schrijven tijdens winters weer
Schrijven

Zo schrijf jij ook de winter door

5 tips voor schrijven tijdens winters weer

Voor de een maakt het niet uit of het zomer of winter is, warm of koud, geschreven wordt er toch wel. Maar voor de ander heeft het weer grote invloed op het schrijfwerk. De winter kan bij uitstek het jaargetijde zijn om je heerlijk binnen te verschansen achter je computer. Maar in de winter lang achter je pc zitten kan er wel voor zorgen dat je het sneller koud krijgt of dat je door het lang stil zitten in deze koude periode wat stijf in de spieren wordt. Onderstaande dingen helpen mij om bij koud weer het lekker warm te houden en goed door te kunnen schrijven.

Voorkom dat je echt koud wordt

Als je merkt dat je bij het schrijven tijdens winters weer het wat kouder gaat krijgen neem dan tijdig maatregelen. Zo voorkom je dat je door en door koud wordt en het bijna niet meer warm krijgt. Mijn warm word tips:

 • een warme kop thee of chocolademelk nemen;
 • een extra paar sokken of trui aantrekken;
 • klinkt heel knullig misschien, maar een lekker warm fleece dekentje op schoot is zo lekker;
 • neem de kat/hond/konijn opschoot; heerlijk ontspannend ook. πŸ™‚

Kom in beweging

Verder is het belangrijk te zorgen dat je doorbloeding goed blijft door regelmatig even op te staan en te bewegen. Bewegen zorgt er niet alleen voor dat je het (weer) warm krijgt, maar voorkomt ook dat je stijf wordt. Je kan een timer zetten zodat je bijvoorbeeld 25 minuten schrijft en 5 minuten in huis bezig gaat. Maar ook een blok van 50 minuten schrijven en 10 minuten iets verwarmends doen werkt fijn. Ook een uurtje sporten tussendoor doet wonderen.

Denk je warm

Wist je dat je het alsmaar kouder krijgt als je telkens denkt β€˜Ik heb het zo koud’? Maar wist je ook dat je het warmer kan krijgen als je je voorstelt dat je in een lekker warm tropisch oord bent? Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je heerlijk onder een parasol naast het zwembad zit te schrijven. Voel de zonnestralen maar op je benen schijnen. Ik krijg het gewoon al warmer als ik dit schrijf. πŸ™‚

Neem een warme lunch

Een hele goeie opwarmer na een ochtend heerlijk schrijven is een warme lunch: een lekkere, zelfgemaakte soep bijvoorbeeld. Of maak een lekkere omelet met gebakken groenten. Gezond en lekker warm!

En mocht je het desondanks toch koud gekregen hebben….
…ga dan stofzuigen, strijken of koken! Drie dingen waar ik het gegarandeerd warm van krijg.

Wat doe jij om lekker warm te blijven bij het schrijven tijdens winters weer?

Groetjes, Giovanna

14 reacties

 1. Ik breng ook heel wat uurtjes aan mijn bureau door en inderdaad; warm blijven is dan wel een must. Sketch (onze pomeriaan pup) ligt heeeeeel vaak op schoot, dat is zeker lekker warm. Maar soms gaat ze wel eens met haar hoofdje op mijn arm liggen en dan kan ik niet meer typen, haha;-)

  1. Ahh wat gezellig dat Sketch tijdens het schrijven vaak op schoot ligt! Warm en knus! Behalve wanneer ze je arm in beslag neemt dan, haha.

 2. Lilian Visser zegt:

  Ik zorg gewoon dat ik de verwarming altijd warm genoeg staat πŸ™‚ En m’n voeten warm maken, helpt ook.

  Maar ik denk dat ik zou kiezen voor een ticket warm eiland en dan daar schrijven. Zoals Saskia Noort volgens mij schrijft op Ibiza πŸ™‚

  1. Haha dat klinkt als een geweldig plan, in de winter schrijven op een warm eiland! πŸ™‚

 3. zegt:

  Fijne tips. Ik zit vlakbij de verwarming met mijn schrijfplek dus tijdens het schrijven heb ik het bijna nooit koud maar heb wel altijd een fijne joggingbroek, trui en dikke sokken aan πŸ™‚

  1. Wat heerlijk dat je vlakbij de verwarming kan schrijven! Lijkt mij ideaal. πŸ™‚

 4. zegt:

  Wat ik doe? Ik zit hier op dit moment met een extra vest aan en ik overweeg er nog één aan te doen. Kan natuurlijk ook de verwarming hoger zetten, maar dat is dan weer tegen m’n principes en bovendien krijg ik het dan straks weer zo warm;). Leuke tips!

  1. Haha ja, dat is lastig altijd. Een extra vest pak ik er ook nog wel eens bij, of een sjaaltje. πŸ˜‰

 5. zegt:

  Hele fijne tips!

  1. Dankjewel πŸ™‚

 6. Rachel Kromdijk zegt:

  Heel veel zit psychologisch in elkaar, dat is zeker waar! Zelf schrijf ik het liefst achter mijn bureau en dan met mijn sloffen en onesie aan haha.

  1. O, dat klinkt heerlijk warm en comfortabel! πŸ™‚

 7. Anne zegt:

  Wat een goede tips! Ik moet het eerst heel warm hebben voordat ik comfortabel kan schrijven, dus zet de verwarming dan altijd iets te hoog en trek tien lagen kleding aan en dan ga ik er voor. πŸ˜‰

  1. Veel laagjes kleding over elkaar werkt ook altijd goed. En dan heerlijk de verwarming hoog, dat wil wel. πŸ˜‰

Reacties zijn gesloten.