minireview #8
Boekrecensies

Minireview #8 maart

Het is weer tijd voor een nieuwe minireview. Met een selectie van 5 boeken die ik de afgelopen maand las. Omdat van alle boeken die ik lees een volledige review schrijven niet haalbaar is, deel ik maandelijkse een minireview van een aantal boeken. Ik las boeken in verschillende genres, en kwam een paar absolute toppers tegen. Benieuwd welke? Je leest het hier.


1. Miss Merkel en een onverwachte wending (Miss Merkel #1) – David Safier

Waardering: 5 uit 5.

Zoals ik onlangs op social media deelde ben ik weg van het genre Cosy Crime of Cosy Mystery. Detectives met een cosy twist. Dit boek past daar perfect in en ik heb ervan genoten! Ik gaf het niet voor niets 5 sterren. Het verhaal is goed geschreven, leuk, grappig (soms gewoon erg grappig, soms licht cynisch, soms zelfs hilarisch) en spannend. Niet puntje-van-je-stoel-eng-spannend, maar leuk wie-heeft-het-gedaan-en-waarom. Met heel veel o ja, of haha momenten naar allerlei politieke gebeurtenissen van recent of langer geleden. Ik kijk uit naar de vertaling van het tweede deel!

minireview #8

2. De moord op Windsor Castle (Hare Majesteit de Queen onderzoekt (#1) – S.J. Bennett

Waardering: 3.5 uit 5.

Het leuke, warme, persoonlijke gevoel dat ik bij het vorige boek had miste ik hier. Het verhaal was goed, zeker, de setting is ook leuk, daarom kreeg het boek op Goodreads geen 3 maar 4 sterren (halve kunnen er niet). Maar het bleef voor mijn gevoel afstandelijk. Deels omdat wanneer het perspectief bij de koningin lag het nog steeds wat afstandelijk was, en deels om dat het perspectief ook heel veel niet bij haar lag, ondanks dat zij de hoofdpersoon is. Dat was denk ik het meest waardoor ik afstand bleef voelen: een alwetende verteller, waardoor het perspectief niet alleen bij veel personen lag, maar je als lezer ook nog al eens te weten kwam wat een ander deed of dacht op dat moment terwijl die niet daar was… Leuk boek, maar het had naar mijn idee leuker en pakkender kunnen zijn. Toch ben ik wel van plan het tweede deel ook te gaan lezen.

3. Floor goed geregeld (Floor #13) – Marjon Hoffman

Waardering: 4 uit 5.

De zoveelste Floor die ik ondertussen gelezen heb, en moest er weer erg om lachen. De grappige tekeningen dragen daar zeker ook aan bij.

4. Haaientanden – Anna Woltz

Waardering: 5 uit 5.

Zeer goed en aangrijpend boek over een meisje dat iets heldhaftigs bedenkt om zo af te dwingen dat de uitslag van de oncoloog voor haar moeder goed uitvalt.

5. Zwart op wit – Mhairi McFarlane

Waardering: 4 uit 5.

Het eerste boek dat ik van Mhairi McFarlane las en ik heb er van genoten. Een heerlijke feelgood over een vrouw die na een groot schandaal die niet haar – nou ja niet helemaal – schuld was, als uitweg van haar baas de biografie van een bekende filmster mag schrijven, die toevallig ook uit haar geboortestad Nottingham komt, en plek waar ze om verschillende redenen absoluut niet naar terug wilde gaan. Het ghostwriten brengt haar sowieso meer dan ze had kunnen denken. Helaas het boek al terug gebracht naar de bibliotheek voor ik de foto gemaakt had…

En van Floor en Haaientanden vergeten een foto te maken, die moet ik weer even uit de boekenkast vissen, foto’s volgen nog!

Meer boekreviews lezen? Neem dan eens een kijkje hier.

Welke boeken las jij afgelopen maand?

Groetjes, Giovanna

4 reacties

  1. Bedankt voor het delen! Ben op zoek naar een nieuw boek. Weer genoeg inspiratie opgedaan! 🙂

  2. Het is allemaal mijn smaak niet, maar Miss Merkel ik ben dan benieuwd of Merkel dat ook leuk vind.

  3. zegt:

    Het eerste boek lijkt me ook heel leuk. Ik lees nu ook cosy crimes en ben begonnen met de Madame le Commissaire serie van Pierre Martin.

  4. zegt:

    Heerlijke voorkant ook, dat boek over Miss Merkel. Ik zou het denk ik zelf niet uitzoeken als ik het in de bieb zag staan, maar je maakt me nu toch wel heel nieuwsgierig. Ik ga ‘m op mijn lijstje zetten.

Reacties zijn gesloten.