Losse schrijfcoachsessie

Schrijfcoaching is naast een traject ook als losse schrijfcoachsessie mogelijk. Lees hier wat er allemaal kan en kijk wat het beste bij jou past.

Je schrijft graag daarom ben je waarschijnlijk ook op mijn website terecht gekomen. Misschien schrijf je al heel wat jaren alleen voor jezelf, en denk je er de laatste tijd steeds vaker aan om meer met schrijven te doen en in de toekomst misschien zelfs wat te publiceren. Wellicht schrijf je al op je eigen blog en speel je met de gedachten om een boek te gaan schrijven. Misschien zou je graag je levensverhaal opschrijven. Of loop je al jaren rond met in je hoofd een geweldig leuk verhaal voor een roman. Wat je reden ook is om een boek te schrijven, er komt ineens best veel op je af. Hoe begin ik? Hoe lang moeten de hoofdstukken zijn? Welk perspectief kies ik? Hoeveel woorden moet mijn boek hebben? Hoe bedenk ik personages? Hoe gebruik ik flashbacks?

In de honderden blogs die je hier op mijn website kunt lezen, staan de beste schrijftips om meteen zelf mee aan de slag te gaan. Heldere inzichten met praktische tips om je goed op weg te helpen. Toch kan het zijn dat je twijfelt, vragen hebt of met iemand over je boek(idee) wilt sparren, zodat je weer verder kan. Een losse schrijfcoachsessie biedt dan uitkomst.


“Giovanna is zorgvuldig en denkt echt met je mee. Ze corrigeert niet alleen foutjes in je tekst, maar geeft ook uitleg waarom iets niet klopt. Ook benoemt ze zowel de verbeterpunten in je manuscript, als de parels. 🙂 Bij een volgend boek kom ik zeker weer bij haar op de lijn!”
Kelly van Eeten

Een losse schrijfcoachsessie

Wil je graag een boek beginnen en heb je net even dat opzetje nodig om te beginnen? Of ben je al begonnen en zou een inspiratiesessie of een sparringsessie je helpen om weer verder te kunnen? Dan is een losse schrijfcoachsessie perfect voor jou. Er zijn verschillende sessies mogelijk.

  • Opstartsessie
  • Inspiratiesessie
  • Sparringsessie
  • Proefleessessie

Opstartsessie

Met een opstartsessie help ik je met de opstart van je boek. Aan de hand van jouw boekidee maken we een boekplan dat gedurende je hele schrijfreis je roadmap is. In dit plan staat precies wat je wilt gaan doen en hoe je dit kan bereiken. Een opstartsessie duurt 1,5 uur en kost € 120,-.

“Het schrijven van een roman staat al heel lang op mijn bucketlist. And now is the time. Met hulp van schrijfcoach Giovanna Jansen gaat dat helemaal goedkomen.”
Esther Terweij

Inspiratiesessie

Misschien ben je al een eindje op weg met je boek, maar wil het niet zo vlotten. Je bent de motivatie en de inspiratie kwijt en kan wel een duwtje in de goede richting gebruiken. Met een inspiratiesessie krijg je de boost om weer verder te gaan met je verhaal. Een inspiratiesessie duurt 1 uur en kost € 65,-.

Sparringsessie

Een sparringsessie lijkt wel wat op een inspiratiesessie, maar is meer voor als je wel geïnspireerd genoeg bent, maar twijfelt over bepaalde onderdelen in je verhaal. Of je plot wel spannend genoeg is, of een bepaald personage wel aanspreekt of dat er niet wat mist in je verhaal. Voorafgaand aan de sessie vul je op de vragenlijst in waar je graag over wilt sparren of waar je over twijfelt. Een sparringsessie duurt 1 uur en kost € 65,-.

Proefleessessie

Je bent al heel aardig op weg met je verhaal maar zou het fijn vinden als er een deel van je verhaal gelezen wordt, zodat je weet of je op de goede weg bent. Ook dat kan. Je stuurt maximaal 5000 woorden van je verhaal op en krijgt het terug voorzien van feedback. Bij het proeflezen wordt er gekeken naar schrijfstijl, consistentie, of het verhaal loopt en bij fictie ook naar de personages en dialogen. Een proefleessessie gaat via de mail en kost € 95,-.

Strippenkaart

Misschien wil je regelmatig een inspiratiesessie of een sparringsessie boeken en is een strippenkaart iets voor jou. Met een inspiratie- of sparringstrippenkaart krijg je 5 sessies voor de prijs van 4 en betaal je dus slechts € 260,- voor 5 sessies van 1 uur. Met een proefleesstrippenkaart krijg je 5 sessies voor de prijs van 4 en betaal je slechts € 340,- voor proeflezen van 5 x 5000 woorden. Let wel, de strippenkaart is niet geschikt voor de opstartsessie. De strippenkaart is na aanschaf 1 jaar geldig.

