klik hier om naar de cursussen te gaan.


Giovanna is een bevlogen schrijfster met een aantrekkelijke schrijfstijl en… niet onbelangrijk, ze is prettig in de omgang en is altijd snel en enthousiast in haar communicatie. Joyce Spijker


Manuscriptredactie

Misschien is je manuscript al klaar en wil je heel graag dat het geredigeerd wordt zodat je een goed en sterk manuscript hebt om mee naar een uitgever te gaan. Dan is manuscriptredactie wat jij nodig hebt.

Klik hier om naar de manuscriptredactie te gaan.


“De samenwerking met Giovanna was voor mij een hele nuttige en leuke ervaring. Het was heel fijn dat iemand kritisch naar mijn stuk kon kijken en om meer te leren over hoe een redacteur naar een tekst kijkt. Ik heb meerdere mensen die af en toe mijn stukken lezen en ook feedback geven, maar niet op zo’n gestructureerde manier. Ik heb nieuwe ideeën opgedaan om een nieuwe structuur aan te brengen en om dingen aan te passen. Op veel punten hadden Giovanna en ik hele vergelijkbare kritieken op mijn stuk, maar ook als je zelf al denkt dat iets anders moet, dan is het fijn als iemand anders daar weer vanuit een andere hoek een blik op werpt en ideeën aandraagt voor hoe het anders zou kunnen. Na mijn gesprek met Giovanna, was ik ook helemaal enthousiast om verder te schrijven omdat het me veel ideeën gaf. Ook het adviesrapport dat ze geschreven had was voor mij heel nuttig, zeker om de dingen die we besproken hadden nog eens na te lezen. De combinatie van een stuk dat echt geredigeerd is, een gesprek en een advies is kortom heel waardevol. Bedankt voor deze mooie ervaring!” – Nelle

Benieuwd of ik bij jou pas voor schrijfcoaching? Probeer dan eerst een gratis en vrijblijvende schrijfcoachsessie.


logo

Photo credits: Prisca Visser

* Op alle producten en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Met het afnemen van een product of dienst ga je akkoord met deze voorwaarden.