daag jezelf weer uit
Blog Coaching Schrijven

Vastgeroest? Daag jezelf weer uit!

Heb je het gevoel dat je met schrijven of andere onderdelen in je leven vastgeroest bent en niet vooruitkomt? Dan wordt het tijd om jezelf eens lekker te stretchen. Daag jezelf weer uit, bijvoorbeeld op schrijfgebied van tijd tot tijd. Zo zorg je dat schrijven geen sleur wordt, train je je schrijfspier nog meer en wordt je schrijfroutine sterker.

Daag jezelf weer uit met schrijven met deze tips:

 • Probeer eens meer of langer te schrijven dan anders;
 • Of op een tijdstip dat je normaal nooit schrijft;
 • Sta eens een uur eerder op om meteen ’s ochtends te gaan schrijven als je normaliter altijd ’s avonds schrijft;
 • Of plan juist eens een goede schrijfavond in als je normaal juist een ochtendschrijver bent. Wie weet verrast deze nieuwe uitdaging je en blijkt het tijdstip of de duur je goed te bevallen.

Of gooi het over een andere boeg

Als je met schrijven niet vooruit lijkt te komen, kan een andere aanpak helpen. Net zoals verandering van spijs doet eten, zo doet verandering van gewoonten schrijven. Maar ook als het sporten niet fijn meer is, kan het helpen een keer een andere sport te beoefenen of op een andere plek te gaan sporten.

daag jezelf weer uit

Tips voor een andere aanpak bij het schrijven:

 • Verruil je laptop of computer eens voor old school pen en papier;
 • Ga eens schrijven in een andere omgeving. Bijvoorbeeld in de rust van de natuur of juist op een druk terras in het centrum van een stad.
 • Spar met een vertrouwd persoon (een goede vriend(in), je moeder of een schrijfcoach) over je verhaal. Door diegene als klankbord te hebben kom je vaak ineens op hele andere ideeën.

Inzicht krijgen

Houd een maand een schrijflogboek bij. Zo krijg je inzicht in je schrijfmomenten, wanneer en waar je schrijft en hoelang. Hoe het ging en hoe je je erbij voelde. Voelde je je gefrustreerd of juist opgetogen? Door inzicht te krijgen waarom en wanneer, kun je iets veranderen, schrappen of juist vaker toepassen.

Heb jij wel eens het gevoel dat je ergens in vastgeroest zit?

Groetjes, Giovanna

3 reacties

 1. Je laptop inruilen voor pen en papier is een gouden tip! Ik schrijf voor mijn beroep en zelfs ik zit soms vastgeroest. Het overkomt dus iedereen 🙂 Dan neem ik even pen en papier en ga ik brainstormen of vrij schrijven. En plots komen er wél woorden op papier. Aanrader!

 2. Ik zit op ’t moment een beetje vastgeroest thuis en heb zin om weer aan het werk te gaan;). Ik denk dat ik eens zo’n schrijflogboek bij ga houden om te zien hoeveel tijd er in mijn blog zit. Lijkt me wel interessant om te weten.

  1. Haha ja zo vastgeroest kan natuurlijk ook. Fijn dat het zo goed met je gaat dat de zin om te werken terug is!
   Is zeker interessant om te weten hoeveel tijd er in bloggen gaat zitten. Je hebt er denk ik met je tijdschrijflijst voor je ergotherapie al mooie inzichten door gekregen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.