Losse schrijfcoachsessie

Je schrijft graag

… daarom ben je waarschijnlijk ook op mijn website terecht gekomen. Misschien schrijf je al heel wat jaren alleen voor jezelf, en denk je er de laatste tijd steeds vaker aan om meer met schrijven te doen en in de toekomst misschien zelfs wat te publiceren. Wellicht schrijf je al op je eigen blog en speel je met de gedachten om een boek te gaan schrijven. Misschien zou je graag je levensverhaal opschrijven. Of loop je al jaren rond met in je hoofd een geweldig leuk verhaal voor een roman. Wat je reden ook is om een boek te schrijven, er komt ineens best veel op je af. Hoe begin ik? Hoe lang moeten de hoofdstukken zijn? Welk perspectief kies ik? Hoeveel woorden moet mijn boek hebben? Hoe bedenk ik personages? Hoe gebruik ik flashbacks?

In de honderden blogs die je hier op mijn website kunt lezen, staan de beste schrijftips om meteen zelf mee aan de slag te gaan. Heldere inzichten met praktische tips om je goed op weg te helpen. Toch kan het zijn dat je twijfelt, vragen hebt of met iemand over je boek(idee) wilt sparren, zodat je weer verder kan. Een losse schrijfcoachsessie biedt dan uitkomst.


Een losse schrijfcoachsessie

Wil je graag een boek beginnen en heb je net even dat opzetje nodig om te beginnen? Of ben je al begonnen en zou een inspiratiesessie of een sparringsessie je helpen om weer verder te kunnen? Dan is een losse schrijfcoachsessie perfect voor jou. Er zijn verschillende sessies mogelijk.

  • Opstartsessie
  • Inspiratiesessie
  • Sparringsessie
  • Proefleessessie

Opstartsessie

Met een opstartsessie help ik je met de opstart van je boek. Aan de hand van jouw boekidee maken we een boekplan dat gedurende je hele schrijfreis je roadmap is. In dit plan staat precies wat je wilt gaan doen en hoe je dit kan bereiken. Een opstartsessie duurt 1,5 uur en kost € 99,-.

Inspiratiesessie

Misschien ben je al een eindje op weg met je boek, maar wil het niet zo vlotten. Je bent de motivatie en de inspiratie kwijt en kan wel een duwtje in de goede richting gebruiken. Met een inspiratiesessie krijg je de boost om weer verder te gaan met je verhaal. Een inspiratiesessie duurt 1 uur en kost € 59,-.

Sparringsessie

Een sparringsessie lijkt wel wat op een inspiratiesessie, maar is meer voor als je wel geïnspireerd genoeg bent, maar twijfelt over bepaalde onderdelen in je verhaal. Of je plot wel spannend genoeg is, of een bepaald personage wel aanspreekt of dat er niet wat mist in je verhaal. Voorafgaand aan de sessie vul je op de vragenlijst in waar je graag over wilt sparren of waar je over twijfelt. Een sparringsessie duurt 1 uur en kost € 59,-.

Proefleessessie

Je bent al heel aardig op weg met je verhaal maar zou het fijn vinden als er een deel van je verhaal gelezen wordt, zodat je weet of je op de goede weg bent. Ook dat kan. Je stuurt maximaal 6000 woorden van je verhaal op en krijgt het terug voorzien van feedback. Bij het proeflezen wordt er gekeken naar schrijfstijl, consistentie, of het verhaal loopt en bij fictie ook naar de personages en dialogen. Een proefleessessie gaat via de mail en kost € 75,-.

Strippenkaart

Misschien wil je regelmatig een inspiratiesessie of een sparringsessie boeken en is een strippenkaart iets voor jou. Met een inspiratie- of sparringstrippenkaart krijg je 5 sessies voor de prijs van 4 en betaal je dus slechts € 236,- voor 5 sessies van 1 uur. Met een proefleesstrippenkaart krijg je 5 sessies voor de prijs van 4 en betaal je slechts € 300,- voor 5 x proeflezen van 6000 woorden. Let wel, de strippenkaart is niet geschikt voor de opstartsessie. De strippenkaart is na aanschaf 1 jaar geldig.

Verlenging schrijfcoachtraject

Ook kan het zijn dat je een schrijfcoachtraject van 6 maanden afgenomen hebt, maar na die 6 maanden graag verlenging van de coaching zou willen, omdat je boek nog niet af is, je nog begeleiding wilt bij het afronden ervan, of omdat je boek wel al af is en je verder wilt werken aan een volgend boek. Je hoeft dan niet een nieuw, volledig traject te boeken, want het opstarten van je boek heb je immers al gehad. De basiskennis van het boek schrijven hebben we in het eerdere schrijfcoachingstraject al gelegd. De verlengde coaching biedt voor slechts € 250,- 6 maanden lang extra coaching. Je krijgt dan naast de persoonlijke begeleiding, onderwijs, hulp, steun en checkups nog 3 coachcalls. Zo ben je ervan verzekerd dat je nog een half jaar extra gecoacht wordt en met al je vragen en problemen of twijfels bij mij terecht kunt. Bovendien zorgen we er samen voor dat je boek in dit extra halfjaar echt af komt.

Zo werkt het

Na het invullen van je gegevens en het betalen van de sessie, neem ik contact met je op om de losse schrijfcoachsessie in te plannen. Bij een sparringsessie of een inspiratiesessie krijg je voorafgaand aan de sessie een vragenlijst toegestuurd. Zo weet ik waar je het over wilt hebben en kan ik mij voorbereiden. Ook helpt het invullen van de vragen jou beter in kaart te brengen waar het knulpunt (of de knelpunten) zit(ten). Heb je gekozen voor de opstartsessie, dan krijg je de opstartset toegestuurd voorafgaand aan de sessie met specifieke vragen om je boekplan op te starten. Op het afgesproken tijdstip bel ik je op en hebben we de coachingsessie van jouw keuze. Is er nog tijd over, dan is er alle ruimte om nog andere vragen te stellen. Kies je voor een proefleessessie, dan zal dit veelal over de mail gaan. Na het mailen van het gedeelte dat je wilt laten lezen, ga ik ermee aan de slag en stuur het je binnen twee weken terug voorzien van feedback. Hierop kun je vragen stellen of overleggen wat je toe wilt passen van de feedback via de mail of telefonisch.


Opstartsessie

Losse coachingsessie voor € 99,- inclusief btw.

Totaal: € -

Inspiratiesessie

Losse coachingsessie voor € 59,- inclusief btw.

Totaal: € -

Sparringsessie

Losse coachingsessie voor € 59,- inclusief btw.

Totaal: € -

Proefleessessie

Losse coachingsessie voor € 75,- inclusief btw.

Totaal: € -

Strippenkaart inspiratie- of sparringsessies

5 coachingsessies voor de prijs van 4, voor € 236,- inclusief btw.

Totaal: € -

Strippenkaart proefleessessies

5 x proeflezen voor € 300,- inclusief btw.

Totaal: € -

Verlenging schrijfcoachingstraject

6 maanden extra coaching na je coachingstraject, voor € 250,- inclusief btw.

Totaal: € -

logo

Photo credits: Prisca Visser