zomeravond
Blog

15 dingen om op een lome zomeravond te doen

We hebben ze nog niet echt gehad dit seizoen: lome, zwoele zomeravonden, maar ik ga ervoor dat we ze zeker nog wel gaan krijgen. Evenals een heerlijke nazomer in september. En daarom in deze blog 15 ideeën om zo’n avond door te brengen en er extra van te genieten.


15 dingen om op een lome zomeravond te doen

1. De hele avond lekker lezen in een goed boek. Heerlijk op het balkon, in de tuin of op het strand.

2. Of met een stapeltje tijdschriften. Ik vind tijdschriften lezen leuk, maar om de een of andere reden maak ik daar eigenlijk alleen in de vakantie tijd voor. Maar een lome zomeravond is bijna net vakantie, dus ook uitermate geschikt. 😉

3. Foto’s uitzoeken. Zeker goed voor een avondje herinneringen ophalen.

4. Met een picknickmand vol lekkers naar het strand of het park en een avond lang smikkelen en luieren.

5. Een heerlijke boswandeling maken.

6. In een ligstoel of hangmat liggen niksen en luisteren naar de krekels, zoemende bijtjes en de bomen die zachtjes ruizen in de wind.

zomeravond
zomeravond

7. Houd een spelletjesavond met vrienden of familie, bij je thuis, in de tuin of in het park.

8. Zwemmen in de zee tot de zon onder gaat.

9. Heerlijk ontspannend creatief bezig zijn en bijvoorbeeld een bladzijde maken in je bullet journal.

10. Of een moodboard maken van plaatjes uit de tijdschriften die je eerder al uit had.

11. Wegdromen over waar je volgend jaar naar op vakantie wilt gaan. Goede vakantie-voorpret is bijna net zo leuk als vakantie hebben zelf.

12. Smoothies maken van vers fruit.

13. Die ene vriendin die je al veel te lang niet gesproken hebben bellen en de hele avond bijkletsen.

14. Een de-avond-is-nog-lang barbecuefeest houden en eindeloos genieten van lekkere hapjes.

15. Een zomeravondfietstocht maken en onderweg een ijsje eten.

Wat doe jij graag op een warme zomeravond?

Groetjes, Giovanna

14 reacties

 1. Hopelijk komen er nog wat van dat soort avonden. Ik ga dan zelf het liefst naar het strand. Lekker met mijn voeten door het water lopen en daarna een drankje op een terras.
  Zo herkenbaar overigens, ik lees tijdschriften ook alleen als ik vakantie heb. Probeer het nu ook wel wat vaker gewoon tussendoor te doen.

  1. Dat klinkt heerlijk!
   Grappig dat jij dat ook hebt met tijdschriften. Ik heb net afgelopen vakantie o.a. de kerstedities van tijdschriften van vorig jaar gelezen, dat was het toch niet helemaal haha.

 2. zegt:

  Hele leuke ideeen! Ik ga graag naar het strand of ik lees een fijn boek in de tuin…ik hoop dat we nog een paar heerlijke zomeravonden gaan krijgen.

  1. Dat is ook heerlijk inderdaad! Er zijn er niet veel geweest deze zomer, maar gelukkig hebben we toch wel wat mooie zomeravonden gehad. Volgend jaar beter, zullen we maar zeggen. 😉

 3. zegt:

  Oh heerlijk! Ook die foto’s erbij… Ik hoop ook op wat meer zomers weer, zodat ik op m’n set in de tuin kan zitten… Aankomende week wordt het mooi weer maar kan het hoogstwaarschijnlijk niet door de kozijnen die dan worden gezet. Bummer…

  1. Het is qua zomers weer wat karig gebleven dit jaar, maar hopelijk heb je toch wel goed kunnen genieten van de nieuwe set en de verbouwde tuin.

 4. Zo min mogelijk water drinken, uit de zon blijven en ja een boek. Ik ben al mijn hele leven vatbaar voor zonnesteken dus alleen uitwaaien d.m.v. de jeep wil ook nog wel.

  1. Wat vervelend dat je gevoelig bent voor zonnesteken! Dan is dit voor jou dus eigenlijk een hele goede zomer geweest, met niet al te veel zon en niet te heet.

 5. Ik zit / hang dan vaak in de hangstoel in de tuin, lekker met Sketch, heerlijk;-) Een tijdje geleden was ik met mijn fotografe op het strand om foto’s te maken en omdat we ook foto’s wilden van de zonsondergang waren we er tot best laat. Er zaten toen nog best wat mensen op het strand, zo leuk! Het is dat we niet heel dicht bij het strand wonen, anders was het zeker een plek geweest om vaker avonden door te brengen.

  1. Die hangstoel ziet er echt geweldig uit, kan mij goed voorstellen dat je daar, samen met Sketch, heerlijk wat tijd doorgebracht hebt afgelopen zomer. Wat gezellig die avond op het strand voor de fotoshoot. Zonsondergangen blijven geweldig, zeker op een heerlijke zomeravond!

 6. zegt:

  Leuk lijstje, hopelijk komen er nog een paar van die zomerse warme avonden! Ik doe dat trouwens ook, alleen maar tijdschriften lezen in mijn verlof. Eigenlijk zonde, want ik lees eigenlijk wel graag van die leuke zelfzorg tijdschriften.

  1. Gelukkig dat ik niet de enige ben die alleen tijdens vakantie/verlof tijdschriften leest. Maar ik vind het wel ook jammer ja, want ik lees ze ook graag.

 7. Dat is het betere leven, er komen vast nog wel van die avonden.

  1. Ja, heerlijk hè!

Reacties zijn gesloten.