non-fictie schrijven

Het begint met een droom…

Je schrijft al een tijdje. En langzaamaan begint het te kriebelen. De kriebel word een verlangen en op een gegeven moment zelfs een droom: het schrijven van een non-fictie boek. Jouw eigen non-fictie boek!

Wil je graag een boek schrijven maar weet je niet waar te beginnen? Of ben je wel al begonnen maar weet je niet hoe je verder moet? Mis je een stukje kennis over het schrijven van een boek en twijfel je of het wel de goede kant op gaat? Kijk je uit naar het moment dat je je eigen boek in handen hebt, maar ben je bang dat dit alleen maar een droom zal blijven?

Dan is deze schrijfcursus voor jou!
Na aanmelden start je meteen met aan je boek te werken!

Wat kun je verwachten van deze cursus?

6 lessen om jouw boek te gaan schrijven. Elke les staat vol met alles wat jij als schrijver wil weten te kunnen schrijven; door middel van theorie, verdieping, voorbeelden en uitdagende opdrachten om meteen mee aan de slag te gaan. Na het volgen van deze cursus weet jij precies hoe je met een boek begint, wat non-fictie is, hoe je een boek plot, waar je op moet letten, hoe je sterke hoofdstukken schrijft en herschrijft, en hoe je jouw boek straks uit kan brengen. Je krijgt alle tools in handen om te zorgen dat je boek er ook echt gaat komen!

Wat krijg je?

– Alle kennis om met je boek te starten, te schrijven én het af te maken.
– 6 lessen verdeeld over 2 maanden. Elke uitgebreide les zit bomvol informatie, kennis en schrijftips om je boek te schrijven.
– Door de duidelijke opdrachten bij elke les, kun je het geleerde meteen toepassen.
– De opdracht is een huiswerkopdracht, die je op mag sturen en terugkrijgt met feedback.
– Je leert te focussen op je schrijven en het ontwikkelen van je eigen stijl.
– Je krijgt een duwtje in je rug om te blijven schrijven als het tegenzit.
– Daarbij leer je welke obstakels je tegen kan komen en hoe je deze overwint.
– Hulp bij het maken van je keuze om je boek zelf uit te geven of dit te doen via een uitgeverij. Na deze cursus weet je precies wat het beste bij jou en jouw boek past.
– Na de laatste les stuur je (een deel van) je verhaal op en krijg je het terug met feedback.
– Met die feedback weet je waar je sterke en minder sterke punten liggen, en hoe je die laatste ook sterk kan maken. Je krijgt suggesties, tips en verbeterpunten. Met de feedback ga je aan de slag om je verhaal nog beter en sterker te maken.

Wat komt er zoal aan bod?

– Je leert te plotten, zodat de basis van je boek staat als een huis.
– Het maken van een schrijfplan.
– Als je als coach of manager werkt met een stappenplan, verwerk je dat tot een handig boek.
– Dé tools die jou helpen bij het schrijven van je boek.
– Leren hoe je goed research doet.
– Je leert een goede schrijfroutine te ontwikkelen.
– Ook leer je een goede planning te maken en vooruit te kijken, zodat je zonder af te dwalen aan je boek blijft schrijven.
– Hoe deadlines stellen je daarbij gaat helpen.
– Je leert het belang van herschrijven en bovenal, hoe je dit het beste doet.
– Wat er komt kijken bij het uitgeven van een boek.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus Non-fictie schrijven is ideaal voor iedereen die bijvoorbeeld graag een:

  • zelfhulpboek
  • biografie (geen roman)
  • managementboek
  • lifestyleboek
  • kookboek

zou willen schrijven. Misschien wil je vanuit je werk als coach een boek schrijven om mensen nog beter te helpen, of heb je een geweldige methode ontwikkeld om efficiënter te werken en wil je dat graag omzetten tot boek. Wellicht geef je al jaren cursussen en zou een boek een mooi verlengde ervan zijn. Of misschien heb je na jaren worstelen met je gewicht dé manier gevonden om zonder dieet gezond en fit worden én te blijven; dat gun je anderen ook. Wie weet droom je er stiekem al jaren van om je leukste blogs, lekkerste recepten of mooiste gedichten te bundelen. Deze cursus is zeer geschikt voor alle soorten non-fictie, maar leent zich ook goed voor het verwerken van je autobiografische verhaal tot een zelfhulpboek.

