Op deze pagina staan boekrecensies van boeken die ik zelf gelezen heb. Omdat ik graag in verschillende boek genres lees, tref je hier dan ook boekrecensies in vele genres aan. Van literaire romans tot chicklits, van boeken met columns tot kookboeken, van detectives tot biografieën. Ik hoop dat mijn boekrecensies je zullen inspireren en helpen je een keus te maken als je op zoek bent naar een goed boek.  Veel leesplezier!

Ook schrijf ik boekrecensies op Hebban, wil je weten welke? Klik dan hier.


zelfhulpboekLeven met wind mee

Boekrecensie Leven met wind mee

Voor de zelfhulpboeken-challenge las ik in augustus het boek Leven met wind mee van Jelle Hermus. Mijn boekrecensie en hoe je zo leert te leven, lees je in mijn hier.

 


Het eindeloze strand Het eindeloze strand

Boekrecensie Het eindeloze strand

De boeken van Jenny Colgan stonden al lange tijd op mijn wensenlijstje om nog eens te gaan lezen. Eindelijk kwam het er van en dit werd het eerste boek dat ik van haar las. Of dat een handige keuze was én wat ik van het boek vond, lees je hier.


Kinderboekenrecensies

Kinderboekenrecensies

Kinderboeken hebben altijd al een speciaal plekje bij mij gehad, geen wonder dat ik kinderboekenschrijver besloot te worden. Maar naast dat ik ze zelf graag schrijf, lees ik ze ook erg graag. De afgelopen tijd heb ik er best wat van andere kinderboekenauteurs gelezen, en om van elk boek apart een kinderboekenrecensie te geven wordt wat veel, dus heb ik de leukste kinderboeken hier gebundeld met korte recensies.


meisje zonder naam Het meisje zonder naam

Boekrecensie Het meisje zonder naam

Voor de Hebban Buzz ontving ik het boek Het meisje zonder naam van Diney Costeloe. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog in Engeland. Costeloe heeft negen boeken geschreven waarvan er drie in het Nederlands vertaald zijn, dit is de laatste van de drie. Ben je benieuwd wat ik van dit boek vond? Je leest het in deze boekrecensie.


boekrecensiesOpgeruimd! De manga

Boekrecensie Opgeruimd! De manga

Twee jaar geleden las ik ‘The life changing magic of tidying up’ van Marie Kondo over haar beroemde opruimmethode. Je kunt begrijpen dat ik heel benieuwd was naar haar nieuwste boek ‘Opgeruimd! De manga’. Dit boek is een manga (Japanse strip) versie van ‘Opgeruimd’, de vertaling van eerder genoemd boek.

Lees hier of ik het een leuk en inspirerend boek vond.


boekrecensiesLes miserables

Boekrecensie De Ellendigen
De Ellendigen (Les Miserables) van Victor Hugo is zo’n klassieker die je gelezen móet hebben. Dit boek is niet voor niets een klassieker en al anderhalve eeuw lang vertaald, herdrukt, verfilmd en tot musical gemaakt. In deze boekrecensie vertel ik in het kort, zonder spoiler, waar het verhaal in grote lijnen over gaat, en wat ik er van vond.

Je leest het hier.


boekrecensies Ikigai

Boekrecensie Ikigai
‘Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven’ is het onderschrift van het boek Ikigai. Wie wil dat nou niet weten? De schrijvers Francesc Miralles & Héctor García delen dit geheim met je. En eigenlijk is het heel simpel en heel logisch. Dus kom maar op met dat lange en gelukkige leven!

Lees hier of ik het een leuk en inspirerend boek vond.


ghandi Het boek van wijsheid

Boekrecensie Het boek van wijsheid
Voor de Hebban-leesclub las ik Het boek van wijsheid van Arun Gandhi, de kleinzoon van Mahatma Gandhi. Het boek bestaat uit elf levenslessen met wijsheden die Arun van zijn grootvader geleerd heeft.

