Het begint met een droom…

Wil je graag een boek schrijven maar weet je niet waar te beginnen? Of ben je wel al begonnen maar weet je niet hoe je verder moet? Mis je een stukje kennis over het schrijven van een boek en twijfel je of het wel de goede kant op gaat? Kijk je uit naar het moment dat je je eigen boek in handen hebt, maar ben je bang dat dit alleen maar een droom zal blijven? Lig je er soms zelfs ‘s nachts wakker van?

Dan is deze schrijfcursus voor jou!
Na aanmelden start je meteen met aan je boek te werken!

Wat kun je verwachten van deze cursus?

6 weken lang krijg je een schrijfles in je mailbox. Elke les staat vol met alles wat jij als schrijver wil weten over het boekschrijfproces, door middel van een stuk kennis, verdieping, ervaring en een uitdagende opdracht zodat je er meteen mee aan de slag kan. Na het volgen van deze cursus weet jij precies hoe je met een boek begint, hoe je een boek plot, schrijft en herschrijft, en hoe je hem straks uit kan brengen. Je krijgt alle tools in handen om te zorgen dat je boek er ook echt gaat komen!

Wat krijg je?

– De kennis om met je boek te starten, te schrijven én het af te maken.
– 6 lessen verdeeld over 6 weken, elke uitgebreide les zit bomvol informatie, kennis en schrijftips om je boek te schrijven.
– Door de praktische opdrachten bij elke les, kun je het geleerde meteen toepassen.
– De opdracht is tevens een huiswerkopdracht, die je op mag sturen en terugkrijgt met feedback.
– Je leert te focussen op je schrijven en het ontwikkelen van je eigen stijl.
– Je krijgt een duwtje in je rug om te blijven schrijven als het tegenzit.
– Daarbij leer je welke obstakels je tegen kan komen en hoe je deze overwint.
– Hulp bij het maken van je keuze om je boek zelf uit te geven of dit te doen via een uitgeverij. Na deze cursus weet je precies wat het beste bij jou en jouw boek past.
– Na de laatste les stuur je (een deel van) je verhaal op en krijg je het terug met feedback.
– Met je feedback ga je zelf aan de slag om je verhaal nog beter en sterker te maken.

Wat komt er zoal aan bod?

– Het maken van een schrijfplan.
– Je leert te plotten, zodat de basis van je boek staat als een huis.
– Je gaat aan de slag met het karakterdossier voor je personages.
– Het maken en gebruiken van een tijdlijn.
– Dé tools die jou helpen bij het schrijven van je boek.
– Leren hoe je goed research doet.
– Je leert een goede schrijfroutine te ontwikkelen.
– Ook leer je een goede planning te maken en vooruit te kijken, zodat je zonder af te dwalen aan je boek blijft schrijven.
– Hoe deadlines stellen je daarbij gaat helpen.
– Je leert het belang van herschrijven en bovenal, hoe je dit het beste doet.
– Wat er komt kijken bij het uitgeven van een boek.

Komt je boek er ooit of nooit?

Misschien droom jij er ook al jaren van om een boek te schrijven, maar denk je: ja, ooit. Ik ga eraan beginnen als… de kinderen groot zijn/ik minder hoef te werken/wanneer ik een vaste baan heb/als… vul zelf maar in. Maar weet je dat er altijd redenen zullen zijn waarom je het uitstelt tot ooit? Met deze cursus voorkom je dat ‘ooit’ ‘nooit’ wordt en zorg je ervoor dat je straks je eigen boek in handen hebt.

Stel het schrijven van je boek niet langer uit en meld je vandaag nog aan voor deze schrijfcursus!

Schrijfcursus Schrijf je boek

schrijfcursus

Online schrijfcursus Schrijf je boek inclusief feedback op je verhaal van €297,- nu voor slechts € 197,- inclusief btw.

Totaal: € -

Deze cursus komt binnenkort ook op hét schrijversplatform Schrijven Online te staan.


Ervaringen van cursisten:

Ik deed mee met de online schijfcursus van Over schrijven gesproken. Het was een enorme stimulans om elke keer een mail te ontvangen met tips en ideeën om een begin te maken met mijn boek. Een van de mails triggerde me zelfs zo, dat het een doorbraak opleverde in mijn verhaal. Dus: schrijf je in, want elk zetje dat je laat nadenken over je boek, kan het verschil maken. – Annette Hulscher, schrijver

“Ik volgde deze cursus heel graag omdat het kort en bondig was. De lessen zijn duidelijk en goed uitgeschreven. Ik kon maar niet beginnen met schrijven, maar nu weet ik hoe ik een plan kan maken (=plotten). De tooltips zijn extra handig. Vooral hoe ik aan research kan doen en waar. De oefeningen die er telkens bijkwamen, waren uitdagend en boeiend. Niet altijd makkelijk maar schrijven is doorzetten. Dank je voor deze interessante cursus. Ik wil er zeker nog meer bij je volgen.” – Danielle Gemmel, schrijver

“Ik had me ingeschreven voor de online schrijfcursus omdat het me altijd al erg leuk lijkt een boek te schrijven. De inhoud zit in mijn hoofd maar moet nog eens op papier komen. Ik heb Giovanna leren kennen als een enthousiaste coach met kennis van zaken. Haar website en de blogs etc. die zij schrijft en plaatst op de verschillende sociale media inspireren mij. Ik ontving de cursus met daarin het stappenplan. Giovanna geeft goed weer wat er nodig is om te starten met het schrijven van een boek, erg waardevol! Wat ook een goede leerschool voor mij was het herschrijven van een bladzijde uit zomaar een boek. Leuk om te doen maar best lastig. Er komt dus best wat bij kijken om mijn boek te schrijven maar heb er veel zin in! Nu eerst maar eens aan het plotten…” – Nelleke Dekkers, Klassecoaching.nl

“De online schrijfcursus helpt je goed op gang als je wilt beginnen met schrijven, maar ook als je daar al langer mee bezig bent is de cursus ontzettend behulpzaam. Het is een soort snelkookpan, waarin je in een paar weken tijd (opnieuw) op gang geholpen wordt en een aantal praktische handvatten krijgt om verder te gaan met je verhaal. De oefeningen bij de lessen zijn uitdagend en leuk om te doen. Het is altijd goed om aan het denken gezet te worden, want uiteindelijk is je verhaal nooit af. Kortom, de cursus is een aanrader en als je de lessen verzamelt in een bestandje, heb je een praktisch naslagwerkje in je pc!” – Isolde Boers, schrijver