zomer
Boeken

De 5 fijnste leesplekken deze zomer

Het is volop zomer. Dat betekent natuurlijk genieten met een stapeltje zomerse boeken in de zon. Of juist verkoelend in de schaduw als het te heet wordt, zoals afgelopen weken met de hittegolf. Als je binnenkort op vakantie gaat is een stapeltje boeken mee natuurlijk ook erg fijn als ontspanning. Maar ook als je thuisblijft en een staycation hebt, kun je toch een fijn vakantiegevoel krijgen door het creëren van je eigen zomerse leesplek.


Tuin/balkon

Dichtbij huis, dus als het even mooi weer is pak je je boek erbij, stap je naar buiten en kun je heerlijk lezen en genieten van de zomerzon. Wordt het te warm of slaat het weer juist ineens om, dan ben je zo weer binnen.

In het park

Op een bankje bij de vijver, zodat je ook ontspannend kunt genieten van de ronddobberende eendjes. Of maak het jezelf gemakkelijk op een kleedje op het gras. Picknickmand erbij en je kunt de hele middag heerlijk door lezen. En als je toch dat kleedje mee hebt, af en toe een dutje doen mag.

zomer

Aan het zwembad

Ideaal als je een partner en/of al wat grotere kinderen hebt die graag willen zwemmen en jij daar niet zo van houdt. Terwijl iedereen zich in het water vermaakt, vertoef jij lekker langs de kant met een goed boek!

In het bos

Toen ik de opzet voor deze blog in het voorjaar maakte, zette ik daar uiteraard het strand bij. Voor de meeste mensen een heerlijke plek om de zomer door te brengen. Maar gezien de omstandigheden door corona, ondanks dat de ongekende drukte en misdragingen van veel mensen er dit jaar, wil ik je het strand toch maar niet aanraden… Ga je er toch erg graag naar toe, dan raad ik je aan om een rustige plek te zoeken en de drukte te vermijden.
Anders is het bos ook een heerlijke plek om te lezen, al dan niet gecombineerd met een heerlijke fietstocht. Een picknickmandje en een goed boek mee en je hebt een heerlijk dagje uit.

Op een terrasje

De anderhalvemetermaatregel komt trouwens ook van pas als je op een terrasje wilt lezen: minder druk en minder dicht op elkaar. Dus minder afleiding om even dat spannende boek dat je haast niet kan wegleggen er weer bij te pakken onder het genot van een lekker drankje.

zomer

Zoek je nog boekentips? Kijk dan vooral even hier of hier. Ik ben zelf helemaal weg van de Hope Harbor serie en heb Cranberryzomer (deel 1) (tip uit de eerste blog) en Zeerozen (deel 2) al uit. Van deze 6-delige serie (deel 7 wordt verwacht in 2021) zijn de eerste vier al vertaald.

Waar lees jij het liefst deze zomer?

Groetjes, Giovanna

10 reacties

 1. Ilona Wielinga zegt:

  In het bos; heerlijk. Of lekker in de schaduw op het gras.

  1. Heerlijk! Lekker lezen in de vrije natuur!

 2. zegt:

  Met de hittegolf lees ik het liefst binnen, want mijn dakterras is dan te warm. Ik zag gisteren iemand met een stoeltje en een boek naast de auto zitten, gewoon ergens langs een rustig laantje. Lekker in de schaduw van een boom, briesje erbij. Ik vond het een geweldig idee en ben van plan het ook eens uit te gaan voeren.

  1. Oef, ja kan mij voorstellen dat een dakterras te heet was met de hittegolf!
   Wat een geweldig leuk idee! Echt ultiem genieten, lezen gewoon daar waar je schaduw kan vinden. 🙂

 3. zegt:

  Ik lees nu graag op mijn loungebedje in de tuin onder de parasol.

  1. Heerlijk! Zo geniet je ook optimaal van je nieuwe tuin!

 4. Met hete temperaturen lekker binnen op mijn bed. Maar misschien dat volgende week ook weer in de tuin kan. De laatste 2 dagen lig ik met een boek in een koud bad.

  1. O, dat klinkt heerlijk, lezen in een koud bad! Gelukkig is het weer wat minder heet, dus hopelijk kun je alweer in de tuin lezen ook.

 5. zegt:

  Geniet er maar van, waar dan ook.

  1. Bedankt! 🙂

Reacties zijn gesloten.