Op deze pagina staan boekrecensies van boeken die ik gelezen heb. Omdat ik graag in verschillende boekgenres lees, tref je hier dan ook boekrecensies in vele genres aan. Van literaire romans tot chicklits, van boeken met columns tot biografieën, van detectives tot lifestyle. Ik hoop dat mijn boekrecensies je zullen inspireren en helpen je een keus te maken als je op zoek bent naar een goed boek. Veel leesplezier!
Benieuwd welke boeken ik verder lees? Leuk om elkaar dan te volgen op Goodreads of Hebban.

Minireview #14
Een nieuwe maandelijkse minireview van een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. De toppers én de tegenvallers van deze maand lees je in minireview #14.

Minireview #13
In de nieuwe minireview een vijftal boeken die ik de maand augustus las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. De toppers én de tegenvallers van deze maand lees je in minireview #13.

Minireview #12
In minireview #12 een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. De toppers én de tegenvallers van deze maand lees je in minireview #12.

Minireview #11
In de 11e minireview een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. De toppers én de tegenvallers van deze maand lees je in minireview #11.

14 boeken die zich in Frankrijk afspelen
Omdat we dit jaar (eindelijk) weer op vakantie naar het buitenland konden, en we naar Frankrijk gingen, een toepasselijke blog. Ik kwam al in de vakantiesfeer voor we weggingen door het lezen van wat boeken die zich in Frankrijk afspelen, en dus leek het mij leuk om daar een blog vol boekentips aan te wijden. Het werd een lijstje met 14 boeken die zich in Frankrijk afspelen. Lees hier de boeken met bestemming Frankrijk.

10 zomerse boeken om deze zomer te lezen
Nog heel even en het is weer zomer. We hopen daarbij natuurlijk op heerlijk weer om met een goed boek in de zon of de schaduw te liggen. Op een terrasje, in het park op het strand of gewoon op je balkon of in je tuin. Maar in ieder geval lekker lezend. Dus vandaag 10 zomerse boeken om deze zomer te lezen, je leest het hier.

Minireview #10
Nummer 10 van de maandelijkse minireview alweer! Met ook deze keer een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. De toppers én de tegenvallers van deze maand lees je in minireview #10.

Minireview #9
Een nieuwe maandelijkse minireview van een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. Vandaag dus minireview #9, met boeken die ik deze keer las.

Minireview #8
Het is alweer einde van de maand, dus weer tijd voor de maandelijkse minireview met daarin een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. Vandaag dus minireview #8, met boeken (waaronder twee cosy crimes) die ik deze keer las.

Boekrecensie Elke dag om 15.00 uur klaar
Weer eens een keertje een gewone boekrecensie tussen de minireviews door. Een non-fictie boek over timemanagement, planning, slim vergaderen, opruimacties, slim ordenen en nog veel meer, om je te helpen je werkdag productiever en daardoor korter te maken. Lees de boekrecensie van Elke dag om 15.00 uur klaar hier.

Minireview #7
Het is weer tijd voor de maandelijkse minireview van een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. Vandaag dus minireview #7, met boeken die ik deze keer las.

Minireview #6
Yeah, weer een nieuwe minireview van een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. Vandaag dus minireview #6, met boeken die ik afgelopen maand las.

Minireview #5
Vandaag een nieuwe minireview van een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. Vandaag dus minireview #5, met de boeken van afgelopen maand, plus nog wat extra leestips!

Minireview #4
Vandaag een nieuwe minireview van een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. Hier lees je minireview #4, met de boeken die ik dus de afgelopen maand las.

Minireview #3
Vandaag een nieuwe minireview van een vijftal boeken (stiekem wat meer!) die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, schrijf ik maandelijkse een minireview van een paar boeken. Vandaag dus minireview #3, met boeken die ik afgelopen maand las.

Minireview #2
Vandaag alweer de tweede in deze nieuwe rubriek: minireviews van een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Omdat van elk boek een review schrijven niet haalbaar is, bedacht ik de maandelijkse minireview van een paar boeken. Vandaag dus minireview #2, met boeken die ik deze zomer las voor mijn plezier en voor mijn werk.

