zomerse boeken
Boekrecensies

14 zomerse boeken om nu te lezen

Het is alweer bijna zomer. Dat betekent heerlijk genieten met een stapeltje zomerse boeken in de zon. Op het strand, balkon, tuin of gezellig in het park of misschien wel op je vakantiebestemming. Op vakantie gaan lijkt gelukkig toch weer mogelijk dit jaar, met een fijn een stapeltje zomerse boeken in de koffer. Daarom een lijstje met 14 leuke boeken om een of meerdere van te lezen deze zomer. Ik weet niet of het mij gaat lukken ze allemaal deze zomer te lezen, maar dit zijn de boeken die ik graag zou willen lezen dit jaar.


De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Deel 1 in de serie De kleine bakkerij aan het strand. Het leven van Polly Waterford staat op zijn kop nadat haar relatie op de klippen is gelopen en haar bedrijf ook nog eens failliet gaat. Ze pakt haar spullen en vertrekt. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Polly sluit tegen wil en dank vriendschap met de lokale bevolking en met vallen en opstaan geeft ze haar leven weer richting. Dan komt er ook nog een wel heel schattige huisgenoot door het raam naar binnen waaien: de papegaaiduiker Neil. Deel 2 is Zomer in de kleine bakkerij.

zomer

Zomer in de Hamptons – Sarah Morgan

Hondenuitlater Fliss Knight houdt van het leven in New York… tot ze ontdekt dat haar ex-man is gaan werken als dierenarts in háár dierenkliniek! Ze heeft Seth Carlyle tien jaar niet gezien, maar één blik op hem – net zo adembenemend knap als vroeger – en haar hart reageert alsof hun overhaaste huwelijk pas gisteren is beëindigd. Omdat ze hem niet durft te spreken, besluit ze te vluchten naar haar oma in de Hamptons.
Gelukkig was zijn werk bij de kliniek in Manhattan maar tijdelijk, denk Seth. Het is veel te fijn om terug te zijn in de Hamptons, waar hij net een prachtig strandhuis heeft laten bouwen. Tot zijn stomme verbazing loopt hij daar Fliss tegen het lijf. Het is duidelijk dat zij hem niet had verwacht te zien; ze lijkt zelfs compleet in paniek! Maar als ze denkt dat ze weer kan vluchten, heeft ze het mis. Tien jaar geleden liet hij haar gaan, en daar heeft hij nog elke dag spijt van. Ditmaal zal hij bewijzen dat hun liefde het waard is om voor te vechten!

Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Deel 1 in de Cockleberry Bayserie. Het zit Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om haar leven op orde te krijgen. Helaas zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar het lukt haar niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken. Deel 2 is Ik zie je in Cockleberry Bay en deel 3 is Een nieuwe kans in Cockleberry Bay.

zomerse boeken

Heerlijk duurt het langst – Jill Mansell

Wie heeft er ooit genoeg van romantiek? Lainey wel na haar laatste relatie. Zij dacht dat het voor altijd was, hij dacht al aan de volgende. En dus is ze, wanneer ze haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall, niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas, hoe aantrekkelijk hij ook is (en dat is héél aantrekkelijk). Vooral omdat Seth een perfecte vriendin heeft. Maar Lainey was niet helemaal eerlijk over haar leven, en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Als iedereen iets te verbergen heeft, wordt het ingewikkeld…

De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken?

De hoofdprijs is honderdduizend euro, maar de verliezers zijn een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar Rome en Parijs. Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick in Brooklyn wordt afgezet, zakt de moed haar in de schoenen.Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje helpen verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

zomerse boeken

De vlinderkamer – Lucinda Riley

Lucinda Riley is beroemd geworden met De zeven zussen serie, maar ze heeft daarnaast nog vele andere losse boeken geschreven, waaronder deze. Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze samen met haar vader vlinders, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen. Dan keert Posy’s eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy’s familie daarmee te maken?

Geluk komt in de zomer – Michelle Visser

Na jaren van hard werken is het Loes gelukt om een fijn bestaan op te bouwen in Pommiers. Haar chambres d’hôtes loopt goed, net als haar brocantehandeltje, en ze is gelukkig met haar nieuwe liefde Sjoerd. Maar als hij aandringt om te gaan samenwonen, voelt Loes zich in het nauw gedreven. Is liefde belangrijker dan haar moeizaam verkregen zelfstandigheid? Ze zoekt afleiding in haar werk, en in een zaak die ze graag wil oplossen: het opsporen van de rechtmatige eigenaar van een oude koffer die ze in haar schuur heeft gevonden. Haar speurtocht voert naar Parijs en Amerika, en brengt de nazaten van Franse dorpelingen en Joodse vluchtelingen bijeen.


