in een dip
Blog

In een dip? Zo kom je er weer uit!

Een dip hebben is vervelend, maar zoals de naam eigenlijk al aangeeft, duurt het maar even. Het is een dip, geen tijdperk. Maar, als je niet uitkijkt kan je er wel een eeuwigheid in blijven hangen. En of je nou een schrijfdip, een leesdip, een blogdip, sportdip af andere dip hebt maakt niet uit. Met onderstaande tips kom je er weer uit.

Tips tegen een dip

Of het nou gaat om een schrijfdip, een leesdip of een algehele dip, met deze negen tips kom je er snel weer uit.

Voelen

Zeg hardop tegen jezelf hoe je je voelt. Als je je gevoelens benoemt ontdek je wat er is en kun je er wat aan doen. Als je niet weet waarom je je zo voelt, kan het al gauw een loopje met je nemen.

Persoonlijk

Vat dingen niet persoonlijk op. Als iemand onvriendelijk reageerde of iets verkeerds heeft gezegd, realiseer je dan dat diegene het waarschijnlijk zelf ook niet makkelijk heeft en het niet zo bedoelde.

Even dippen mag

Mopper, klaag, zeur; wat nodig is. Even dippen mag, maar zorg dat je het slechts kort doet. 10-15 minuten is eigenlijk lang genoeg. Langer is alleen maar herhaling.

Schrijf het van je af

Schrijf in je dagboek, notitieboekje of bulletjournal, of schrijf een gedicht of songtekst (I’ve got the blues, baby). Schrijven lucht op. En door te schrijven, werk je aan je creatieve kant en stimuleer je tevens je brein tot positiviteit.

in een dip

Zoek afleiding

Ga iets leuks doen, alleen of met een vriendin samen. Even lekker uitwaaien op het strand, ontspannen met een koel drankje in de zon of heerlijk lunchen in de stad. Het leidt je af en creëert tevens een toekomstige positieve herinnering.

Dankbaar

Schrijf vijf dingen op waar je dankbaar voor bent. Grote dingen zoals je gezondheid, je huis, je werk, of je familie of gezin. Maar ook de kleine, dagelijkse dingen. Dat de zon schijnt bijvoorbeeld. Of dat lieve berichtje dat een vriendin je laatst stuurde. Of een compliment dat je op je werk kreeg. Al op schrijvende kun je er vast wel meer dan vijf bedenken.

Ontspan

Lees een goed boek, kijk een leuke, grappige film. Of luister naar mooie muziek. Lekker ontspannende, of juist swingende dance music en even helemaal los gaan.

Schouders eronder

Maak de keus om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Haal drie keer diep adem en zeg hardop dat alles goed komt.

Niet super

Bedenk je dat je geen superman of superwoman hoeft te zijn. Je mag best moe en unhappy zijn af en toe. Of gewoon een blegh-dag hebben. Daar heeft iedereen van tijd last van. Ook hoeft het allemaal niet perfect te zijn. De boel af en toe gewoon even de boel laten werkt heel ontspannend.

Wat fleurt jou altijd op als je even in een dip zit?

Groetjes, Giovanna

4 reacties

  1. Het helpt mij altijd om het van me af te schrijven. Of chocola. dat helpt ook, haha!

    1. Haha, absoluut, chocolade is óveral een goede oplossing voor! 😀

  2. zegt:

    Even zeuren en klagen kan af en toe zo lekker zijn, maar inderdaad niet te lang;). Bij mij helpt een wandeling door de polder over het algemeen heel goed tegen een dipje.

    1. Ja, precies! Heerlijk zo’n antidipwandeling. Zeker door de polder, met zo veel ruimte en rust om je heen.

Reacties zijn gesloten.