kerstboeken
Boeken

10 kerstboeken om voor kerst nog te lezen

Nog even en dan is het weer kerst. Ik heb er best zin in al. Met het lezen van leuke kerstboeken kom jij ook vast in de kerststemming. Daarom in deze blogpost een lijstje met 10 kerstboeken om voor kerst nog te lezen, of wellicht een paar ervan. Gegarandeerd kerstsfeer verhogend! Alvast veel leesplezier!


Geen boekrecensies van kerstboeken, maar gewoon leestips met de leukste kerstboeken om alvast in te beginnen.

10 kerstboeken om voor kerst nog te lezen

Langste. Kerst. Ooit. – Lisette Jonkman

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek.

kerstboeken

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

Carmen wacht een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd, tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren. Door de besneeuwde straten van de stad, de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van kerstmis voor een wonder zorgen?

Helaas alleen nog als e-book en luisterboek verkrijgbaar, de paperback komt pas volgend jaar september uit.

Hotel Happiness (Hotel Happiness #1) – Floortje Sanders

Hotel Happiness is het eerste deel van een nieuwe tweedelige feelgoodserie van Floortje Sanders. In deze serie probeert Lana opnieuw haar geluk te vinden in Amsterdam. Halsoverkop vertrekt Lana uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan. Ze gaat aan de slag in hartje Amsterdam bij het gezellige Hotel Happiness, waar ze omringd wordt door een tikje excentrieke maar hartelijke collega’s. Ook maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan, die zich als een moederkloek over Lana ontfermt. En als ze ook nog eens in de armen belandt van de aantrekkelijke Omar, wijst alles op een happy end. Maar het grote verdriet uit haar verleden heeft Lana nog geen plek gegeven. Kunnen Julien en zij écht zonder elkaar?

Verkrijgbaar als paperback en e-book.

kerstboeken

De wensenwinkel – Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn

In ‘De wensenwinkel’ van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Verkrijgbaar als paperback en e-book.

De mooiste tijd van het jaar – Jenny Bayliss

In De mooiste tijd van het jaar van Jenny Bayliss volgen we Annie Sharpe. Annie heeft het allemaal: een succesvol restaurant, twee lieve volwassen zonen en een liefhebbende echtgenoot. Kras dat laatste maar door… Een echtgenoot die het te druk heeft met andere vrouwen. Wanneer ze hem op heterdaad betrapt met zijn nieuwste liefje van de maand, besluit ze haar oude leven achter zich te laten. Annie verhuist naar een strandhuis in een klein dorpje aan de ruige kustlijn van Kent. De dorpsgemeenschap is excentriek maar hecht, en Annie wordt meegesleurd in hun traditionele feestvieringen, van het snijden van pompoenen tot vreugdevuren op het strand. De enige vervelende dingen (of eigenlijk mannen) in haar leven zijn John, de ruige maar totaal onredelijke neef van de eigenaar die zijn eigen agenda voor het strandhuis heeft, en haar ex, die alles op alles zet om haar terug te winnen. Annie kan niet eeuwig voor haar problemen wegrennen. Zal ze haar eerste liefde een tweede kans geven? Of gaat ze verder met haar nieuwe leven?

Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek.

kerstmis

Kerstmis in het Cupcake Café (Cupcake Café #2) – Jenny Colgan

Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen. Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café – met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties – zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is. In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.

Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek.

Mistletoe boven Moonstone Lake (Zussen van Jewel Island #5) – Holly Martin

Als haar verloving wordt verbroken, besluit kunstenaar Zoey kerst op Jewel Island te vieren. Zoey is gelukkig al snel over haar relatie heen, aangezien haar ex was vreemdgegaan met zijn assistent. Kit heeft meer moeite met zijn mislukte huwelijk. Zijn ex is meerdere keren vreemdgegaan en dit vat hij erg persoonlijk op, waardoor hij met vertrouwensproblemen kampt. De vonk slaat direct over tijdens Kits en Zoey’s ontmoeting, maar deze vonk behouden is lastiger dan gedacht, vooral omdat Zoey met een groot geheim rondloopt…

‘Mistletoe boven Moonstone Lake’ van Holly Martin is een heerlijke feelgoodroman en de perfecte afsluiter van de vijfdelige Zussen van Jewel Island-serie. Lees ook in de serie: ‘Het familiehotel van Sapphire Bay’, ‘Een gouden gloed over Ruby Falls’, ‘De zoete verleiding van Emerald Cove’ en ‘Zonlicht op Crystal Sands’.