Ondertussen wordt Frankrijk geteisterd door terroristische aanslagen; angstgevoelens en een grimmige sfeer bereiken het platteland. Maar de dorpelingen hebben ook hun eigen problemen. De oude abdij van Pommiers blijkt een geheim te herbergen, buurvrouw Renard kampt met medische problemen, en buurman Leclerc wordt voor een grote uitdaging op persoonlijk vlak gesteld. Loes helpt waar ze kan, maar verlangt ondertussen naar Sjoerds liefde en steun in haar leven. Ze weet echter dat ze knopen moet doorhakken om hem niet kwijt te raken. De oplossing voor hoe ze haar toekomst moet invullen, komt uit onverwachte hoek.
Het derde en laatste deel van de ook los te lezen serie over de Nederlandse Loes die in Frankrijk een nieuw leven begint.

zomer

Cranberryzomer – Irene Hannon

Na een tragische gebeurtenis is Tracy weer terug in haar geboorteplaats, waar ze haar cranberryboerderij op de rit probeert te krijgen. Aan romantiek denkt ze niet. Ook Michael Hunter is niet van plan romantiek in zijn leven toe te laten. De uitgebluste zakenman die in Hope Harbor wat rust hoopt te vinden na de dood van zijn vrouw, heeft zo zijn eigen geheimen. Maar wanneer Tracy hem uit de brand helpt, is het daarna zijn beurt om haar te helpen met de cranberryboerderij. Al snel waait er een frisse wind door Hope Harbor, die genezing, hoop en liefde brengt in vele levens – inclusief die van Tracy en Michael. Cranberryzomer is het eerste deel van een serie draaiend om het romantische plaatsje Hope Harbor.

Waardering: 5 uit 5.

Tegen beter weten in – Charlotte De Monchy

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt in een la een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen. Helaas woont Marius inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil hij met rust gelaten worden. Het contract heeft hij destijds getekend onder druk van zijn agent, en wil er nu niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke verhuurder Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige popster.

zomerse boeken

Zomer liefde – Nora Roberts

Bloemeneiland: Laine Simmons reist naar Hawaï om haar vader te bezoeken, die ze al jaren niet heeft gezien. Op het vliegveld ontmoet ze zijn veel jongere zakenpartner, Dillon O’Brian, die haar tot haar verrassing nogal kil en wantrouwig behandelt. Denkt hij soms dat het haar om geld te doen is? Maar als hij zo’n lage dunk van haar heeft, waarom zoekt hij dan steeds haar gezelschap op?


De wet of de liefde: Het is puur toeval dat regisseur Philip Kinkaid in Friendly, New Mexico terechtkomt. Maar op het moment dat Victoria Ashton – de aantrekkelijke vrouwelijke sheriff – hem op de bon slingert wegens te hard rijden, weet hij meteen dat het slaperige stadje dé ideale locatie is voor zijn nieuwe speelfilm…

De laatste roos van de zomer – Santa Montefiore

Ondanks alles wat ze in het verleden hebben gedeeld, botsen de drie vrouwen van Deverill nog steeds als het gaat over de toekomst van hun geliefde kasteel. Kitty’s leven wordt op zijn kop gezet als haar vroegere geliefde terugkeert uit Amerika met zijn vrouw en kinderen. Ze ontdekken dat hun levens wel veranderd zijn maar hun gevoelens niet. Hebben ze de kracht om elkaar te weerstaan, of zetten ze alles op het spel voor een paar gestolen momenten samen? En er bloeit nog een liefde op die alles oneindig veel ingewikkelder zal maken: Jack Deverill is verliefd geworden op een mooi Amerikaans meisje dat hij in Dublin heeft ontmoet. Ze is in Ierland om haar biologische moeder te zoeken en hij is vastbesloten haar ten huwelijk te vragen, zich niet bewust van het drama dat hij daarmee over zich afroept. Iemand zal de kluwen van geheimen en misverstanden moeten ontrafelen, wil er ooit rust komen op kasteel Deverill…
Het derde en laatste deel in de serie over de Deverills.

lezen

Zeven dagen in de zomer – Marcia Willett

Liv, de jonge moeder van een levendige tweeling, kijkt ernaar uit om de zomer door te brengen in de Beach Hut, een huis aan de kust van Devon. Als haar man Matt zegt dat hij het te druk heeft met zijn werk om mee te gaan, is ze teleurgesteld. Baz, de eigenaar van de Beach Hut, vindt het altijd heerlijk om zijn familie om zich heen te hebben, maar de komst van een onverwachte gast gooit roet in het eten.