Wil je weten welke wijsheden erin het boek staan en wat ik ervan vond? Je leest het hier.


eindelijk 40 Eindelijk 40

Boekrecensie Eindelijk 40
Eindelijk 40 – over de voordelen en de niet-bestaande nadelen van veertig zijn is een verzameling columns van de schrijfster Aaf Brandt Corstius. Ze schrijft regelmatig voor De Volkskrant, Margriet en Flow. Ze heeft meerdere boeken en toneelstukken geschreven. Na het boek Het jaar dat ik 30 werd heeft ze nu ook een boek geschreven over 40 zijn.

Benieuwd of ik het een leuk boek vond? Je leest het hier .


boekrecensies Maalstroom

Boekrecensie Maalstroom
Deze keer heb ik eens een heel ander soort boek gelezen dan dat jullie van mij gewend zijn. Geen gewone roman, geen feel-good roman, noch non-fictie, maar science fiction. Het boek Maalstroom van Pepper Kay. Het boek is onderdeel van een serie, maar is ook prima los te lezen.

Wil je weten waar het boek over gaat en wat ik ervan vond? Je leest het hier .


hendrik groen Hendrik Groen

Boekrecensie Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen
Het heeft even geduurd voor ik in dit boek begonnen ben. Ik hou niet zo van dagboeken namelijk. Maar toen ik, in een gesprek over boeken, tegen een collega vertelde dat ik wel van plan was om nog eens ‘Pogingen iets van het leven te maken’ van Hendrik Groen te gaan lezen, zei ze dat ik dat zeer zeker moest doen. En zo geschiedde dus.

Benieuwd of ik het een leuk boek vond? Je leest het hier .


boekrecensies Een bijzonder jaar

Boekrecensie Een bijzonder jaar
Een bijzonder mooi boek met een bijzonder mooi verhaal, ik kan niet anders zeggen. Wachtende op de trein terug naar huis zag ik dit boek liggen bij Ako CS in Groningen. Ik was gelijk verliefd op de mooie cover. En laat het nou ook een mooie roman zijn. Gedurende de twee uur durende treinreis kon ik niet meer stoppen met lezen en las ik al meerdere hoofdstukken uit.

Nieuwsgierig geworden waar dit boek over gaat? Je leest het hier bij mijn boekrecensies.


chantal van gastel Ik wist het

Boekrecensie Ik wist het
“Don’t judge a book by it’s cover”, zeggen ze. Toch deed ik dat wel. Toen ik Ik wist het van Chantal van Gastel zag was ik gewoon meteen verliefd op de cover. Het moest wel een geweldig boek zijn. En als dat niet het geval was, zou het in ieder geval mooi op de salontafel staan.

Benieuwd wat ik van dit boek vond, en of deze alleen maar op de salontafel belandde of dat ik het ook uit las? Lees dan hier mijn boekrecensie.


boekrecensies  Piet Kreel is nog wel

Boekrecensie Piet Kreel is nog wel
Het verhaal gaat over de 92 jarige Piet Kreel, een bejaarde brompot. Het liefst zou Piet gewoon zijn ding doen, zonder gezeur. Al wie hem daar vanaf probeert te houden krijgt gemopper te horen. Twee van zijn buurvrouwen proberen hem uit zijn comfortzone te trekken. Hij zit veel te veel binnen of staat voor het raam voor zich uit te staren. Dat kan niet goed zijn, vinden de dames. Piet vind zijn leven echter goed zoals het is en wil niet dat ze zich met hem bemoeien. Vooral de jonge Tess, die zich volgens Piet veel te uitdagend kleed, weet hem gemakkelijk te irriteren.

Wil je weten hoe Piet de behulpzaamheid van zijn buurvrouwen handig kan gebruiken? En benieuwd wat ik van dit boek vond? Lees dan hier mijn boekrecensie.


boekrecensies As in Tas

Boekrecensie As in tas
In As in tas beschrijft Jelle Brandt Corstius de bijzondere tocht die hij aflegde per fiets. Ondanks dat hij al een tijd niet gefietst heeft besluit hij deze, 1.620 kilometer durende, fietstocht naar de Middellandse zee in zijn eentje af te leggen.

