zomerse boeken
Boeken

10 zomerse boeken om nu te lezen

Het is alweer bijna zomer en de afgelopen weken konden we al genieten van het zomerse weer. Dat betekent heerlijk genieten met een stapeltje zomerse boeken in de zon. Op het strand, balkon, tuin of gezellig in het park of misschien wel op je vakantiebestemming. Op vakantie gaan lijkt gelukkig ook weer mogelijk dit jaar, met een fijn stapeltje zomerse boeken in de koffer. Daarom een lijstje met 10 leuke boeken om een of meerdere van te lezen deze zomer.


Sommige ben ik zelf al aan het lezen, en andere staan om mijn nog-te-lezenlijst. Ik weet niet of het mij gaat lukken ze allemaal deze zomer te lezen, maar dit zijn de boeken die ik graag zou willen lezen dit jaar. De boekinformatie komt van internet, bij boeken die ik aan het lezen ben of waarvan ik al boeken uit de serie gelezen heb, heb ik aanvullende informatie geplaatst.

De Zevende zus – Lucinda Riley

De zevende zus, het zevende deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als familieadvocaat Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen…

Ik was bijna halverwege dit boek toen op 11 juni 2021 bekend werd gemaakt dat Lucinda Riley op veel te jonge leeftijd overleed na vier jaar ziek geweest te zijn. Dit is het laatste boek dat ze heeft voltooid en nog tijdens haar leven uitgebracht is. Net als ik zijn velen van jullie ook bezig met dit deel uit de Zeven zussen-serie, het een-na-laatste deel. Het 8e deel heeft ze nog net voor haar dood af kunnen maken en zal dus postuum verschijnen. Ben je nog niet begonnen in deze serie? Ik kan het je zeker aanraden. Binnenkort, als ik dit deel uit heb, zal ik een review over de reeds verschenen boeken uit deze serie plaatsen.

zevende zus

Lavendeldroom – Irene Hannon

Jeanette Mason leidt een teruggetrokken bestaan op haar lavendelhoeve annex theehuis en dat bevalt haar prima. Ze is dan ook not amused wanneer haar nieuwe buurman een uitgelaten pup blijkt te hebben die haar kostbare planten uitgraaft. Hij worstelt ondertussen met de zorg voor zijn vijfjarige nichtje dat haar beide ouders verloren heeft. Kunnen ze als buren iets aan elkaar hebben of zal ergernis de boventoon blijven voeren?

Lavendeldroom is het vijfde deel in de Hope Harbor-serie en is net uitgekomen. Ik heb de eerste vier delen al gelezen en ben weg van deze serie. Ik kijk ernaar uit om er binnenkort in te beginnen. In elk deel staan twee of meer nieuwe personen centraal. Het zijn dus op zich zelf staande delen. Maar omdat personen uit eerdere delen vaak wel een kleine rol spelen in de delen erna en je zo iets leest over hoe het hen verder is vergaan, raad ik je aan om de boeken wel op volgorde te lezen.

Het familiehotel van Sapphire Bay – Holly Martin

Het familiehotel van Sapphire Bay gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Het familiehotel van Sapphire Bay is het eerste boek in Holly Martins nieuwe feelgoodserie De Zussen van Jewel Island. Deel 2 is Een gouden gloed over Ruby Falls en komt in juli 2021 uit. Deel 3 De zoete verleiding van Emerald Cove komt in september 2021 uit. Dus mooi nog net de gelegenheid om voor die tijd eerst dit deel te lezen. 😉

holly martin

De weddingplanner – Marijke Vos

Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, en ook nog eens gedumpt wordt door haar vriend, is ze ervan overtuigd dat haar leven instort. Gelukkig kan ze haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van een studievriendin en ontmoet daar de creatieve maar wat chaotische weddingplanner Maartje. Wanneer het trouwfeest in het water dreigt te vallen, zet Tessa haar organisatietalenten in om Maartje te helpen. Ze blijken een goed duo en er ontstaat een samenwerking tussen deze twee uitersten. Samen storten Maartje en Tessa zich op de meest bijzondere trouwerijen, inclusief bridezilla’s, last-minute afzeggingen en dronken ooms. En o ja, Rob, de leukste cateraar van het land, is er ook opvallend vaak bij…

De weddingplanner van Marijke Vos is een heerlijke feelgoodserie over Tessa, die de bijzonderste bruiloften organiseert. Met nu alle negen delen in één omnibus! Ik heb net het eerste deel uit en ik kan zeggen: het smaakt naar meer!