Minireview #1
Tijd voor een nieuwe rubriek: minireviews van een vijftal boeken die ik de afgelopen maand las. Ik lees elke maand veel boeken, zowel voor mijn werk als redacteur, als voor mijn plezier. Helaas lukt recensies schrijven van alle boeken die ik lees niet, dus bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om van een paar boeken maandelijks een minireview te lezen. Vandaag dus minireview #1, met boeken die ik deze zomer las voor mijn plezier.

Boekrecensie De zeven zussen serie
Nu ik het zevende deel van De zeven zussen serie uit heb, is het tijd voor een review over deze boeken. Pas op: deze blog bevat spoilers! Het is niet mijn bedoeling om te spoileren, maar het is onmogelijk om een review over deze boeken te geven zonder er inhoudelijk iets over te zeggen. Ben je nog niet begonnen of heb je nog niet alle boeken gelezen? Wees dan gewaarschuwd of lees niet verder. Heb je ze wel al gelezen of geef je niets om spoilers, lees dan de boekrecensie hier.

10 zomerse boeken
Het is alweer bijna zomer en de afgelopen weken konden we al genieten van het zomerse weer. Dat betekent heerlijk genieten met een stapeltje zomerse boeken in de zon. Op het strand, balkon, tuin of gezellig in het park of misschien wel op je vakantiebestemming. Op vakantie gaan lijkt gelukkig ook weer mogelijk dit jaar, met een fijn stapeltje zomerse boeken in de koffer. Daarom een lijstje met de 10 leuke boeken om een of meerdere van te lezen deze zomer. Benieuwd welke het zijn? Je leest het hier.

Boeken over schrijven
Als (beginnende) schrijver wil je je graag verder ontwikkelen, je een bepaalde schrijfstijl eigen maken en weten wat de do’s en don’ts zijn op taalgebied. Misschien weet je al veel over het schrijversvak, maar mis je nog wat specifieke richtlijnen, of misschien ben je een aankomend schrijver en wil je graag weten waar je het beste kunt beginnen. Zoals met de meeste dingen, leer je ook het schrijven het beste door het in de praktijk te doen. Daarnaast is het ook goed om boeken over schrijven te lezen. In deze blog heb ik een aantal goede boeken voor je op een rijtje gezet. Je leest het hier.

Boekrecensie Krachtboek voor vrouwen
‘Wijsheid van Louise Hay’, luidt de ondertitel van het boek Krachtboek voor vrouwen. En dat is ook precies wat dit boek bevat. Alle wijsheid die zij had vergaard stopte ze in dit boek, wat daardoor een complete gids werd. Voor de hele boekrecensie, klik hier.

Boekrecensie Zwaar weer ondernemen
Het boek Zwaar weer ondernemen is een overlevingsgids voor ondernemers volgens de auteurs. Volgens hen is het niet de vraag óf je bedrijf ooit in zwaar weer gaat komen, maar wanneer. Wat jij dan doet is zeer bepalend of je het gaat redden in zwaar weer of niet. Hoe je kan zorgen dat je bedrijf het gaat redden, lees je in deze boekrecensie.

Boekrecensie Ongetemd leven
‘Vind het lef om helemaal jezelf te zijn’, luidt de intrigerende ondertitel van het boek Ongetemd leven van Glennon Doyle. Ze stelt zich de vraag hoe het zou voelen om echt helemaal jezelf te kunnen zijn. Gewoon zijn wie je was voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn. Over haar antwoorden op deze en vele andere vragen, lees je in deze boekrecensie.

Schrijfboeken die je helpen beter te schrijven
Schrijven is lezen. Zeker is schrijven ook gewoon doen en meters maken, maar je leert ook beter te schrijven door veel te lezen. Te ontdekken wat werkt en wat niet werkt. Waarom een bepaald boek een bestseller is en waarom een andere niet. Maar naast het lezen van goede (lees)boeken is het als schrijver ook aan te raden om boeken te lezen over het schrijversvak zelf. Lees hier welke schrijfboeken ik voor je heb gelezen.

100 boeken die iedereen gelezen moet hebben
Welke boeken móet je echt ooit gelezen hebben? In deze blog een lijst met 100 boeken uit de wereldliteratuur die je eens in je leven gelezen moet hebben. Een combinatie van romans, fictie en non-fictie. Welke het zijn lees je hier.

Boekrecensie De kracht van betekenis
‘Hoe zin te geven aan je leven’, luidt de ondertitel van het boek De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith. Benieuwd waar het boek precies over gaat én wat ik van dit boek vond? Je leest het hier in mijn boekrecensie.