Benieuwd waarom Jelle dit besluit nam en hoe zijn reis verliep? Je leest het hier bij mijn boekrecensies.


boekrecensies Het einde van de eenzaamheid

Boekrecensie Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells
Het boek, van oorsprong Duits, is niet alleen erg goed geschreven, maar ook heel mooi vertaald. Het boek is tevens boek van de maand geweest bij De Wereld Draait Door. Een prachtige roman die mij vanaf het begin meteen raakte. Ik was er in begonnen zonder de achterflap te lezen of maar te weten waar het boek over ging. En dat werkte voor mij perfect. Het niet weten waar elke stap in het verhaal naar toe zou leiden maakte dat ik helemaal in het verhaal op kon gaan. Als je dat ook wilt, moet je nu stoppen met lezen! Want anders *spoiler alert* kom je er toch achter waar het boek over gaat.

Wil je wél weten waar het boek over gaat? Lees dan hier verder.


boekrecensies World of Wanderlust

Boekrecensie World of Wanderlust
In World of Wonderlust neemt Brooke Saward je mee op wereldreis. Brooke is professioneel reiziger en reist voor haar blog World of Wanderlust de hele wereld over. Een baan om jaloers op te zijn! In haar boek vertelt ze hoe ook jij een wereldreiziger kan worden.

Wil je weten wat ik van dit boek vond? Mijn boekrecensie lees je hier.


boekrecensies Miss Communicatie

Boekrecensie Miss Communicatie
Miss Communicatie van Astrid Harrewijn gaat over de journaliste Didi, die zich in haar nieuwe baan bij het blad De Week nog moet bewijzen. Als ze onverwacht de kans krijgt om de coverstory voor het zomernummer te schrijven, die over Twitteren gaat, verdiept ze zich in dit medium. Wanneer ze op het spoor komt van twee dames die plotseling gestopt zijn met Twitteren, ruikt ze een goed verhaal.

Benieuwd hoe het met Didi afloopt en wat ik van dit boek vond? Mijn eerste van de drie boekrecensies lees je hier.


eat pray love Eat, Pray, Love

Boekrecensie Eat, Pray, Love
Het heeft een tijdje geduurd voor ik dit boek op mijn to-read-list gezet had. Toen jaren geleden de verfilming van het boek, met Julia Roberts in de hoofdrol uitkwam, verwachtte ik dat het een oppervlakkige film was en dus besloot ik hem niet te kijken. Niet vanwege Julia Roberts hoor, want ze is een van mijn favoriete actrices. Toch trok de film mij niet. Dacht ik. Tot ik vorig jaar onverwachts de film toch zag. Wat een prachtig verhaal!! En alles behalve oppervlakkig! Toen moest ik, als boekfanaat, uiteraard ook het boek lezen. Weer een mooie recensie om toe te voegen aan de boekrecensies.

Mijn boekrecensie lees je hier.


martine bijl Hindergroen

Boekrecensie Hindergroen
Zodra het boek in de winkel lag wist ik dat ik het wilde lezen. Meteen gekocht en wat heb ik genoten van dit boek. Martine Bijl heeft een onvervalste heerlijke eigen stijl. Waarin zelfspot, ironie, openheid en vooral heel veel humor centraal staan.

Mijn boekrecensie lees je hier.


boekrecensies Loze Ruimte

Boekrecensie Loze ruimte
Toen Georgina Verbaan bij het uitkomen van haar debuut in een interview met een Pippi Langkous citaat haar nieuwe boek presenteerde, was mijn interesse gewekt. Die eigenwijsheid en dat zelfvertrouwen beloofde wat goeds.

Mijn boekrecensie lees je hier.


boekrecensies Carry On Heb Lief

Boekrecensie Carry On Heb Lief
Met veel plezier heb ik meegedaan met de PUUR Vandaag blogtour voor het tweede boek van Glennon Doyle Melton ‘Carry On Heb Lief‘.

Mijn, en andere, boekrecensies en meer over de blogtour lees je hier.