leukste kerstboeken
Boeken

De 8 leukste kerstboeken om dit jaar te lezen

Over precies een maand is het kerst. Om vast in de kerststemming te komen, heb ik de leukste kerstboeken om dit jaar te lezen voor je op een rijtje gezet. De 8 leukste kerstboeken om deze maand nog in te beginnen. Alvast veel leesplezier met deze leukste kerstboeken voor dit jaar!


Geen blog met boekrecensies deze keer, maar gewoon leestips met de leukste kerstboeken om alvast in te beginnen. Sommige heb ik zelf al gelezen, sommige niet. Als jij nog een tip heb voor een ander leuk kerstboek, laat het even weten in je reactie, meer leestips zijn altijd welkom.

De leukste kerstboeken op een rij

Kerst met Evie – Nicola May

Twee dagen voor de kerst bekend haar vriend dat hij een affaire heeft en bij haar weggaat. Het hart van de Londense Evie is gebroken en ze besluit haar verdriet te verdrinken met haar beste vriendin Bea. In de pub komt ze de vriendelijke Greg tegen, die toevallig hoort dat Evie geen plannen heeft voor de kerst. Hij runt een daklozenopvang en kan tijdens de koude wintermaanden goed een extra paar handen gebruiken. Evie besluit op zijn aanbod in te gaan. Hier ontmoet ze Yves, een vriendelijke dakloze, en ze voelt zich meteen op haar gemak bij de man. In de maand die volgt spreken ze samen een paar keer af waarbij ze door Londen trekken, bezienswaardigheden bezoeken en praten over van alles en nog wat.

Verkrijgbaar als e-book en luisterboek. Ik luisterde vorig jaar het luisterboek.

leukste kerstboeken

Een goede kerst – Hetty Kleinloog

Voor de oudste buurtbewoonster van de Jordaan, door iedereen Krib genoemd omdat ze altijd kribbig is, kunnen de kerstdagen niet snel genoeg voorbij zijn. Maar haar buurmeisje Mia doet er alles aan om Krib een goede kerst te bezorgen. Een kerstverhaal over hoe de onbevangen blik van een kind de wereld van een oude vrouw op zijn kop zet.

Kerstmis vier je thuis – Tineke Beishuizen

Een bundel met drie kerstverhalen. (1) Een moeder is bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Maar bij familiefeesten, zeker met drie volwassen kinderen en hun onwelwillende partners, gaan de dingen vaak niet zoals gepland.

(2) Lennie en Bob ontmoeten elkaar vlak voor Kerstmis in een boekhandel. Op weg naar hun eerste date raakt Lennie betrokken bij een ongeluk. Hoe moet ze die leuke man uit de boekwinkel, van wie ze alleen zijn voornaam weet, nu ooit terugvinden?

(3) Een man en zijn zwangere vrouw zijn op weg naar haar vader om kerstavond met hem door te brengen, maar ze komen vast te zitten in de sneeuw. Een ouder echtpaar maakt zich ondertussen op voor een saaie avond, kerst wordt dit jaar niet gevierd. De avond krijgt echter een heel ander verloop als plotseling de deurbel gaat.

leukste kerstboeken

Een kerstcadeau van het Duincafé (Duincafé #4) – Debbie Johnson

Terwijl het Duincafé zich opmaakt voor een warme kerst, bloeit er een romance op die meer is dan een kerstcadeau. Kerstmis is nooit Katie Seddons favoriete tijd van het jaar geweest. Terwijl iedereen herinneringen ophaalt aan gezellige familiediners en onvergetelijke kerstmuziek, denkt Katie aan haar kindertijd, die een stuk minder vrolijk was. Sinds ze is verhuisd naar het dorpje Budbury aan de prachtige kust van Dorset, hebben Katie en haar zoontje een nieuwe familie gevonden. Een die bij elkaar is gebracht door de onverwachte wendingen van het lot en door de helende kracht van een stuk taart en een bakje troost bij het Duincafé. Dit jaar is Katies nieuwe familie van plan om haar te verrassen met een kerstfeest om nooit te vergeten, en met een aantrekkelijke nieuweling in het dorp zou dat zomaar kunnen gebeuren.

Een puppy voor kerst – Simone Luijten

In het hartverwarmende Een puppy voor kerst van Simone Luijten lijkt het een eenzame kerst te worden voor Monique. Ze heeft haar echtgenoot met een ander betrapt, heeft haar boeltje gepakt en is met haar twee kinderen vertrokken. Gelukkig kan ze in het leegstaande appartementje boven de winkel van haar zus terecht. Vanuit het raam ziet ze haar nieuwe buren zich opmaken voor een prachtig kerstfeest. Moniques kinderen zijn ondertussen vooral bezig met hun kerstcadeau, het allerliefst willen ze een puppy. Maar een puppy in huis als alleenstaande ouder? Monique besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en stort zich vol op het opknappen van haar nieuwe woning. Dat moet nog nét lukken voor de feestdagen. Een collega weet wel iemand die Monique kan helpen klussen. En de feestdagen hebben nog veel meer voor haar in petto.