Sofia zoekt haar toevlucht in het strandhuis. Ze voelt zich tot Baz aangetrokken, maar kan haar gewonde hart dat wel aan na haar vorige relatie? Het leven in het normaal zo rustige en vredige huis aan zee wordt steeds ingewikkelder als de zonnige dagen van het heden worden overschaduwd door geheimen uit het verleden. Luiden alle onverwachte gebeurtenissen een nieuwe toekomst in of blijft iedereen hangen in de pijn van vandaag?

Thuis in het Duincafé – Debbie Johnson

Een boek dat ook goed past tussen het stapeltje zomerse boeken, is er eentje uit de serie Het duincafé. Dit is het derde deel.
Als Zoe’s beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoe’s leven volkomen op zijn kop. Ze ontdekt dat ze de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha heeft gekregen. Opeens moet ze veranderen van de maffe buurvrouw die nog geen plant in leven kan houden, in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Zoe besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken.


Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit. Als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede. De vriendelijke dorpelingen nemen de verloren en intens verdrietige Zoe en Martha onder hun hoede en geven steun waar nodig. En die steun kunnen ze hard gebruiken als Martha’s mysterieuze en al lang afwezige vader opeens op de stoep staat…

zomerse boeken

Oost west thuis best – Linda Holmes

Oost west, thuis best – maar niet voor Evvie Drake. Het is een jaar geleden dat Evvies man plotseling overleed. Haar beste vriend Andy denkt dat ze rouwt, en Evvie laat hem in die waan – maar eigenlijk weet ze niet wat ze met het geld en het grote huis aan moet.


Dean Tenny was ooit topsporter, maar zijn ster is gevallen. En hij kan niet eens aan zichzelf uitleggen hoe het komt. Andy stelt voor dat Dean bij Evvie komt wonen, in het appartement aan de achterkant van haar huis. Evvie stemt in, maar ze spreken één ding af: Dean vraagt niet naar Evvies man, en Evvie vraagt niet naar Deans mislukte carrière. Een duidelijke regel, maar gek genoeg worden regels altijd verbroken… Kunnen Evvie en Dean hun verledens vergeten en aan iets nieuws beginnen?

Gelezen

Wanneer ik een boek gelezen heb, zal ik er de beoordeling bij zetten.

Heb jij na deze zomerse boeken nog meer zin om te lezen? Kijk dan ook eens naar deze leestips.

Welke zomerse boeken wil jij gaan lezen?

Groetjes, Giovanna

20 reacties

 1. zegt:

  Ik ken geen van deze boeken! Voor deze zomer heb ik geen specifieke boeken op de planning. Van de bieb heb ik een aantal boeken geleend (niet per se zomers) en ik kocht gisteren een boek in de boekhandel. ‘Thuis in het Duincafé’ spreekt me door de kaft het meest aan, haha.

  1. De meeste van deze boeken zijn pas uit (een enkele een paar maandjes) of komen in komende maand uit, dus niet gek dat je ze niet kent. Altijd heerlijk om een stapeltje boeken uit de bieb te hebben. Ik was zo blij toen de bibliotheken eindelijk ook weer open mochten!
   Haha, ja die kaft is wel erg schattig hè?

 2. Deborah zegt:

  Mooie lijst! En vooral: wat een heerlijk zomerse kaften! Ik ben zelf niet zo enorm gek op dit soort boeken, maar ik heb al wel een flinke tbr-stapel klaarliggen van de plaatselijke bieb. Ik kan vooral niet wachten om Campert’s bundel “Alle Verhalen” te lezen. Ik las hem veel op de middelbare voor mijn leeslijst, maar ik kan enorm genieten van het gebruik van spreekwoorden en gezegden in zijn boeken. Verder liggen er wat boeken van het genre magisch realisme op me te wachten.
  Leuke blog trouwens, ik ga je volgen! 🙂

  1. Dank je wel! En wat leuk dat je mijn blog gaat volgen! 🙂 De blogtitel onder jouw bericht klinkt erg leuk, dus het volgen is wederzijds. 😉
   Wat leuk dat je Remco Camperts verhalenbundel aan het lezen bent. Ik heb nog steeds niets van hem gelezen, ondanks dat ik het al heel lang van plan ben… je kent het wel, iets met een flinke tbr-stapel ook… Genre magisch realisme, klinkt goed!

