Redactie

Naast schrijfcoach ben ik ook schrijver en redacteur. Ik schrijf boeken, blogs, artikelen en content voor mijn website en social media, en lever via Over Schrijven Gesproken naast schrijfcoaching ook verschillende redactionele diensten. Als tekstschrijver en content creator heb ik honderden zakelijke teksten, webteksten, e-books en social media posts geschreven en geredigeerd. Daarnaast kijk ik al jaren manuscripten na voor meerdere uitgeverijen en voor particulieren, en heb ik zo al ontelbaar veel manuscripten persklaargemaakt of gecorrigeerd.


Giovanna heeft de eindredactie voor mijn boek De Firma Intimidatie en Bedrog verzorgd. Wát een werk heeft ze ervan gemaakt. Behalve eindredactie heeft Giovanna ook nog zeer waardevolle inhoudelijke input gegeven. Het boek was pas echt ‘af’ nadat Giovanna het onder handen had genomen, ik ben heel blij met haar input.”
Wietske de Blocq van Scheltinga


“Het boek waar ik jaren aan heb gewerkt wilde ik graag laten beoordelen door een ervaren redacteur. Door haar prachtige blog heb ik Giovanna leren kennen en wat ben ik blij met haar heldere en goede redactiewerk. Zij geeft goede kritieken en het is vooral ook heel leerzaam voor mij als beginnende schrijver. Een pracht ervaring!”
Darina Nykl


Redactiewerk

Elke geschreven tekst heeft een boodschap. Of het nu gaat om een reclametekst, een column, een blog, een scriptie of een manuscript, je wilt er iets mee overbrengen. Uiteraard wil je dan niet dat je tekst vol fouten of hiaten zit, of dat de boodschap niet overkomt. Je kunt je tekst door mij laten nakijken en corrigeren. Op verzoek kan ik ook stukken voor je herschrijven, het zogeheten ghostwriten, om je te helpen de tekst beter te laten lopen.
Naast schrijver, ben ik ook redacteur en heb ik als freelance redacteur gewerkt voor twee online magazines. Als freelance redacteur werk ik alweer een aantal jaar voor mijzelf, en word ik ingeschakeld door zowel bedrijven, uitgeverijen als particulieren. Zie ook mijn portfolio voor een greep uit de boeken waar ik aan mee heb gewerkt.
In mijn werk als corrector/persklaarmaker kijk ik complete manuscripten na voor uitgeverijen maar ook voor particulieren, en schrijf en corrigeer ik teksten, artikelen en richtlijnen voor verschillende organisaties.
Wil jij er zeker van zijn dat jouw tekst goed geschreven is, of wil je hulp bij het verbeteren van je tekst? Neem dan gerust even contact met mij op.


Al binnen twee weken had Giovanna mijn gehele manuscript gelezen en van opmerkingen voorzien, heel fijn! Het commentaar dat ik kreeg was duidelijk en uitgebreid. Ik vond het prettig dat ze erg toegankelijk was per telefoon en mail en dat ze bereid was om antwoord te geven op al mijn vragen. Ik heb nu het gevoel dat mijn manuscript helemaal af is en klaar om naar potentiële uitgevers te sturen.”
Emily van Loon


Tekstredactie is mogelijk voor elk soort tekst

Eenvoudige tekstredactie bestaat uit het nalezen van de tekst en het geven van eventuele correcties op fouten. Als eenvoudige tekstredactie niet voldoende blijkt voor de tekst, zal ik in overleg in grote lijnen suggesties geven zodat je er eerst zelf nog eens goed naar kijkt. Of ik schakel, in overleg, over naar uitgebreide tekstredactie.
Uitgebreide tekstredactie, met name voor manuscripten, ook wel persklaarmaken genoemd, bestaat naast het nalezen en corrigeren, uit het geven van suggesties op niet lopende stukken en, indien gewenst, uit het herschrijven van stukken. Elke tekst is anders, neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.


