Blog

9 leuke dingen die ik deze zomer wil doen

De zomer is in volle gang. En hoewel ik vorige maand al op vakantie ben geweest , en nu dus geen vakantie heb, zijn er genoeg leuke dingen om te doen en volop van de zomer te genieten. Misschien heb jij ook al plannen, maar misschien heb je nog geen idee wat je deze zomer wil doen. Ter inspiratie mijn lijstje met leuke vakantie-uitjes.


9 dingen die ik deze zomer wil doen

1. Lekker veel lezen

De stapel met nog te lezen boeken is de afgelopen tijd alleen maar gegroeid (er komen ook zo veel leuke boeken uit!), dus wil ik lekker veel lezen deze zomer om de stapel weer wat te verkleinen.

2. Met een stapeltjes boeken langs minibiebs op zoek naar leuke boeken om te ruilen

Als die stapel weer wat kleiner is, wil ik zeker weer eens met een stapel boeken een minibieb-rondje maken om mijn boeken te ruilen tegen andere, leuke boeken.

3. De Wendy & Leontien Ladies Ride rijden

Check! Die heb ik gisteren gereden met Marloes. Wat een heerlijke dag was het! Meer hierover binnenkort in het maandoverzicht.

4. Jarig zijn

Dat moet wel lukken denk ik, dat gaat vanzelf. Morgen is het zo ver. 😉

dingen die ik deze zomer wil doen

5. Naar de Zaanse Schans

Heerlijk toerist in eigen land zijn. Dit staat op de planning voor morgen, maar aangezien het dan tegen de 40 °C gaat worden, is nog even de vraag of morgen een handige dag ervoor is…

6. Naar een botanische tuin

Ik weet nog zeker welke het gaat worden, maar ik wil deze zomer minstens één botanische tuin bezoeken waar ik nog niet eerder ben geweest.

7. Naar Floriade

Over groen gesproken, ik zou deze zomer ook graag eens naar Floriade Expo 2022 gaan. Ik geloof niet dat ik ooit naar Floriade ben geweest, of misschien ooit als kind.

8. Stekjes ruilen voor iets nieuws in plantenbieb

Een geweldig leuke uitvinding naast de minibieb is de plantenbieb. Daar kun je dus in plaats van boeken planten en stekjes ruilen. Sinds ik weet dat er hier in de buurt een is, heb ik al een paar plantjes geruild en ben ik de afgelopen weken stekjes gaan kweken van verschillende planten zodat ik weer nieuw ruilmateriaal heb.

9. Naar een museum

Volgens mij ben ik dit jaar pas één keer naar een museum geweest. Veel te weinig, dus dat wil ik deze zomer zeker ook weer gaan doen.

Meer ideeën voor leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier voor tips voor een lome zomeravond.

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Groetjes, Giovanna

4 reacties

 1. zegt:

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag dan vandaag!
  Leuke plannen heb je gemaakt die ook nog eens lekker realistisch zijn.

  1. Dankjewel!
   Haha, ja vond ik ook wel. Met van die hete dagen moet je de lat niet te hoog leggen. 3, 4, 5 en 9 kan ik ondertussen al afvinken. 😉

 2. zegt:

  Wat een mooie plannen. Ik wil ook naar een botanische tuin, vorige keer ben ik in Delft geweest, zo mooi!

  1. Dank je! Leuk! Ja die in Delft is erg mooi. Ben je al eens in die in Amsterdam en Utrecht geweest? Die zijn ook mooi. En verder weg: die in Haren (Groningen) en Buitenpost (Friesland) zijn ook aanraders.

Reacties zijn gesloten.