writing prompts
Schrijven

Writing prompts om je schrijfspieren te trainen

Een workout is niet alleen goed voor je lichamelijke spieren. Ook je schrijfspieren hebben van tijd tot tijd wat extra training nodig. En of je nou een boek, blogposts, gedichten of artikelen schrijft, een leuke manier om je schrijfspieren te trainen is door writing prompts te maken.


Prompts zijn korte schrijfoefeningen waarbij je over een willekeurig onderwerp iets schrijft. Op internet zijn sites en blogposts met writing prompts over allerlei onderwerpen te vinden. Sommige sites doen dat via een challenge – bijvoorbeeld 30 dagen lang een korte prompt schrijven. Je hoeft natuurlijk niet mee te doen aan een challenge, je kunt er ook gewoon af en toe eentje maken.

Prompt challenge

Een prompt challenge is overigens wel heel handig om een schrijfroutine te ontwikkelen, zodat je regelmatig schrijft. Zeker als je een boek wilt schrijven is het hebben van een (dagelijkse) schrijfroutine erg handig. Want hoe vaker – regelmatiger – je schrijft, hoe sneller je boek er zal komen.

Zo kun je als je het leuk vind er elke dag eentje maken, maar als dat een beetje té is, kun je er bijvoorbeeld ook alleen op de weekenddagen een maken, of één per week op een vaste dag.

writing prompts

Ben je – zoals ik – iemand die dat dan weer vergeet te doen, dan is een prompt app misschien iets voor je. Daarbij krijg je dan regelmatig een berichtje voor een prompt.

Wat leuke apps die ik tegen kwam bij het doen van research voor een schrijftip voor de 365 schrijftips mailing heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet:

Daarnaast kunnen writing prompts ook helpen tegen een writer’s block, als je geen idee hebt waarover te schrijven of als je denkt dat je niet genoeg fantasie hebt om te kunnen schrijven.

Maak jij wel eens een writing prompt?

Groetjes, Giovanna

8 reacties

 1. Een app werkt voor mij niet, maar ga er vanuit dat ik online ok wel wat kan vinden. Op zich wel een idee om daar iets meer mee bezig te zijn.

  1. Online is er zeker heel veel te vinden!

 2. zegt:

  Wat een leuke tip! Dank je, ik ga daar zeker wat mee doen.

  1. Leuk dat het je aanspreekt!

 3. Adriaantje zegt:

  Nee, heb ik nooit gedaan, maar is wel een leuk idee.

  1. Zeker, en je kunt er helemaal je eigen invulling aangeven.

 4. zegt:

  Tot nu toe nog nooit gedaan, maar het lijkt me wel heel leuk om eens te doen. Iets anders dan ik misschien gewend ben, maar daarom ook wel heel erg leuk.

  1. Ja precies, juist daarom leuk om eens te doen.

Reacties zijn gesloten.