“Wat een snelle service, niet te geloven. Dank je wel! Je opmerkingen zijn zeer helder en erg nuttig. Precies wat we nodig hadden.”
Maryse Wulf


Manuscriptredactie

Misschien is je manuscript al klaar en wil je heel graag dat het geredigeerd wordt zodat je een goed en sterk manuscript hebt om mee naar een uitgever te gaan. Of je wilt het in eigen beheer uitgeven en wilt zeker weten dat er geen fouten meer in zitten. Dan is manuscriptredactie wat jij nodig hebt. Bij manuscriptredactie loop ik je manuscript grondig na. Ik haal spel- en typfouten eruit, kijk of het verhaal loopt, er geen tegenstrijdigheden in zitten, ik markeer herhaling en zorg dat niet lopende zinnen wel lopen. Het verstandigst is het om zowel een uitgebreide redactieronde (persklaarmaken) te laten doen als een eenvoudige tekstredactie (correctie). Voor beide kun je bij mij terecht, toch raad ik aan om een van de rondes door een andere redacteur te laten doen, andere ogen zien namelijk weer andere dingen. Uitgeverijen werken daarom ook eigenlijk altijd per boek met een andere corrector en een andere persklaarmaker. Wil je weten wat voor mogelijkheden er zijn voor jouw manuscript? Neem dan gerust contact met mij op.


“Een aantal jaren geleden ben ik zonder enige ervaring begonnen met het schrijven van een boek. Een aantal weken geleden was het zover, het boek was af. Ik wilde het graag door een ervaren iemand laten beoordelen en kwam de site van Giovanna tegen. Ze heeft zich bezig gehouden met het persklaarmaken van mijn boek en na een aantal weken kreeg ik haar bevindingen terug. Giovanna is in staat oprechte kritiek te geven op een opbouwende, empathische manier. Het heeft mij veel geleerd over het schrijverschap in het algemeen en mij bewust gemaakt van mijn leerpunten. Een zeer motiverende ervaring.”
Margot Wilms


Manuscriptbeoordeling

Wil je een manuscript door mij laten beoordelen, zodat je weet of het goed genoeg is om naar een uitgever te sturen? Of juist om te weten waar het beter kan? Ook dat is mogelijk. Je ontvangt na beoordeling van je manuscript van mij een leesrapport (2-4 A4’tjes) met daarin feedback en advies. De feedback en het advies kunnen o.a. zijn over de stijl, de structuur, je personages en de titel. Met dit rapport kun je zelf aan de slag gaan om je manuscript te verbeteren. Welke aanpassingen je gebruikt, bepaal je zelf. Let wel: dit is geen manuscriptredactie.
Elk manuscript is anders, neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden voor jouw manuscript te bespreken.


“Dankjewel Giovanna! Daar kan ik goed mee uit de voeten en het valt mee allemaal. Je hebt ook goed naar de tijden gekeken waar alles in staat.”
Regina van de Berg


Tekst schrijven

Naast dat ik als schrijver boeken, blogs, artikelen en de content voor mijn website en social media schrijf, lever ik via Over Schrijven Gesproken ook verschillende diensten. Zo werk ik al jaren als tekstschrijver en content creator en heb ik honderden zakelijke teksten, webteksten, blogs, e-books en social media posts geschreven en geredigeerd. Zie ook mijn portfolio.

Schrijven in opdracht

Wil je dat ik een tekst, een column, een blog of een artikel voor je schrijf? Dat kan! Wekelijks schrijf ik voor meerdere vaste opdrachtgevers blogs, webteksten of artikelen. Maar er is zeker ruimte voor nieuwe opdrachten.
Indien er veel research voor de tekst gedaan moet worden is dat geen enkel probleem, uiteraard rekening ik dan wat meer, afhankelijk van de tijd die ik bezig ben. Vooraf bespreken we samen hoeveel werk het is en wat de prijs zal zijn. Elke tekst is anders, neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.


“Dank je wel voor het verbeteren van mijn manuscript!”
Martin de Groot


Redactiewerk is maatwerk, een blog is anders dan een zakelijk artikel; een manuscript waar nog geen redactie over gedaan is, is anders dan een persklaargemaakt manuscript, en redactie voor een novelle van 20.000 woorden is minder werk dan een roman van 80.000 woorden. Daarom zijn mijn prijzen ook maatwerk. Ieder manuscript is anders, iedere website of blog is anders, elk geschreven tekst is anders en elk ghostwritingsverzoek is anders. Neem vrijblijvend contact met mij op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Heel veel dank voor je hulp, meedenken, snelheid en flexibiliteit!
Maryse Wulf


Ben je een boek aan het schrijven, en kun je daar hulp bij gebruiken? Ook voor schrijfcoaching kun je bij mij terecht.

logo

Photo credits: Prisca Visser