meer bekendheid van je blog
Blog

9 tips voor meer bekendheid van je blog

Je hebt veel tijd gestoken in het schrijven van je blogs, het maken en/of uitzoeken van leuke foto’s en het bijhouden van je website. Uiteraard wil je graag dat jouw website goed bezocht en je blogs gelezen worden. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor meer bekendheid van je blog. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.


Meer bekendheid van je blog met deze 9 tips

1. Maak een Facebookpagina aan

Een Facebookpagina is eigenlijk een soort verlengde van je website. Hier kun je je artikelen delen met een link naar je site, zodat mensen makkelijk door kunnen klikken. Ook kun je daarnaast andere dingen over je website delen, tips geven of een kijkje achter de schermen bieden. Wie ben jij als schrijver/ondernemer/blogger? De insteek van een Facebookpagina is in tegenstelling tot je privé account altijd (in meerdere of mindere mate) zakelijk van insteek.

2. Word lid van Facebookgroepen

Een hele mooie manier om de artikelen die je op je Facebookpagina hebt gedeeld onder de aandacht te brengen, is door ze te delen in Facebookgroepen. Er zijn verschillende groepen die specifiek zijn voor het geven van meer bekendheid van je blog. Check wel altijd even de regels van zo’n groep wat betreft het delen van jouw artikelen voor je er lid van wordt, om te zien of dit bij jou aansluit.

3. Verstuur nieuwsbrieven

Ook kun je door wekelijks of maandelijks een nieuwsbrief te sturen je recente artikelen onder de aandacht brengen. Op je website kun je een aanmeldknop maken voor je nieuwsbrief.

4. Gebruik Bloglovin’

Als je bij Bloglovin’ gratis een account aanmaakt en je website eraan koppelt, kunnen mensen die op Bloglovin’ zitten jouw blog eenvoudig volgen. Een leuke manier ook om blogs van anderen te volgen.

meer bekendheid van je blog

5. Deel je blogs op Pinterest

Pinterest is een veel gebruikte zoekmachine om leuke blogs, handige tips, fijne weetjes en lekkere recepten te vinden. Je kunt op je website een Pinterestdeelknop bij je artikelen plaatsen en eventueel ook ‘pinable’ foto’s, maar dat hoeft niet. Op Pinterest zelf kun je borden aanmaken en kunnen mensen jou en je borden volgen.

6. Lees blogs van anderen

Zoiets werkt natuurlijk twee kanten op, jij wilt dat jouw blog gelezen wordt, maar anderen willen dat natuurlijk ook. Een beetje in het kader van ‘behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden’: lees blogs van anderen zoals je wilt dat jouw blogs gelezen worden. 😉 Dus lees blogs van anderen en reageer ook op die blogs, die interactie met elkaar maakt bloggen leuk.

7. Zorg voor goede artikelen

Hoe beter je blogs geschreven zijn en hoe beter de SEO, hoe beter je gevonden wordt in Google. En dan bedoel ik niet dat je ontzettend SEO-proof moet gaan schrijven, maar let er wel op dat je een goede zoekterm/keyword gebruikt en die ook in je artikel terug laat komen, dat je artikel niet te kort of te lang is en dat je tussenkopjes gebruikt voor de leesbaarheid, bijvoorbeeld. Eigenlijk zijn het wat kleine, simpele dingen die je artikelen net wat duidelijker en netter maken. Een SEO-plugin kan je daar al heel eenvoudig bij helpen.

8. Deel je blogs als artikelen op LinkedIn

Het hangt een beetje af van je onderwerpen of dit voor jou een goede plek is, maar zeker als je een bloggende ondernemer of schrijver bent, is LinkedIn een goede plek om jouw kennis of schrijfstijl te delen en met anderen te connecten. Je kunt er een aparte LinkedInpagina aanmaken (net als op Facebook dus), maar ook op je LinkedIn account kun je artikelen plaatsen. Dit omdat de insteek van LinkedIn al zakelijk is.

9. Deel je blogs op Instagram & Twitter

En last but not least, een hele goede plek om je blogs bekendheid te geven zijn deze socialmediakanalen. Instagram en ja zelfs ook Twitter, zijn mooie plekken om te connecten met anderen, te communiceren en je artikelen te delen.

Hoe geef jij meer bekendheid aan je blog?

Groetjes, Giovanna

6 reacties

 1. Zelf heb ik niet echt de ambitie om mijn blog groots te maken, maar volgens mij zijn dit zeker goede tips!

 2. De meeste van jouw tips pas ik inderdaad ook al toe. Mijn bezoekers komen vooral via Google en via Pinterest.

 3. Het zijn stuk voor stuk goede tips maar ik was wel aan het stoeien met die algoritmes van de diverse sociale media. Uiteindelijk ben ik ermee gestopt omdat ik er weinig plezier aan had.

 4. zegt:

  Goede bruikbare tips, dank je wel!
  Bloglovin’ kende ik nog niet, ga hier eens naar kijken. En met Pinterest ga ik ook aan de slag, maar vind ik op het eerste zicht een beetje ingewikkeld…

 5. zegt:

  Goede tips. Ik deel mijn blogs op Instagram, vooral in stories, Pinterest en Bloglovin’. Maar er zou nog wel wat aan verbeterd kunnen worden dus ik ga me nu vooral verdiepen in Pinterest.

 6. zegt:

  Het meeste hiervan doe ik inmiddels (kwam steeds iets bij in de loop van de tijd;)), maar bij Bloglovin’ zit ik nog niet. Daar lees ik wel veel over, dus daar kan ik best nog eens naar kijken.

Reacties zijn gesloten.