mooiste boeken
Boekrecensies

22 mooiste boeken die ik in 2022 las

Ik las veel boeken in 2022, in veel verschillende categorieën en over heel verschillende onderwerpen. Ik las boeken die best aardig waren. Boeken die erg tegenvielen. Maar ook boeken die mij raakten, ontroerden of deden huiveren. Boeken die me bij zullen blijven. Dat waren voor mij de mooiste boeken die ik het afgelopen jaar las, waardoor ze een ereplekje verdienen in deze blogpost.


22 mooiste boeken die ik in 2022 las

Van bijna al deze titels heb ik eerder al een review gegeven, wil je die lezen, klik dan even op de betreffende link.

mooiste boeken

Dit zijn boeken die ik 4½ of 5 sterren heb gegeven:

 1. Het huis voor ongewenste meisjes – Joanna Goodman (aangrijpend en ontroerend)
 2. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens (mooi!)
 3. Langste. Kerst. Ooit. – Lisette Jonkman (won de ‘Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2022’ verkiezing
 4. Oeroeg – Hella S. Haasse (stuk geschiedenis en klassieker)
 5. Miss Merkel en een onverwachte wending – David Safier (leuk en grappig!)
 6. Het eeuwige leven – Matt Haig
 7. De Cock en kermis in de hel (#86 ) – Baantjer
 8. De Cock en de schaduw van de dood (#87 ) – Baantjer
 9. Als ze maar gelukkig zijn – Celia Dodd (mocht ik de redactie van doen!)
 10. Pasta Grannies: Comfort cooking, van oma’s uit heel Italië  – Vicky Bennison (mocht ik ook de redactie van doen!)
 11. Haaientanden – Anna Woltz (heel ontroerend en stoer!)
 12. Gozert – Pieter Koolwijk (ook heel ontroerend, en grappig!)
 13. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende (Bureau Speurneus #2) – Jozua Douglas
 14. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia (Bureau Speurneus #1) – Jozua Douglas
 15. Superjuffie! (Superjuffie #1) – Janneke Schotveld
 16. Lichter dan ik – Dido Michielsen (aangrijpend en ontroerend)
 17. Bramenweelde (Hope Harbor #7) – Irene Hannon
 18. De logica van geluk – Mo Gawdat
 19. De heldere eenvoud van dementie – Huub Buijsen
 20. Ginevra – Simone van der Vlugt
 21. Gemmetje Victoria – Yvonne Keuls
 22. You are a badass at making money – Jen Sincero
mooiste boeken

Verder heb ik het afgelopen jaar zeker ook genoten van:

Boeken die ik 3½ of 4 sterren heb gegeven:

Wat zijn voor jou de mooiste boeken die je in 2022 hebt gelezen?

Groetjes, Giovanna

6 Reacties

 1. zegt:

  Wauw, wanneer ik zulke volle boekenlijsten zie, schaam ik me altijd een beetje. Ik heb nog geen boek aangeraakt het afgelopen jaar, haha. Heel druk gehad, maar wel altijd zin om te lezen. Misschien een mooi doel voor dit jaar om gewoon minstens één boek open te slaan… Mooi lijstje heb je ervan gemaakt!

 2. Ik vind die Baantjer ertussen zo leuk! Ik heb er verschillende in huis en weet dat ik het leuke boeken vind en toch pak ik ze niet. De opzet van je blog vind ik ook leuk, stof tot nadenken.

 3. zegt:

  Dat is een flinke lijst, voor 2023 ook veel leesplezier gewenst hoor.

 4. zegt:

  Een hele mooie boekenlijst en inspiratie voor ons! Het mooiste boek dat ik las was ‘Morgen zal het beter gaan’ van Tatiana de Rosnay. Een heel bijzonder boek om te lezen.

  1. Dat klinkt als een mooi boek! Boeken lezen van Tatiana de Rosnay staat al heel lang op mijn planning, maar om de een of andere reden nog niet van gekomen. Dit is dan wellicht een goede om mee te beginnen. Bedankt voor de tip!

 5. zegt:

  Mooie lijst! Ik las door jouw tip “Miss Merkel” en vond dat ook een geweldig boek. Mijn allermooiste boek vond ik toch wel ‘Hoop is een kleine vogel’ van Susie Finkbeiner, maar ik herken ook wat boeken uit jouw lijst.

Reacties zijn gesloten.