Boekrecensie Verlangen naar verbinding
‘Er echt bij horen en de moed om alleen te staan’, luidt de intrigerende ondertitel van het boek Verlangen naar verbinding van Brené Brown. Erbij horen is iets waar we allemaal behoefte aan hebben, daar schreef Maslow al over in zijn waarderingstheorie. Brené gaat nog een stukje verder door te stellen dat het iets is wat we dagelijks moeten beoefenen. Het is een stukje persoonlijk commitment. Hoe dat zit, lees je in deze boekrecensie.

Boekrecensie Happy Lifehacks 365
Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in mei het boek Happy Lifehacks 365. In haar tweede boek laat Kelly Weekers zien hoe je met kleine, simpele stappen grote veranderingen in je denkwijze en daarmee in je leven aan kunt brengen. Gaat het boek je een happy life geven? Je leest het hier in mijn boekrecensie.

Boekrecensie Nooit meer te druk
Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in april het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Benieuwd hoe je dat voor elkaar kan krijgen? Lees dan hier verder.

Boekrecensie boeken met boekwinkels in de hoofdrol
Ik keek laatst eens naar mijn wil-ik-nog-lezenlijstje en toen viel mijn oog op best wat boeken met een boekwinkel in de hoofdrol. Grappig. Tja, welke boekenlezer is nou niet dol op boekwinkels? Ik in ieder geval wel! Ik ging eens verder kijken naar boeken over boekwinkels, en kwam zodoende tot de ontdekking dat er echt aardig wat boeken over dit onderwerp zijn. Hoogtijd om er een blog aan te besteden en deze leuke boekentips met jullie te delen. Lees hier verder.

Boekrecensie Sterker dan ooit
Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in maart het boek Sterker dan ooit. ‘De wijsheid van vallen en opstaan’, luidt de heerlijke ondertitel van het boek van Brené Brown. Het is niet altijd makkelijk om je kwetsbaar op te stellen en een moedig leven te leiden. Het is onvermijdelijk dat we uiteindelijk zullen struikelen. Hoe we dan toch weer sterk op kunnen staan, lees je hier.

Boekrecensie Zelf zakelijke video’s maken
Als zelfstandig ondernemer zit ik er de laatste tijd wel eens over te denken om naast mijn blogs ook af en toe een video te maken. Daarom kwam het boek Zelf zakelijke video’s maken als geroepen. In deze boekrecensie lees je wat je van dit boek kan verwachten en wat ik er van vond.

Boekrecensie Grip
Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in februari het boek Grip, van Ben Tiggelaar. ‘Het geheim van slim werken’ luidt de ondertitel van het boek. Nou dat willen we wel weten natuurlijk! Want hoe komt het dat sommige mensen veel werk hebben en toch nooit te druk zijn, terwijl anderen net zo veel of zelfs minder doen en gestrest raken van de werkdruk? Tijd om er grip op te krijgen! Lees hier verder.

Boekrecensie De kracht van kwetsbaarheid
In januari las ik voor de zelfhulpboeken-challenge het boek De kracht van kwetsbaarheid, van Bréne Brown. ‘Heb de moed om niet perfect te zijn’, luidt de intrigerende ondertitel van het boek. We denken dat perfect zijn de oplossing is. En dat perfect zijn beter en veiliger voor ons is dan kwetsbaar zijn. Brené bewijst het tegendeel. Hoe? Je leest het hier hier in mijn boekrecensie.

Boekrecensie Dromen, durven, doen
Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in december het boek Dromen, durven, doen van Ben Tiggelaar. Benieuwd hoe je je dromen waar kunt maken? Lees dan hier verder.

Boekrecensie Sterke verhalen & hoe je ze schrijft
Een epische gids voor jonge schrijvers, luidt het onderschrift van dit boek. Toch is dit boek ook geschikt voor beginnende schrijvers van alle leeftijden. Benieuwd naar mijn boekreview? Je leest hem hier.

Boekrecensie De moed van imperfectie
Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in november het boek De moed van imperfectie van Brené Brown. Benieuwd waar het boek over gaat en wat ik er van vond? Lees dan hier verder.

Boekrecensie Zelfwaardering
Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in oktober het boek Zelfwaardering van Gerjan van Zessen. Benieuwd waar het boek over gaat en wat ik er van vond? Lees dan hier verder.