 3. Villasappho zegt:

  Ik ken een aantal kaften met wat ik bij de kringloop zie liggen. Het is mijn genre niet zo. Ik heb wel wat luchtigers liggen, maar dat wissel ik liever af met een goed boek over de oorlog.

  1. Wat leuk dat jij luchtigere boeken ook afwisselt met andere genres, zoals een goed boek over de oorlog. Ik heb net ‘De verloren kinderen’ van Diney Costeloe uit (speelt net na de oorlog). Een heftig verhaal, dus dan is iets luchtigs weer heel fijn.

 4. Nienke zegt:

  Voor mij is de zomer echt een periode om nieuwe auteurs te ontdekken. Vaak lees ik dan ook veel detectives en fantasy, want dat zijn vaak series en/of lekker dik.

  1. Wat leuk dat jij dat ook hebt, dat de zomer een mooie tijd is om nieuwe auteurs te ontdekken! Ik ben benieuwd welke nieuwe auteurs jij gaat lezen deze zomer.

 5. Simone zegt:

  Hier word ik heel blij van! Ik heb je blogpost meteen opgeslagen, ik luister de laatste tijd veel via Storytel en hoop dat ik de nodige boeken uit dit lijstje daarin ook kan luisteren!

  1. Nienke zegt:

   Jill Mansell zeker, Storytel heeft (bijna) alles van haar. De laatste roos van de zomer staat er ook, net als Cranberryzomer, Tegen beter weten in, Geluk komt in de zomer, De vlinderkamer, De Stroopwafelshop, De kleine bakkerij aan het strand en Het winkeltje in Cockleberry Bay. Zomer in de Hamptons is er ook, maar dan als ebook.

   1. Dankjewel voor de aanvulling Nienke! Het is dat ik al lid ben van de bibliotheek (en dus de Online Bibliotheek en de Luisterbieb in mijn abonnement heb zitten) anders zou ik zeker lid worden van Storytel. Die hebben véél meer dan de Online – en luisterbieb.

  2. Wat leuk om te lezen Simone! In Storytel kan je volgens mij echt heel veel vinden, zoals Nienke al aangeeft. Veel luisterplezier alvast!

 6. zegt:

  Prachtige lijst. Ik denk dat ik ze allemaal wel ga lezen.

  1. Dankje! Leuk om te lezen dat ze jou ook aanspreken!

 7. Lilian Visser zegt:

  Ik heb geen van de boeken gelezen, maar wel andere boeken van Jenny Colgan, Jill Mansell & Lucinda Riley. Vind ik ook heerlijk als afwisseling. Nadeel is alleen dat je in de online bieb alleen de eerste twee hebt en die heb ik vaak zo snel uit. En je kunt maximaal 10 boeken lezen, die ik dan moet delen met Yuri. Maar goed, nu kunnen we ook weer naar de ‘echte’ bieb 🙂

  1. Zeker heerlijke boeken om mee af te wisselen! Van Jenny Colgan hebben ze er gelukkig ondertussen al vier in de Online Bibliotheek en van Jill Mansell wel 27. Maar ook oudjes, dus misschien heb je die allemaal al gelezen? Lucinda Riley hebben ze helaas niet.
   Ja dat is lastig, dat je je boekenplank van 10 boeken moet delen. Ik vind de Online Bibliotheek echt super, enig nadeel vind ik dat je (in tegenstelling tot de Luisterbieb) de boeken niet van je plank kan halen (‘inleveren’) als je ze uit hebt. Daardoor is die 10 soms echt te weinig.
   En zo fijn inderdaad dat we ook weer naar de gewone bieb kunnen! Heb er alweer een aantal boeken geleend.

 8. zegt:

  Help, weer meer boeken om aan mijn lijstje toe te voegen;). Ik heb geen van deze boeken gelezen, maar er staan er al wel een paar op mijn lijstje. Voor mij maakt het gelukkig niet echt uit of ik zomerse boeken in de zomer of in de winter lees, dus ik heb de tijd;).

  1. Sorry! 😉 Ik ken het probleem… het doorgroeiende lijstje met te lezen boeken.
   Dat scheelt zeker! En ach, volgend jaar is het ook weer zomer. 😉

 9. zegt:

  Ik ken ze allemaal nog niet en eigenlijk wil ik ze allemaal wel gaan lezen 🙂 Leuk dat je weer zo’n lijstje hebt gemaakt!

  1. Leuk om te lezen dat ze je aanspreken! Ik lees vast ter zijner tijd wel op je blog als je van het lijstej wat gelezen hebt. 😉

Reacties zijn gesloten.