Redactie

Naast dat ik als schrijver boeken, blogs, artikelen en content voor mijn website en social media schrijf, lever ik via Over Schrijven Gesproken ook verschillende diensten. Zo werk ik al jaren als tekstschrijver en content creator en heb ik honderden zakelijke teksten, webteksten, e-books en social media posts geschreven en geredigeerd. Daarnaast kijk ik al jaren manuscripten na voor meerdere uitgeverijen.


Redactiewerk

Elke geschreven tekst heeft een boodschap. Of het nu gaat om een reclametekst, een column, een blog, een scriptie of een manuscript, je wil er iets mee overbrengen. Uiteraard wil je dan niet dat je tekst vol fouten of hiaten zit, of dat de boodschap niet overkomt. Je kunt je tekst door mij laten nakijken en corrigeren. Ook kan ik stukken voor je herschrijven, het zogeheten ghostwriting, om je te helpen de tekst beter te laten lopen.
Naast een breed repertoire als tekstschrijver, heb ik als redacteur gewerkt bij twee online magazines en heb ik ook als freelance redacteur voor diverse uitgeverijen opdrachten gedaan.
In mijn werk als corrector/persklaarmaker kijk ik complete manuscripten na voor uitgeverijen, en corrigeer ik regelmatig teksten en richtlijnen voor verschillende organisaties.
Wil jij er zeker van zijn dat jouw tekst goed geschreven is, of wil je hulp bij het verbeteren van je tekst? Neem dan contact met mij op.

Tekstredactie is mogelijk voor elk soort tekst.

Eenvoudige tekstredactie bestaat uit het nalezen van de tekst en het geven van eventuele correcties op fouten. Als eenvoudige tekstredactie niet voldoende blijkt voor de tekst, zal ik in overleg in grote lijnen suggesties geven zodat je er eerst zelf nog eens goed naar kijkt. Of ik schakel in overleg over naar uitgebreide tekstredactie.
Uitgebreide tekstredactie, met name voor manuscripten, ook wel persklaarmaken genoemd, bestaat naast het nalezen en corrigeren, uit het geven van suggesties op niet lopende stukken en, indien gewenst, uit het herschrijven van stukken.

Manuscriptbeoordeling

Wil je een manuscript door mij laten beoordelen? Ook dat kan. Je ontvangt na beoordeling van je manuscript van mij een leesrapport (2-4 A4’tjes) met daarin feedback en advies. Deze zullen o.a. gaan over de stijl, de structuur, je personages en de titel. Met dit rapport kun je zelf aan de slag gaan. Welke aanpassingen je gebruikt bepaal jij zelf.

Manuscriptbegeleiding

Je manuscript is af, maar het lukt niet om het uitgegeven te krijgen. Of je wilt het naar een hoger niveau tillen voor je het naar een uitgever stuurt. Dan is manuscriptbegeleiding zeker iets voor jou! Naast de beoordeling van je manuscript (zie ook Manuscriptbeoordeling hierboven) krijg je ook begeleiding over hoe je ermee aan de slag kunt gaan. De begeleiding kan uit één of meerdere persoonlijke gesprekken bestaan, afhankelijk van wat jij nodig hebt. In die gesprekken komt de feedback uit het leesrapport aanbod, hoe jij ermee aan de slag kunt en waar jij tegen aanloopt.


Tekst schrijven

Naast dat ik als schrijver boeken, blogs, artikelen en content voor mijn website en social media schrijf, lever ik via Over Schrijven Gesproken ook verschillende diensten. Zo werk ik al jaren als tekstschrijver en content creator en heb ik honderden zakelijke teksten, webteksten, e-books en social media posts geschreven en geredigeerd. Daarnaast kijk ik al jaren manuscripten na voor meerdere uitgeverijen. Zie ook mijn portfolio.

Schrijven in opdracht

Wil je dat ik een tekst, een column, een blog of een artikel voor je schrijf? Dat kan! Wekelijks schrijf ik voor meerdere vaste opdrachtgevers blogs, webteksten of webartikelen. Maar er is zeker ruimte voor nieuwe opdrachten erbij.
Indien er veel research voor de tekst gedaan moet worden is dat geen enkel probleem, uiteraard rekening ik dan wat meer, afhankelijk van de tijd die ik bezig ben. Vooraf bespreken we samen hoeveel werk het is en wat de prijs zal zijn.

Een tekst is maatwerk, een blog is anders dan een zakelijk artikel, daarom zijn mijn prijzen ook maatwerk. Ieder website of blog is anders, elk geschreven tekst is anders en elk ghostwritingsverzoek is anders. Wil je meer weten en kijken of dit iets voor jou is? Boek dan een gratis schrijfcoachsessie.


Ben je zelf aan het schrijven, en kun je daar hulp bij gebruiken? Ook voor uitgebreide schrijfcoaching kun je bij mij terecht.


Photo credits: Prisca Visser