X-Mas
Blog Boeken Boekrecensies

9 kerstboeken voor een warme kerst

Over precies twee weken is het kerst. Om je vast op te warmen, heb ik de leukste kerstboeken om dit jaar te lezen voor je op een rijtje gezet. De 9 leukste kerstboeken voor een warme kerst. Alvast veel leesplezier!

Gewoon leestips met de leukste kerstboeken om alvast in te beginnen, geen recensies. Sommige heb ik wel zelf al gelezen, sommige niet. Als jij nog een tip heb voor een ander leuk kerstboek, laat het even weten in je reactie, meer leestips voor kerstboeken zijn altijd welkom.

9 kerstboeken voor een warme kerst

Wat ik wil voor kerst – Catherine Walsh

Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew lauwe vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.

Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly heeft er niets mee, maar weet hoe belangrijk het voor hem is om met kerst in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing – samen de feestdagen vieren in Amerika – besluit Molly om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft Andrew thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…

Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek. Ik las de paperback, met dank aan AW Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

kerstboeken

Een jongen met de naam Kerstmis – Matt Haig

Het echte en magische verhaal van de kindertijd van de kerstman.

Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

Verkrijgbaar als paperback (in deze versie), hardcover (in filmeditie), e-book en als luisterboek.

De matchmaker – Marijke Vos

Liefde? Ha! Carol gelooft niet in de liefde. Tenzij ze er geld aan kan verdienen. Haar miljonairsmatchingbureau loopt dan ook als een tierelier. Zeker rond de kerstdagen werkt Carol hard en maakt ze lange dagen, wat ze ook eist van iedereen om haar heen, van die incompetente assistente tot de wannabe-barista in het koffietentje op de hoek. Carol kan niet wachten tot de kerstdagen achter de rug zijn. Totdat een nieuwe cliënt haar meeneemt op een bijzondere reis door het verleden en het heden en haar een kijkje in de toekomst geeft. Lukt het dan toch om Carols koude hart te laten smelten?

Verkrijgbaar als e-book en luisterboek.

kerstboeken

De beste wensen – Tamara Haagmans

Het is 24 december. Joy heeft een diepgewortelde hekel aan kerst en dat is niet handig als je in een speelgoedwinkel werkt. Ze weet zich erdoorheen te bluffen, totdat de chagrijnigste klant ooit de winkel binnenstapt. Diezelfde avond moet Joy naar een Secret Santa-feest bij haar zus. Terwijl Joy zich voorbereidt op een avond de schijn ophouden en blij zijn voor haar zus, blijkt tot overmaat van ramp de vervelende klant, Nick, een bekende van de familie te zijn. Kan kerst nog erger worden? Maar dan blijken ze toch een enorme klik te hebben. Wanneer Nick ontdekt dat Joy kerst haat, zet hij alles op alles om haar te overtuigen dat kerst niet zo vreselijk is als ze beweert. Maar zit Joy daar wel op te wachten? En lukt het Nick om Joy toch in de kerststemming te krijgen?

Verkrijgbaar als e-book en luisterboek.

Kerstmis in de Schotse Hooglanden – Donna Ashcroft

De dertigjarige Belle Albany voelt zich eenzaam deze kerst. Ze verlangt naar liefde en een beetje wintermagie, maar de vraag is of ze die nog vindt in het slaperige Schotse dorp. Dat verandert als ze de oudere Edina met haar kersenrode fiets ondersteboven rijdt en besluit een onvergetelijke kerst voor hen beiden te organiseren. Maar dat is nog niet zo makkelijk in Edina’s vervallen kasteel, en zeker niet als haar knappe, lang verloren gewaande kleinzoon Jack Hamilton-Kirk opeens op de stoep staat. Hij is eigenlijk de Grinch in menselijke vorm, dus waarom klopt haar hart zo snel, elke keer dat ze in dezelfde kamer zijn? Hoe hard ze het ook probeert, Belle kan hun groeiende aantrekkingskracht niet negeren. En dan wordt er ook nog een geheim uit Jacks verleden opgerakeld…

Verkrijgbaar als e-book en luisterboek. Ik las het e-book, met dank aan AW Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

kerstboeken

De kerstboom vol wensen (Wishing Wood #3) – Holly Martin

Beleef Kerst aan de kust van Wales met De kerstboom vol wensen van Holly Martin, het slot van de Wishing Wood-serie.

Evergreen Winter is tevreden met haar onconventionele bestaan: ze woont in een vervallen rode caravan met paard Thunder als haar enige metgezel. Tot ze wordt gevraagd om de vrouw van de Kerstman te spelen in Wishing Wood. Acht dagen voor kerst ontmoet ze haar tegenspeler: de knappe Heath Brookfield. Hoewel de vonk overslaat, is Evergreen vastbesloten zichzelf te beschermen en op kerstavond te vertrekken. Ondertussen zet Heath alles op alles om haar hart te veroveren.

Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek.

Tussen de regels – The Feelgood Five

Wat doet een auteur wanneer er een boekhandelaar in nood zit? Feelgoodschrijfster Aurélie weet het wel: een reddingsploeg samenstellen van diverse auteurs die in de week voor kerst allemaal een dagje komen helpen in Boekhandel Wanda. Gratis en voor niets, natuurlijk! Het enige probleem: ze krijgt de zonderlinge bestsellerauteur Reinout Lutterbach aan niemand gekoppeld. Noodgedwongen offert zij zich dan maar op om samen met hem bij Wanda aan de slag te gaan. Ze kan leuker gezelschap bedenken, maar in ieder geval zal de noodlijdende boekhandelaar hun goede daad enorm waarderen… Of toch niet?

Over de auteurs: The Feelgood Five is een schrijverscollectief bestaande uit vijf Nederlandse feelgoodauteurs: Lisette Jonkman, Gillian King, Susan Muskee, Vannessa Thuyns en Marijke Vos. Dit is hun tweede publicatie als schrijverscollectief. Eerder verscheen Kort en Klein.

kerstboeken

Tien voor twaalf – Lisette Jonkman

Wordt het voor Hilde een gelukkig nieuwjaar of loopt alles in de soep? 5, 4, 3, 2, 1… Tien voor twaalf van Lisette Jonkman laat je aftellen naar nieuwjaar. ‘Ik heb een probleem. Ik ben Lex kwijt.’ Een week lang op je neefje van bijna twee passen: hoe moeilijk kan dat zijn? Hilde vindt het vooral heel erg leuk. Alleen krijgt ze op oudejaarsdag net een belangrijk telefoontje terwijl kleine Lex in bad zit en ze loopt héél even de kamer uit. Maar wanneer ze terugkomt, is hij verdwenen… Samen met haar beste vriendin Roos start ze een zoekactie in een race tegen de klok. Ze moeten Lex zien te vinden voordat Hildes zus terugkomt van wintersport. En het liefst ook zonder dat de bemoeizuchtige buurvrouw en de aantrekkelijke buurjongen erachter komen hoe erg ze het heeft verbruid. Of weten die meer dan ze laten blijken?

Verkrijgbaar als e-book.

De Kerstmis vriendenclub – Becca Freeman

Hannah en Finn hebben sinds hun studietijd elke Kerstmis samen doorgebracht. Ze kunnen toch nergens anders heen – Hannahs ouders zijn overleden en Finn is thuis niet meer welkom sinds hij uit de kast kwam. De groep verdubbelt zich wanneer ook Hannahs huisgenoot Priya en de Britse Theo aansluiten. Elk jaar worden hun kersttradities gekker en uitbundiger.

Tien jaar na het begin van hun traditie, kondigt Finn aan dat hij naar Los Angeles gaat verhuizen. Dit zou dus weleens hun laatste gezamenlijke kerst kunnen worden. Hannah is bang dat ze haar zelfgekozen familie zal verliezen en is daarom vastbesloten om er de beste kerstdagen ooit van te maken. Tegelijkertijd probeert haar vriend haar te overtuigen om de volgende stap in hun relatie te nemen. En Finn? Hij worstelt met alles wat hij achter moet laten – met name zijn onuitgesproken gevoelens voor Theo.

Betekent opgroeien hetzelfde als uit elkaar groeien? Deze Kerstmis wordt de groep gedwongen om te erkennen wat ze voor elkaar betekenen, ook wanneer het leven hen totaal verschillende kanten op stuurt.

Verkrijgbaar als paperback en e-book.

leestips

Op zoek naar nog meer leukste kerstboeken? Kijk dan ook even hier, hier, hier en hier voor meer kerstboeken leestips.

Mocht je benieuwd zijn wat mijn favoriete én meest bijzonder kerstboek is? Neem dan hier even een kijkje.

Heb jij al kerstboeken gelezen dit jaar? En heb je een favoriet kerstboek?

Groetjes, Giovanna

4 reacties

  1. Veel kerstboeken zijn mijn smaak niet, dat lieflijke en alles komt goed is mijn smaak niet. Maar ik las er dit jaar 1, de boom van Anna, die vond ik heel mooi.

    1. Leuk dat je toch een kerstboek las dit jaar. Ik ken het boek niet, zal het eens opzoeken.

  2. O, wat een heerlijke titels allemaal! Ik las dit jaar als kerstboek ‘Kerst op Ivy Hill’ van Julie Klassen. Een fijne novelle vond ik het.

    1. O dat lijkt mij ook een heel leuk kerstverhaal. Ik heb nét vandaag ‘De kerstboekwinkel’ van Jenny Colgan uit, dat wilde ik echt dit jaar nog uit hebben, dus misschien dat ik nu nog tijd heb om in die van Julie Klassen te beginnen. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.