Verkrijgbaar als paperback en e-book.

kerstboeken

De wens – Nicholas Sparks

Voor Maggie Dawes was 1996 het jaar waarin alles veranderde. Op zestienjarige leeftijd werd ze weggestuurd om bij een tante te gaan wonen die ze nauwelijks kende, op een afgelegen eiland in North Carolina. Ze voelde zich hier eenzaam en ellendig, totdat haar tante haar voorstelde aan Bryce Trickett, een van de weinige andere tieners op het eiland. Bryce was behalve knap ook een leuke, oprechte jongen. Hij liet haar zien dat er genoeg was om van te houden in het winderige stranddorpje, zelfs buiten het hoogseizoen. En hij leerde haar fotograferen, een passie die ze de rest van haar leven zou behouden.

Drieëntwintig jaar later is Maggie een gerenommeerde reisfotograaf en woont ze in New York City. Ze verdeelt haar tijd tussen het runnen van een succesvolle galerie en het fotograferen van afgelegen en iconische plekken over de hele wereld. Maar dit jaar is ze onverwacht thuis tijdens de feestdagen, worstelend met een ontnuchterende medische diagnose. Ze wordt gaandeweg afhankelijker van haar jonge assistent en begint steeds meer op hem te leunen. Terwijl ze samen de laatste dagen van het jaar aftellen, vertelt Maggie hem over een kerst tientallen jaren terug – en over de liefde die haar leven voorgoed veranderde.

Verkrijgbaar als paperback en e-book.

Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé – Denise Meijer

Als de ouders van Astrid het traditionele kerstdiner onverwacht niet kunnen organiseren, schuift de hele familie bij haar aan. Wordt het wel een perfecte kerst of loopt alles in de soep? Astrid heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn. Een opgeruimd huis, haar kat Milka op schoot en een lekkere geurkaars op tafel, dat is al genoeg. Alleen rond de feestdagen, als overal plaatjes van perfecte gezinnen en nieuwe geliefden voorbijkomen, twijfelt ze daaraan. Ze troost zich met de gedachte dat ze helemaal geen tijd heeft voor de liefde, ze heeft een drukke baan en is bovendien uit op promotie. En gelukkig kan Astrid altijd terecht bij haar liefhebbende familie. Als haar ouders hun traditionele kerstdiner niet kunnen organiseren vanwege een verbouwing, nodigt Astrid iedereen in haar appartement uit. Ze bereidt de avond tot in de puntjes voor, maar als er cruciale ingrediënten blijken te ontbreken, er een ongenode gast op de stoep staat en haar nieuwe buurman, ‘de kattenhater’, opeens aanklopt, is het maar de vraag of Astrid alle (kerst)ballen in de lucht kan houden. Houdt ze haar hoofd koel? En leert ze dit jaar waar kerst echt om draait?

Verkrijgbaar als e-book.

kerstlezen

Een wonderlijke winterreis – Corina Bomann

Eigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren. Maar door allerlei -tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening?

Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek.

Benieuwd wat mijn favoriete én meest bijzonder kerstboek is? Neem dan hier even een kijkje.

Welke kerstboeken ben jij van plan te gaan lezen dit jaar?

Groetjes, Giovanna

7 Reacties

 1. zegt:

  Wat een heerlijke blog! Het nieuwe boek van Jenny Colgan wil ik graag gaan lezen. En ik heb net de rainbow-versie van Twaalf dagen voor kerst gekocht. 🙂 Ben ik ook héél benieuwd naar!

 2. zegt:

  Ik lees eigenlijk nooit kerstboeken, maar na dit lijstje krijg ik er wel zin in! Hotel Happiness lijkt me erg leuk.

 3. Adriaantje zegt:

  Wat zijn het er veel… ik houd er wel van.
  In jouw lijst zie ik er zo al een stel die ik wil gaan lezen.

 4. zegt:

  Wat zijn er toch eigenlijk veel kerstboeken. Ik heb dit jaar het boek van Lynn Austin bij de bieb kunnen bemachtigen. Rond deze tijd zijn alle kerstboeken daar meestal niet meer verkrijgbaar, dus ik was er vroeg bij en het is gelukt;).

 5. zegt:

  Ik zou het boek ‘Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé’ alleen al lezen puur om die leuke titel. Ben nooit zo van dit soort boeken. Misschien lees ik ‘Let it snow’ nog wel een keer.

  1. Haha, ja snap ik, om die reden moest het boek ook op dit lijstje erbij. Let it snow ken ik niet, van wie is het?

   1. zegt:

    Van John Green in samenwerking met twee andere schrijvers

Reacties zijn gesloten.