“De coaching van mijn schrijfproject is inmiddels in volle gang. Het was wel even slikken toen Giovanna bevestigde wat ik zelf al vreesde: mijn verhaallijn was te gecompliceerd en niet genre-vast. Ik heb dus een aantal elementen eruit gehaald en de plot herschreven. Maar het resultaat mag er zijn: het voelt nu natuurlijk, vloeiender, meer een eenheid. Ook heb ik het verhaal in hoofdstukken verdeeld, zodat ik de losse scènes op volgorde kan gaan zetten en koppelen. En natuurlijk nog heel veel schrijven! Mensen, wat ben ik blij met deze fantastische, bemoedigende en eerlijke coach.”
Marion Driessen


Zo werkt het

Online/offline keuze

De sparringsessie, opstartsessie en de inspiratiesessie kunnen zowel online als offline plaatsvinden. Online kan telefonisch of via Teams. Offline is bij mij ‘op kantoor’ in het centrum van Den Haag. Je kunt bij het invullen van het formulier aangeven of je de coachingsessie online of offline wilt .

Na het invullen van je gegevens en het betalen van de sessie, neem ik via e-mail contact met je op om de losse schrijfcoachsessie in te plannen. Bij een sparringsessie of een inspiratiesessie krijg je voorafgaand aan de sessie een vragenlijst toegestuurd. Zo weet ik waar je het over wilt hebben en kan ik mij voorbereiden. Ook helpt het invullen van de vragen je beter in kaart te brengen waar het knulpunt (of de knelpunten) zit(ten). Heb je gekozen voor de opstartsessie, dan krijg je de opstartset toegestuurd voorafgaand aan de sessie, met specifieke vragen om je boekplan op te starten.

Op het afgesproken tijdstip zien we elkaar offline in Den Haag, of (bij de online keuze) bel ik je op, en hebben we de coachingsessie van jouw keuze.

Kies je als losse schrijfcoachsessie voor een proefleessessie, dan zal dit veelal via de mail gaan. Na het mailen van het gedeelte dat je wilt laten lezen, ga ik ermee aan de slag en stuur het je binnen 2 weken terug voorzien van feedback. Hierop kun je vragen stellen of overleggen wat je toe wilt passen van de feedback via de mail of telefonisch.


Kies de losse schrijfcoachsessie die jij op dit moment nodig hebt en jou verder helpt bij het schrijven van je boek. Online of offline mogelijk.

Opstartsessie

Losse coachingsessie voor € 120,- inclusief btw.

Totaal: € -

Inspiratiesessie

Losse coachingsessie voor € 65,- inclusief btw.

Totaal: € -

Sparringsessie

Losse coachingsessie voor € 65,- inclusief btw.

Totaal: € -

Strippenkaart inspiratie- of sparringsessies

5 coachingsessies voor de prijs van 4, voor € 260,- inclusief btw.

Totaal: € -

Proefleessessie

Losse coachingsessie voor € 95,- inclusief btw.

Totaal: € -

Strippenkaart proefleessessies

5 x proeflezen voor de prijs van 4, voor € 340,- inclusief btw.

Totaal: € -

* Op alle producten en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Met het afnemen van een product of dienst ga je akkoord met deze voorwaarden.


Meer ervaringen van coachingsklanten:

“De aanloop naar mijn nieuwe avontuur startte op 14 juli 2020, de dag dat ik besloot Giovanna Jansen te benaderen over iets dat ik had gelezen op haar website Over Schrijven Gesproken. In het half jaar daarna hadden we vaker contact. Ik ontving haar nieuwsbrief en schreef me in voor de schrijvers-adventskalender 2020: elke decemberdag een tip over schrijven in je mailbox. Enthousiast geworden door haar toegankelijke informatie, het gulle delen van haar kennis en de prettige toon van haar e-mails, besloot ik Giovanna te vragen om mij gedurende een half jaar te coachen bij het schrijven van mijn boek. En ze zei ja! Hoe cool is dat?”
Marion Driessen, doldriest.com & mergelier.com

“Ik heb mijn (autobiografisch) boek nog niet af, maar ik heb met het schrijfcoachingstraject wel een mooi touw met allerlei handvaten aangereikt gekregen waarmee ik over bergen en door diepe dalen in de goede richting ben gestuurd. Je kan niet in een keer gelijk al op de top van de berg staan. Ik heb door de schrijfcoaching geleerd net als bij het bouwen van een huis te werken in stappen: eerst in grote lijnen de eerste, grove versie neer te zetten (van je verhaal), daarna komen de bakstenen en het metselen (zinnen aanpassen, weghalen of toevoegen). En uiteindelijk de echte details: gordijnen, meubels. Dan ga je het pas inrichten. Het herschrijven dus: spellingsfouten weghalen, wat je erin laat staan of juist weghaalt.” –
Annemieke Damen (18 jaar)


Liever eerst kennismaken? Boek dan een gratis schrijfcoachsessie!


logo

Photo credits: Prisca Visser