Strand
Boeken

12 Zomerse boeken om op het strand te lezen

Wat is er nou heerlijker deze zomer dan een goed boek lezen op het strand? Het strand mag natuurlijk ook vervangen worden door ieder andere zomerse, zonnige plek. Denk aan een vakantiebestemming, balkon, tuin of een mooi park. Daarom een lijstje met 12 leuke boeken om een of meerdere van te lezen deze zomer. Ik heb de eerste van het lijstje net gelezen. 😉

Het eindeloze strand – Jenny Colgan

Op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, met een eindeloos strand en schitterende natuur runt Flora haar Café Zon & Zee. Het is een geliefde plek voor toeristen en bewoners.
Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joël is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten? Flora heeft het gevoel dat ze verder uit elkaar drijven. Lukt het Flora en Joël hun geluk terug te vinden?

Strand

Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven. Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Nee heb je – Charlotte De Monchy

Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand. Op Bali pakt het allemaal anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts voor haar neus staat. Bobbie is er van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien?

Strand

Zomer in het Duincafé – Debbie Johnson

Deel 1 in deze serie. – In het Duincafé wordt het heerlijkste eten geserveerd. Voor zowel toeristen locals uit de buurt is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.
Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Tess valt door de mand – Lindsey Kelk

Als Tess Brookes van de ene op de andere dag wordt ontslagen, beseft ze dat er ergens iets héél erg is misgegaan in haar leven. Gelukkig gaat thuis de telefoon en krijgt Tess een geweldig aanbod: een fotoshoot op Honolulu! Tess aarzelt geen moment en zegt ja. Er is maar één probleempje. Het telefoontje was niet bedoeld voor haar, maar voor haar huisgenoot Veronica… Maar hoe moeilijk kan het nou zijn om kiekjes te schieten op Hawaii?

zomer

Een lucht vol Franse dromen – Michelle Visser

Loes Beekman doet er alles aan om van haar chambres d’hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuis voelt in haar nieuwe leven, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

Schelpen op het strand – Santa Montefiore

Door de begrafenis van haar oudtante herinnert Jane zich haar tante Gilda’s levenslessen: het leven is er om geleefd te worden, zorg dat je geen spijt hebt! Voor een avond zet Jane haar veilige keuzes overboord.

sicilia

Ciao Sicilia – Marelle Boersma (thriller)

Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt…

Houden van dingen die niet perfect zijn – Haenim Sunim (non-fictie)

“Als we aardiger worden voor onszelf, kunnen we aardiger worden voor de wereld.’ Haemin Sunim.
In dit nieuwe boek heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.
Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Het biedt troost, aanmoediging en wijsheid en helpt je jezelf, je leven en iedereen daarin lief te hebben.

sunim

Het buitenhuis – Katie Fforde

Fran droomt er al haar hele leven van op een boerderij te werken en nu lijkt die droom werkelijkheid te worden! Een ver familielid vraagt haar of ze het leuk zou vinden een jaar lang te proberen haar moeilijk lopende boerenbedrijf weer op de rit te krijgen. Als de boerderij aan het einde van dat jaar weer goed draait, zal Fran later als haar oud-tante overlijdt alles erven.

De olijfboom – Lucinda Riley

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus wordt de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en ze besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin. Maar zodra ze in het huis aankomt, wordt ze herinnerd aan de geheimen die ze destijds op het eiland heeft achtergelaten. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden. Een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde zorgt voor een botsing tussen Helena’s verleden en het heden, wat grote gevolgen heeft voor haar gezin. De dertienjarige Alex zoekt naar antwoorden en Helena weet dat ze niet langer kan weglopen voor de waarheid.

Strand

Zomerzusjes – Elin Hilderbrand

Harper Frost fladdert door het leven en trekt zich van niets en niemand iets aan. Haar tweelingzus Tabitha is elegant en beschaafd, en doet alles volgens de regels. Ze lijken uiterlijk dan misschien als twee druppels water op elkaar, hun karakters hadden niet meer van elkaar kunnen verschillen en de zusjes zijn dan ook al jaren van elkaar vervreemd. Wanneer een familiecrisis hen dwingt een team te vormen – of in elk geval te doen alsof – beseft de tweeling dat de speciale band die ze hebben misschien toch belangrijker is dan de verwijten die hen uit elkaar hebben gedreven. Zijn ze in staat om de strijdbijl en hun onderlinge rivaliteit te begraven en opnieuw te beginnen?

Voor meer leestips, neem hier eens een kijkje.

Welk boek neem jij mee naar het strand deze zomer?

Groetjes,

Giovanna

8 reacties

 1. Lianne Reijntjes zegt:

  Oh heerlijk dit soort boeken! Ik zie je op het strand heb ik ook. Sommige boeken kende ik helemaal niet maar lijken me zeker iets voor mij om op mijn wishlist te zetten!

  1. Dat vind ik zelf ook altijd zo leuk aan dit soort blogs, dat je er op weer andere boeken gebracht wordt.

 2. Wat een leuke lijst! Ik ben vooral benieuwd naar “Houden van dingen die niet perfect zijn”.

  1. Heerlijke boeken zijn het, van Haemin Sunim, echt een aanrader.

 3. zegt:

  Ik word echt blij van iedereen die berichten post over vakantieboeken. Aankomende vrijdag ga ik naar Engeland voor 3 weken en ik neem dan voor een maand Kobo plus. Ik hoop dat een aantal van deze boeken er ook tussen staan 🙂

  1. Wat een heerlijk vooruitzicht, 3 weken Engeland! Een uitgelezen moment om lekker veel te lezen inderdaad. Wat handig dat je dan een Kobo plus abonnement neemt. Ik wist niet dat je dat ook voor maar een maand kan nemen. Handig!

 4. zegt:

  Een hele mooie boekenlijst! Ik heb laatst de Olijfboom gelezen, echt een mooi boek.

  1. Leuk dat jij de Olijfboom hebt gelezen en hem mooi vond. Ik hoop er aan toe te komen na de Zeven Zussen serie. Lucinda Riley schrijft zo prettig en ik hoor over eigenlijk al haar boeken positieve dingen.

Reacties zijn gesloten.