Schrijfinspiratie nodig
Schrijven

Schrijfinspiratie nodig? Probeer dan dit!

Op de momenten dat je in een heerlijke schrijfflow zit of de ideeën voor je verhaal of blogposts telkens opploppen heb je aan inspiratie geen gebrek. Maar, wat nou op de momenten dat je aan inspiratie wél gebrek hebt? Er schiet je niets te binnen. En eigenlijk ben je ook best moe en zit je hoofd vol met werk, met regeldingen en andere drukte. Toch zou je eigenlijk graag willen schrijven. Maar dan heb je wel schrijfinspiratie nodig. Hoe je die krijgt, lees je in deze blogpost.


Schrijfinspiratie nodig? 7 tips die helpen!

1. Neem even tijd voor ontspanning. Even niets hoeven, beginnen met schrijven kan prima over een halfuur, na je ontspanning. Ga op de bank liggen met een goed boek of luister naar relaxte muziek. Staar door het raam naar de wolken of ga even genietend in de zon zitten.

2. Maak een writing prompt, schrijfoefening. Internet staat er vol mee, googel er maar eens op. Of meld je aan voor de 365 schrijftips mailing, waar naast heel veel schrijftips en taalweetjes ook regelmatig schrijfoefeningen in zitten.

3. Trek erop uit. Ga naar buiten, de natuur in of juist een drukke stad. Kijk goed rond, gebruik al je zintuigen om te ervaren wat er om je heen is.

4. Praat erover. Met een (schrijf)vriend of vriendin, je zus/broer/moeder/vader/tante/oom, je partner of een schrijfcoach.

5. Ga lekker lezen. Een boek over schrijven helpt zeker, maar ook gewoon een goed boek ter ontspanning lezen kan (deels door de ontspanning) inspiratie geven.

6. Doe iets heel anders. Zeg even ‘doei, doei’ tegen dat schrijfwerk waar je tegenaan hikt en ga tuinieren. In Big Magic van Elizabeth Gilbert kun je lezen wat haar dat opleverde.

7. Zorg dat je altijd een notitieboekje bij je hebt, of een notitieapp op je telefoon. Als je dan iets te binnen schiet, je iets moois ziet of op een onverwacht moment een goed idee hebt, kun je het meteen opschrijven. Zo vergeet je het niet, en maak je je eigen inspiratielijstje voor een ander moment als je even zonder inspiratie zit.

Wat laat bij jou de inspiratie weer vloeien?

Groetjes, Giovanna

1 reactie

  1. zegt:

    Bij mij kan (gelukkig) alles inspiratie zijn. Iemand die ik tegenkom op straat, de wind die om het huis giert, enz. Maar van een boek lezen kan ik ook zeker inspiratie krijgen. Ik heb er toevallig vorige week een blog over geschreven die binnenkort online komt;).

Reacties zijn gesloten.