Stories
Blog

5 Ideeën voor Instagram Stories

Ik zat al een tijdje op Instagram en gebruikte het gelijk volop. Toch heeft het nog best even geduurd voor ik Instagram Stories ontdekte. Dat kwam voornamelijk doordat ik er te weinig van af wist en het alleen maar meer vragen op riep bij mij. Want wat heb je er nou aan als je foto of filmpje na 24 uur alweer verdwijnt? En wat moet ik dan laten zien wat ik niet ook al in mijn Instagram feed laat zien? Nadat ik een paar goede tips kreeg en er mee aan de slag ging, ontdekte ik hoe leuk het gebruik van Stories eigenlijk is. In deze blog geef ik je wat praktische tips en heb ik een paar leuke ideeën die je in je verhalen (Stories) toe kan passen.

In de blog Instagram do’s en Don’ts gaf ik al verschillende tips over dit social media type, in deze blog specifieke tips voor Instagram stories.

5 ideeën voor je Instagram verhalen

1. Achter-de-schermen kijkje
Een van de leukste dingen van Instagram Stories is denk ik wel dat je er een behind the scenes mee kan geven. Zeker als je je account, zoals ik, gebruikt voor je onderneming of je brand, is het heel leuk om op deze plek een kijkje achter de schermen te laten zien. Iets wat je in je gewone feed wat moeilijker kan doen. Deel bijvoorbeeld foto’s van je schrijftijd (als je net als ik schrijver bent) of het aantal woorden dat je die dag geschreven hebt. Of laat je werkplek zien. Maar ook het delen van je dagroutine kan leuk zijn in je verhalen.

2. Dingen die niet in je feed passen, maar wel leuk zijn om te delen
Wanneer je iets leuks mee maakt en filmt of fotografeert en je realiseert dat het helemaal niet past bij de andere foto’s in je feed, is Stories de plek om het te delen. Of wanneer je een paar verschillende leuke foto’s hebt gemaakt en er al wat in je feed hebt staan, deel de rest dan bij je verhalen. Maar leuke quotes zijn in je Stories op hun plek.

3. ‘Real life’ momenten
Dit is eigenlijk een toevoeging op punt 1. Wanneer je je account gebruikt voor je onderneming of je brand, kun je hier goed laten zien wie de persoon achter de onderneming of het merk is. Deel de dingen uit je dagelijkse leven.

4. Tipje van de sluier
Deel tipjes van de sluier of ‘sneek peaks’ over je werk, je onderneming of je merk. Over een nieuw boek van jouw hand dat uitkomt, een nieuw product dat jouw brand uitbrengt, een nieuwe website, of wat je dan ook alvast wilt delen.

Nieuwe blog in de maak

Sneak peak nieuwe blog

5. Toevoeging op je feed
Wanneer je in je feed een post geplaatst hebt over een nieuw boek dat je aan het lezen bent kun je Stories mooi gebruiken als toevoeging daarop. Deel een mooie passage of quote uit het boek, of een foto dat je het relaxed in het zonnetje aan het lezen bent.

Story gebruikt als toevoeging op mijn post over het boek over de Urban Jungle.

3 tips voor het gebruik van Stories

1. Post niet te veel
Less is more is nog steeds het devies. Wanneer ik bij iemand naar de verhalen ga kijken en ik zie dat diegene er 43 geplaatst heeft in 24 uur dan vind ik dat toch echt wel te veel. Ga voor kwaliteit boven kwantiteit.

2. Hou het kort en bondig
Omdat elk verhaal maar een paar seconden in beeld is, is het belangrijk om de tekst die je erop hebt staan kort en bondig houdt

3. Kortdurend is je voordeel
Gebruik het feit dat de verhalen na 24 uur weer verdwijnen. Deel dingen die er ook niet langer op zouden hoeven te staan.

stories

En het leuke is dat facebook tegenwoordig ook Stories heeft.

Gebruik jij Stories al?

Groetjes,

Giovanna Jansen

10 Reacties

 1. Ilona Wielinga zegt:

  Wat een leuk artikel met een aantal fijne tips. Ik vind stories zelf heel fijn om net wat persoonlijker te zijn en mensen ook een beetje een kijkje te geven in mijn leven. Ik bespreek regelmatig mijn psychische problemen en heb het gevoel dat ik het in mijn stories soms net wat beter toe kan lichten en ook de minder mooie kanten kan laten zien zonder mijn feed te verpesten, haha.

  1. Dankjewel! Stories is perfect voor een inkijkje in je leven. En precies wat je zegt, zonder dat het je feed verpest. Heb ik ook met foto’s of info, waarvan ik denk: dit is leuk/grappig/interessant om te delen, maar past totaal niet in mijn feed. Zo maakt Stories het tot een echte toevoeging op wat je verder deelt.

 2. zegt:

  Ik gebruik ook af en toe stories. Super leuk, maar op één of andere manier vergeet ik social media de laatste tijd een beetje… Maar je hebt leuke tips gegeven. Ik ga er snel weer mee aan de slag!

  1. Volgens mij gaat het gebruik van social media bij de meeste mensen wel met vlagen. Ik ben tenminste ook met regelmaat wat minder actief. En als je het wel regematiger zou willen, kun je je posts ook altijd nog inplannen. Succes in ieder geval!

 3. zegt:

  Ik heb laatst m’n eerste ‘story’ gedeeld om te testen en ik vond het wel grappig. Ik gebruik Instagram eigenlijk helemaal niet, maar wil het nu gaan inzetten voor mijn bedrijf (boekwinkel), dus ik ben me er een beetje in aan het verdiepen. In mijn geval zou ik in de stories ook mooie quotes ofzo kunnen delen uit boeken misschien? Dan zit je eigenlijk met auteursrecht, maar als het tijdelijk is (en ter promotie van het boek), dan is het vast niet erg.

  1. Leuk dat je stories en Instagram aan het (her)ontdekken bent. Heel leuk om Insta meer in te gaan zetten voor je boekwinkel. Daar is dit medium zeer geschikt voor; met zeer veel bookbloggers, booklovers én schrijvers als gebruikers.
   Wat betreft het auteursrecht bij het plaatsen van quotes, ik weet het niet zeker, dus check vooral bij iemand die er verstand van heeft. Maar volgens mij mag je een quote altijd plaatsen, zolang je de auteur er maar bij vermeld.

 4. zegt:

  Goede tips! Ik gebruik Stories af en toe maar er zit niet echt een lijn in 🙂

  1. Dankjewel! Het fijne van stories is dat je het kan gebruiken zoals voor jou prettig is. Af en toe, of frequent, alles kan. Hoewel, het wel erg leuk zou zijn om in jouw stories nog meer mooie foto’s van Parijs te zien, of een korte film impressie in een Parijse straat.

 5. Simone zegt:

  Heel leuk artikel dit, met goede tips! Ik gebruik stories volop en moet af en toe wat beter nadenken voor ik iets plaats. Ik wil het allemaal graag in een lijn houden, maar leg ook heel veel spontane momenten vast. Ach, uiteindelijk staat het er inderdaad maar 24 uur, dus dat is eigenlijk nooit een probleem. Mijn favorieten sla ik op in mijn highlights!

  1. Leuk dat jij stories ook volop gebruikt. Haha ja herkenbaar, ik probeer ook altijd een lijn erin te houden, maar door spontane foto’s ertussendoor loopt het net wat anders. Highlights vind ik ook een geweldige toevoeging aan stories, kun je de dingen die de moeite waard zijn toch bewaren. En ook nog leuk bij elkaar onder categorieën.

Reacties zijn gesloten.