minireview #20
Blog

Minireview #20 maart

Het is weer tijd voor een nieuwe minireview. Met een selectie van 6 boeken die ik afgelopen maand las. Omdat van alle boeken die ik lees een volledige review schrijven niet haalbaar is, deel ik maandelijkse een minireview van een aantal boeken. Ik las weer boeken in verschillende genres en deel met je de boeken die er voor mij het meeste uitsprongen. Benieuwd welke? Je leest het hier.

1. De Camino  – Anya Niewierra

Waardering: 5 uit 5.

Het verhaal:

De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.

Hoe ik het boek vond:

Een zeer goed, spannend en pakkend boek waarbij je vanaf het begin het verhaal in wordt getrokken. Anya Niewierra verweeft moeiteloos verschillende verhaallijnen door elkaar. Zo loop je met Lotte de Camino, doet ze steeds meer de Camino van Emil uit de doeken, evenals de oorlog in voormalig Joegoslavië. Het is spannend en aangrijpend en alles valt op het einde samen. Een aanrader!

minireview #20

2. De Cock en de dansende dood (Baantjer #13) – Baantjer

Waardering: 4.5 uit 5.

Het verhaal:

Deel 13 in de serie over de Amsterdamse rechercheur De Cock van bureau Warmoesstraat. De politie vindt bij een vermoorde jonge vrouw een peuter in een kast. De politie staat nu voor een dubbele taak: de moordenaar vinden én de herkomst van het kind achterhalen.

Hoe ik het boek vond:

Een oude De Cock, maar niet minder goed.

3. Een dodelijk vuur (Cherringham #6) – Matthew Costello & Neil Richards

Waardering: 3 uit 5.

Het verhaal:

Deel 6 in de Cherringham-serie. Op de heuvel boven Cherringham ligt Mabb’s Farm. Het is een plaats met een donkere geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw – een tijd waarin de lokale bevolking in angst voor de duivel leefde en heksen op de brandstapel werden verbrand. Volgens de legende is de boerderij – en iedereen die er woont – vervloekt met ongeluk. Maar is het echt een vloek als de oogsten van dit jaar mislukken, het vee ziek wordt en dodelijke branden uitbreken? Of zit er een verborgen reden achter de gevaarlijke gebeurtenissen? Noch Jack noch Sarah geloven in het bovennatuurlijke, en al snel ontdekken ze zeer ménselijke verdachten…

Hoe ik het boek vond:

Ook dit deel uit de Cherringham-serie luisterde ik als luisterboek. En ook dit deel kreeg niet meer dan drie sterren. Leuk en vermakelijk, maar vaak ook wat saai en voorspelbaar, hoewel het einde wel weer verraste, doch niet geloofwaardig was…

minireview #20

4. Strandjuweel (Hope Harbor #8) – Irene Hannon

Waardering: 3.5 uit 5.

Het verhaal:

In Strandjuweel van Irene Hannon is Christi Reece wanhopig. Lang liep haar leven op rolletjes, maar nu zit ze diep in de problemen. Daarom gaat ze naar het kustplaatsje Hope Harbor en vraagt een oude bekende om hulp: Jack. Maar Jack wil niets te maken hebben met de vrouw die hem in het verleden heeft bedrogen. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd aan de kust van Oregon en daarin is geen plaats voor Christi, ook niet als ze vlakbij een mysterieus strandhuisje betrekt. Maar hij moet zijn mening bijstellen, zeker als blijkt dat hij háár hulp ook nodig heeft…

Hoe ik het boek vond:

Eigenlijk vanaf het eerste hoofdstuk dacht ik: wat mij betreft had dit deel eigenlijk niet aan de serie toegevoegd hoeven worden en had Irene Hannon beter kunnen stoppen na het zevende deel, dat ik wel erg goed vond. Hoewel ik dol ben – nog steeds – op het stadje Hope Harbor en Hannon’s schrijfstijl prettig is, vond ik dit verhaal erg voorspelbaar en zwak. De reden en motivatie van de hoofdpersoon, waarom ze wanhopig is, vond ik erg zwak en ongeloofwaardig. Vooral een excuus om haar een reden te geven naar Hope Harbor te gaan. De eerder genoemde fijne plaatst Hope Harbor en de terugkeer van oude bekenden maakten het toch tot een aardig verhaal. En zorgden ervoor dat ik het toch 3½ ster gaf (op Goodreads kun je geen halve ster geven, dus gaf ik het 4 sterren).

5. Wonderen manifesteren – Willemijn Welten

Waardering: 3 uit 5.

Het verhaal:

Wat als je elke dag zou voelen dat alles precies is zoals het moet zijn? Als jij echt elke situatie door de bril van liefde kan zien in plaats van angst? Dat je de voldoening niet buiten jezelf zoekt, maar in jezelf vindt en je dingen manifesteert die beter zijn dan jij nu kan bedenken?

In het boek Wonderen manifesteren leer je het innerlijk geluk toe te laten in je leven. Als je jouw intentie daarop zet, dan kan jouw droomleven zich ontvouwen. Ook al weet je nog niet hoe dat eruit ziet of hoe dat dan gaat gebeuren.

Willemijn Welten deelt in haar nieuwste en meest persoonlijke boek haar verhaal, vanaf het moment dat ze diepe angst ervaarde tot aan nu: ze is gelukkig en heeft het gevoel dat alles precies is zoals het moet zijn. Voelt ze dat altijd zo? Nee, maar het boek Een cursus in wonderen leert haar hoe ze telkens terug kan komen bij dat gevoel. De lessen die Willemijn zelf hebben geholpen, heeft ze voor dit boek vertaald naar praktische en nuchtere tools. Zodat ook jij elke dag die weg kunt maken van angst naar liefde en een leven kunt manifesteren dat beter is dan je nu kunt bedenken.

Hoe ik het boek vond:

Waar ik haar vorige boek, Manifesteren kun je leren, 4½ ster gaf, kom ik bij dit boek niet verder dan een krappe 3 sterren. En waar ik het vorige boek leuk, inspirerend en praktisch vond, vond ik dit boek weinig inspirerend en meer een voortvloeisel op het vorige boek. Weinig toevoegend dus, helaas.

minireview #20

6. Het geheim van de ruilkinderen – Wieke van Oordt

Waardering: 4.5 uit 5.

Het verhaal:

De ouders van Jacob hebben nooit tijd voor hem. Zijn moeder leest de hele dag en zijn vader luistert altijd naar muziek. Het lijkt wel of ze vergeten zijn dat hij bestaat. Jacob gaat op zoek naar nieuwe ouders. Op het prikbord in het ruilhuis vindt hij de ideale ruil. En Hidde wil die van hem wel. Jacob heet nu Hidde en zijn nieuwe ouders doen de hele dag spelletjes met hem. Maar is dat nu eigenlijk wel echt wat hij wil?

Hoe ik het boek vond:

Tot slot in deze minireview een kinderboek uit de Het geheim van… serie. Het verhaal heeft een leuk gegeven, iets wat denk ik iedereen als kind wel eens gedacht of gehoopt had: van ouders ruilen.

Welke boeken las jij deze maand?

Groetjes, Giovanna

1 reactie

  1. De serie van Irene Hannon zou ik toch ook wel een keer willen lezen. Gelukkig kan ik beginnen bij het eerste boek. Die is dan vast iets beter dan deze;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.