Verkrijgbaar als e-book en luisterboek. Ik las het e-book alweer twee of drie jaar geleden, maar vond het een leuk boek en vergat het eerder te delen als leestip.

leukste kerstboeken

De betovering van Kerstmis – Kirsty Ferry

Elke kerstwens kan uitkomen met een beetje magie…
Als weddingsplanner van het Carrick Park Hotel heeft Ailsa McCormack zich tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst. Niet dat het Ailsa veel uitmaakt. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze heeft altijd een bepaalde fascinatie gehad voor de mensen die er ooit gewoond hebben. Met name voor het tragische leven van de beeldschone Ella Carrick. Haar opvallende portret hangt nog steeds bovenaan de trap in het hotel. Maar dan zet een ontmoeting in de salon met een lange, knappe man die haar vreemd bekend voorkomt haar leven volledig op zijn kop. Ailsa’s eenzame kerst wordt plotseling betoverender dan ze ooit had kunnen voorzien…

Verkrijgbaar als e-book en luisterboek. Ik las het e-book vorig jaar rond kerst.

Alles wat ik wens – Lynn Austin

Alles wat ik wens van Lynn Austin is een vertederende novelle die verhaalt over de ware betekenis van kerst. De zoontjes van Eve en Audrey wonen met hun moeders in Amerika en zijn geobsedeerd door alle kerstcadeaus die ze willen hebben. Eve en Audrey zien het met lede ogen aan, want kerst hoort niet om cadeautjes te draaien. Hoe kunnen ze dat aan hun zoontjes leren? Dit nostalgische kerstverhaal laat zien dat de geschenken met de meeste impact de geschenken zijn die we het minst verwachten en niet verdienen. Alles wat ik wens is een los te lezen vervolg op Als ik jou was.

leukste kerstboeken

Een kus met Kerstmis – Katie Fforde

Nel heeft haar leven best onder controle. Toegegeven: de organisatie van een braderie in het pittoreske dorp waar ze woont, is behoorlijk wat meer werk dan ze dacht. En een beeldschone tienerdochter in het gareel houden, is eigenlijk ook wel een uitdaging. Maar de dingen worden pas echt gecompliceerd als haar goede vriend en landheer van het nabijgelegen landhuis overlijdt. Zijn zoon Pierce blijkt namelijk noch het landgoed noch het dorp een warm hart toe te dragen en is alleen uit op geld. Nel zet alles op alles om haar geliefde dorp en het landgoed waarop het ligt te beschermen, maar moet bekennen dat het haar allemaal behoorlijk boven het hoofd groeit. Dat ze op een avond vlak voor Kerst onder de mistletoe gepassioneerd wordt gekust door een heel aantrekkelijke vreemdeling, maakt de verwarring dan ook zeker niet minder… (Dit boek verscheen eerder onder de titel Stoute schoenen.)

Op zoek naar nog meer leukste kerstboeken? Kijk dan ook even hier en hier.

Mocht je benieuwd zijn wat mijn favoriete én meest bijzonder kerstboek is? Neem dan hier even een kijkje.

Ga jij een kerstboek lezen dit jaar? En heb je een favoriet kerstboek?

Groetjes, Giovanna

14 reacties

 1. zegt:

  Leuke tips! Ik ga straks het boek Hoe dan ook lezen dat zich ook grotendeels rond kerst afspeelt. 🙂 Héérlijk.

  1. Bedankt! O leuk! Veel leesplezier alvast.

 2. zegt:

  Hele leuke boekentips!

  1. Bedankt!

 3. Ik had een soort van kerstboek maar ik was het beu geloof dat ik Scrooge nog heb liggen, wei weet dit jaar.

  1. Jammer dat dat soort van kerstboek tegenviel, misschien inderdaad Scrooge lezen dit jaar.

 4. zegt:

  Tot vorig jaar las ik nooit kerstboeken, maar die van Lynn Austin lijkt me toch wel heel erg mooi om dit jaar voor Kerst te lezen. Kijken of de bieb eraan mee wil werken…

  1. Ja, die van Lynn Austin lijkt mij ook heel mooi! Ik weet niet of ik er zelf aan toe kom dit jaar, maar wellicht volgend jaar. Dus mocht jij het te pakken krijgen bij de bieb, dan ben ik heel benieuwd hoe je het vindt en of het echt zo mooi is.

 5. zegt:

  Ik wil eigenlijk ‘Ik wist het’ van Chantal van Gastel nog eens herlezen rond Kerst, omdat ik het daar echt mee associeer. De vraag is alleen of ik daar tijd voor heb dit jaar, haha.

  1. Ooo die is zo leuk, mijn favoriete boek van Chantal van Gastel! Haha, nou waarschijnlijk heb je er nu meer tijd voor dan volgend jaar kerst, met de twee kleintjes. 😉

 6. zegt:

  Mooie boekentips! Het boek van Katie Fforde spreekt me heel erg aan.

  1. Dankjewel! Ja, die lijkt mij ook mooi!

 7. Wat leuk dat je dit doet, toch even iets anders dan al die eeuwige herhalingen van films op TV

  1. Zeker!

Reacties zijn gesloten.