Boekrecensie Elke werkdag een topdag
Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in september het boek Elke werkdag een topdag van Mirjam Wiersma. Mijn boekrecensie en hoe je een topdag creëert, lees je hier.

Boekrecensie Leven met wind mee
Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in augustus het boek Leven met wind mee van Jelle Hermus. Mijn boekrecensie en hoe je zo leert te leven, lees je hier.

Boekrecensie Het eindeloze strand
De boeken van Jenny Colgan stonden al lange tijd op mijn wensenlijstje om nog eens te gaan lezen. Eindelijk kwam het er van en dit werd het eerste boek dat ik van haar las. Of dat een handige keuze was én wat ik van het boek vond, lees je hier.

Kinderboekenrecensies
Kinderboeken hebben altijd al een speciaal plekje bij mij gehad, geen wonder dat ik kinderboekenschrijver besloot te worden. Maar naast dat ik ze zelf graag schrijf, lees ik ze ook erg graag. De afgelopen tijd heb ik er best wat van andere kinderboekenauteurs gelezen, en om van elk boek apart een kinderboekenrecensie te geven wordt wat veel, dus heb ik de leukste kinderboeken hier gebundeld met korte recensies.

Boekrecensie Het meisje zonder naam
Voor de Hebban Buzz ontving ik het boek Het meisje zonder naam van Diney Costeloe. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog in Engeland. Costeloe heeft negen boeken geschreven waarvan er drie in het Nederlands vertaald zijn, dit is de laatste van de drie. Ben je benieuwd wat ik van dit boek vond? Je leest het in deze boekrecensie.

Boekrecensie Opgeruimd! De manga
Twee jaar geleden las ik The life changing magic of tidying up van Marie Kondo over haar beroemde opruimmethode. Je kunt begrijpen dat ik heel benieuwd was naar haar nieuwste boek Opgeruimd! De manga. Dit boek is een manga (Japanse strip) versie van Opgeruimd, de vertaling van eerder genoemd boek. Lees hier of ik het een leuk en inspirerend boek vond.

Boekrecensie De Ellendigen
De Ellendigen (Les Miserables) van Victor Hugo is zo’n klassieker die je gelezen móet hebben. Dit boek is niet voor niets een klassieker en al anderhalve eeuw lang vertaald, herdrukt, verfilmd en tot musical gemaakt. In deze boekrecensie vertel ik in het kort, zonder spoiler, waar het verhaal in grote lijnen over gaat, en wat ik er van vond. Je leest het hier.

Boekrecensie Ikigai
‘Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven’ is het onderschrift van het boek Ikigai. Wie wil dat nou niet weten? De schrijvers Francesc Miralles & Héctor García delen dit geheim met je. En eigenlijk is het heel simpel en heel logisch. Dus kom maar op met dat lange en gelukkige leven! Lees hier of ik het een leuk en inspirerend boek vond.

Boekrecensie Het boek van wijsheid
Voor de Hebban-leesclub las ik Het boek van wijsheid van Arun Gandhi, de kleinzoon van Mahatma Gandhi. Het boek bestaat uit elf levenslessen met wijsheden die Arun van zijn grootvader geleerd heeft. Wil je weten welke wijsheden erin het boek staan en wat ik ervan vond? Je leest het hier.

Boekrecensie Eindelijk 40
Eindelijk 40 – over de voordelen en de niet-bestaande nadelen van veertig zijn is een verzameling columns van de schrijfster Aaf Brandt Corstius. Ze schrijft regelmatig voor De Volkskrant, Margriet en Flow. Ze heeft meerdere boeken en toneelstukken geschreven. Na het boek Het jaar dat ik 30 werd heeft ze nu ook een boek geschreven over 40 zijn. Benieuwd of ik het een leuk boek vond? Je leest het hier .

Boekrecensie Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen
Het heeft even geduurd voor ik in dit boek begonnen ben. Ik hou niet zo van dagboeken namelijk. Maar toen ik, in een gesprek over boeken, tegen een collega vertelde dat ik wel van plan was om nog eens Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen te gaan lezen, zei ze dat ik dat zeer zeker moest doen. En zo geschiedde dus. Benieuwd of ik het een leuk boek vond? Je leest het hier .