Wil je met je (levens)ervaringen liever een roman schrijven? Dan is de schrijfcursus Schrijf je boek de meest geschikte cursus voor jou.

Komt je boek er ooit of nooit?

Misschien droom jij er ook al jaren van om een boek te schrijven, maar denk je: ja, ooit. Ik ga eraan beginnen als… de kinderen groot zijn/ik minder hoef te werken/wanneer ik een vaste baan heb/als… vul zelf maar in. Maar weet je dat er altijd redenen zullen zijn waarom je het uitstelt tot ooit? Met deze cursus voorkom je dat ‘ooit’ ‘nooit’ wordt en zorg je ervoor dat je straks je eigen boek in handen hebt.

Stel het schrijven van je boek niet langer uit en meld je vandaag nog aan voor de schrijfcursus Non-fictie schrijven!

Schrijfcursus Non-fictie schrijven

Schrijfcursus non-fictie

Online schrijfcursus Non-fictie schrijven inclusief huiswerk en feedback op je verhaal nu voor €297,- inclusief btw.

Totaal: € -

Ervaringen van cursisten:

Ik deed mee met de online schijfcursus van Over schrijven gesproken. Het was een enorme stimulans om elke keer een les te ontvangen met informatie om een begin te maken met mijn boek. Een van de mails triggerde me zelfs zo, dat het een doorbraak opleverde in mijn verhaal. Dus: schrijf je in, want elk zetje dat je laat nadenken over je boek, kan het verschil maken. – Annette Hulscher, schrijver

non-fictie schrijven

“Ik volgde deze cursus heel graag. De lessen zijn duidelijk en goed uitgeschreven. Ik kon ervoor maar niet beginnen met schrijven, maar nu weet ik hoe ik een plan kan maken (=plotten). De tooltips zijn extra handig. Vooral hoe ik aan research kan doen en waar. De oefeningen die er telkens bijkwamen, waren uitdagend en boeiend. Niet altijd makkelijk, maar schrijven is doorzetten. Dank je voor deze interessante cursus. Ik wil er zeker nog meer bij je volgen.”– Danielle Gemmel, schrijver

cursus

“Ik had me ingeschreven voor de online schrijfcursus omdat het me altijd al erg leuk lijkt een boek te schrijven. De inhoud zit in mijn hoofd maar moet nog eens op papier komen. Ik heb Giovanna leren kennen als een enthousiaste coach met kennis van zaken. Haar website en de blogs etc. die zij schrijft en plaatst op de verschillende sociale media inspireren mij. Ik ontving de cursus met daarin het stappenplan. Giovanna geeft goed weer wat er nodig is om te starten met het schrijven van een boek, erg waardevol! Wat ook een goede leerschool voor mij was, was het herschrijven van een bladzijde uit zomaar een boek. Leuk om te doen maar best lastig. Er komt dus best wat bij kijken om mijn boek te schrijven maar heb er veel zin in! Nu eerst maar eens aan het plotten…” – Nelleke Dekkers, Klassecoaching.nl

non-fictie schrijven

“De online schrijfcursus helpt je goed op gang als je wilt beginnen met schrijven, maar ook als je daar al langer mee bezig bent is de cursus ontzettend behulpzaam. Het is een soort snelkookpan, waarin je in een paar weken tijd (opnieuw) op gang geholpen wordt en een aantal praktische handvatten krijgt om verder te gaan met je verhaal. De oefeningen bij de lessen zijn uitdagend en leuk om te doen. Het is altijd goed om aan het denken gezet te worden, want uiteindelijk is je verhaal nooit af. Kortom, de cursus is een aanrader en als je de lessen verzamelt in een bestandje, heb je een praktisch naslagwerkje in je pc!” – Isolde Boers, schrijver

schrijven

Ik ben vooral erg geholpen met de startfase van mijn boek. In plaats van meteen beginnen te schrijven, werd ik uitgedaagd om veel voorwerk te doen en zo met een goede basis te kunnen starten. Deze basis zal me komende periode goed blijven helpen bij het verder schrijven van mijn boek! Daarnaast geeft Giovanna fijne en duidelijke feedback, waar ik altijd ook écht iets aan had. – Sophie de Jong, schrijver

cursus

* Op alle producten en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Met het afnemen van een product of dienst ga je akkoord met deze voorwaarden.