Tot aan de zon en terug – Jill Mansell

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.

Jill Mansell

Sophia’s hoop – Corina Bomann

Berlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal, haar vader heeft in zijn woede gezegd dat ze hem niet meer onder ogen mag komen en ze kan het zich niet veroorloven om verder te studeren. Gedesillusioneerd en met haar dromen in puin vlucht Sophia naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot mode-imperium. Maar met succes komen ook persoonlijke offers: haar baas eist van haar dat ze tien jaar lang ongetrouwd blijft, en dat terwijl Sophia net weer een beetje hoop begon te koesteren dat de liefde haar niet nogmaals voorbij zou gaan.

Sophia’s hoop is het eerste deel in de serie De kleuren van schoonheid.

Beter laat dan nooit – Charlotte de Monchy

Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat haar oma het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan. Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp, Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

zomerse boeken

Die zomer in Italië – Sue Moorcroft

Wat als je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen? Sofia woont in Engeland en zorgt al jaren voor haar doodzieke vader Aldo. Op zijn sterfbed doet Sofia haar vader de belofte om na zijn dood de plek te bezoeken waar hij is geboren. Ze weet dat het nu tijd is om haar eigen leven te leiden. Ze is nooit buiten Engeland geweest, maar vertrekt vastbesloten naar het piepkleine dorp in het Italiaanse Umbrië. In het slaperige dorpje vol familiegeheimen gaat Sofia aan de slag als serveerster in hotel Casa Felice. Ze leert daar de 18-jarige Amy kennen, een meisje wiens leven overhoop ligt sinds ze ontdekte dat haar vader niet haar biologische vader is. Sofia helpt Amy om haar leven weer op de rit te krijgen. Maar het is de interessante Levi die voor Sofia de grootste afleiding blijkt te zijn.

De Spaanse belofte – Karen Swan

Charlotte Fairfax is vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Mateo Mendoza, erfgenaam van een enorm Spaans landgoed, heeft gevraagd of ze hem wil helpen een kwestie met zijn vaders testament op te lossen. De timing is niet perfect: Charlottes bruiloft staat gepland voor de week erna. Ze is ervan overtuigd dat ze het probleem snel en efficiënt zal oplossen, zodat ze snel terug kan naar Londen, waar haar verloofde ongeduldig op haar wacht. Zoals bij de meeste families met geld, macht en privileges is niet alles altijd wat het lijkt, en achter de merkkleding en prachtige huizen van de Mendoza’s schuilt een overvloed aan geheimen, verraad, schandalen, rivaliteit en liefdesverdriet. Tijdens haar zoektocht wordt Charlotte ingehaald door haar eigen verleden, en staat alles waar ze zo hard voor heeft gewerkt op het spel, zelfs haar aanstaande huwelijk.

zomerse boeken

De theewinkel vol gelukt – Manuela Inusa

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar theesmaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

Verschijnt augustus 2021

Meer leestips voor zomerse boeken vindt je hier en hier.

Welke zomerse boeken ga jij lezen?

Groetjes, Giovanna

6 Reacties

 1. Ik denk dat ik het type zomerboek niet ben, maar ik heb nog wel ergens iets luchtigers liggen.

  1. Een ander luchtig boek in de zomer leest zeker ook heerlijk weg. 🙂

 2. Dank voor de tips! De zevende zus staat erg hoog op mijn lijstje. De andere delen heb ik al gelezen, dus ik ben enorm nieuwsgierig naar dit deel.

  1. Graag gedaan. 🙂 Ik ben benieuwd wat je van het laatste deel vond!

 3. zegt:

  De 7 zussen wil ik nog lezen maar heb deel 3 en 4 geloof ik. Eerst maar eens deel 1 lezen voordat ik aan de rest begin. Nu eerst wat Nora boeken lezen, Karin ligt nog op me te wachten… en dan heb ik het nog niet eens over de rest 😉 Leuke inspiratie!

  1. Het is aan te raden de delen op volgorde te lezen, omdat in de delen de zussen van de eerdere delen vaak ook nog even de revue passeren en je dan leest over hoe het verder met ze gegaan is.
   Haha, het bekende probleem van de grote nog-te-lezen-stapel. Veel plezier met Nora en Karin alvast. 😉

Reacties zijn gesloten.