Boekrecensie Een bijzonder jaar
Een bijzonder mooi boek met een bijzonder mooi verhaal, ik kan niet anders zeggen. Wachtende op de trein terug naar huis zag ik dit boek liggen bij Ako CS in Groningen. Ik was gelijk verliefd op de mooie cover. En laat het nou ook een mooie roman zijn. Gedurende de twee uur durende treinreis kon ik niet meer stoppen met lezen en las ik al meerdere hoofdstukken uit. Nieuwsgierig geworden waar dit boek over gaat? Je leest het hier bij mijn boekrecensies.

Boekrecensie Ik wist het
‘Don’t judge a book by it’s cover’, zeggen ze. Toch deed ik dat wel. Toen ik Ik wist het van Chantal van Gastel zag was ik gewoon meteen verliefd op de cover. Het moest wel een geweldig boek zijn. En als dat niet het geval was, zou het in ieder geval mooi op de salontafel staan. Benieuwd wat ik van dit boek vond, en of deze alleen maar op de salontafel belandde of dat ik het ook uit las? Lees dan hier mijn boekrecensie.

Boekrecensie As in tas
In As in tas beschrijft Jelle Brandt Corstius de bijzondere tocht die hij aflegde per fiets. Ondanks dat hij al een tijd niet gefietst heeft besluit hij deze, 1.620 kilometer durende, fietstocht naar de Middellandse zee in zijn eentje af te leggen. Benieuwd waarom Jelle dit besluit nam en hoe zijn reis verliep? Je leest het hier bij mijn boekrecensies.

Boekrecensie Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells
Het boek, van oorsprong Duits, is niet alleen erg goed geschreven, maar ook heel mooi vertaald. Het boek is tevens boek van de maand geweest bij De Wereld Draait Door. Een prachtige roman die mij vanaf het begin meteen raakte. Ik was er in begonnen zonder de achterflap te lezen of maar te weten waar het boek over ging. En dat werkte voor mij perfect. Het niet weten waar elke stap in het verhaal naar toe zou leiden maakte dat ik helemaal in het verhaal op kon gaan. Als je dat ook wilt, moet je nu stoppen met lezen! Want anders *spoiler alert* kom je er toch achter waar het boek over gaat. Wil je wél weten waar het boek over gaat? Lees dan hier verder.

Boekrecensie World of Wanderlust
In World of Wonderlust neemt Brooke Saward je mee op wereldreis. Brooke is professioneel reiziger en reist voor haar blog World of Wanderlust de hele wereld over. Een baan om jaloers op te zijn! In haar boek vertelt ze hoe ook jij een wereldreiziger kan worden. Wil je weten wat ik van dit boek vond? Mijn boekrecensie lees je hier.

Boekrecensie Miss Communicatie
Miss Communicatie van Astrid Harrewijn gaat over de journaliste Didi, die zich in haar nieuwe baan bij het blad De Week nog moet bewijzen. Als ze onverwacht de kans krijgt om de coverstory voor het zomernummer te schrijven, die over Twitteren gaat, verdiept ze zich in dit medium. Wanneer ze op het spoor komt van twee dames die plotseling gestopt zijn met Twitteren, ruikt ze een goed verhaal. Benieuwd hoe het met Didi afloopt en wat ik van dit boek vond? Mijn boekrecensie lees je hier.

Boekrecensie Eat, Pray, Love
Het heeft een tijdje geduurd voor ik dit boek op mijn to-read-list gezet had. Toen jaren geleden de verfilming van het boek, met Julia Roberts in de hoofdrol uitkwam, verwachtte ik dat het een oppervlakkige film was en dus besloot ik hem niet te kijken. Niet vanwege Julia Roberts hoor, want ze is een van mijn favoriete actrices. Toch trok de film mij niet. Dacht ik. Tot ik vorig jaar onverwachts de film toch zag. Wat een prachtig verhaal!! En alles behalve oppervlakkig! Toen moest ik, als boekfanaat, uiteraard ook het boek lezen. Weer een mooie recensie om toe te voegen aan de boekrecensies. Je leest hem hier.

Boekrecensie Hindergroen
Zodra het boek in de winkel lag wist ik dat ik het wilde lezen. Meteen gekocht en wat heb ik genoten van dit boek. Martine Bijl heeft een onvervalste heerlijke eigen stijl. Waarin zelfspot, ironie, openheid en vooral heel veel humor centraal staan. Mijn boekrecensie lees je hier.