reislust
Blog Schrijven

Schrijflust met reislust combineren

Als je van zowel schrijven als reizen houdt is het natuurlijk superleuk om je schrijflust met reislust te combineren. The best of both worlds, zeg maar. Er zijn verschillende manier om hier invulling aan te geven. In deze blogpost tips om mee aan de slag te gaan.

Op reis gaan om te schrijven

Het leukste is natuurlijk om op reis te gaan om daar op die bestemming te gaan schrijven. Omdat je wilt schrijven op die bepaalde plek omdat die zo inspirerend of sereen of juist heel bruisend is. Of omdat je wilt schrijven over die plek en dat heel graag ter plekke wilt doen.

Voordeel: het meest inspirerende en het beste om over een plek te schrijven is om er te zijn.

Nadeel: je moet er wel het geld en de tijd voor hebben.

reislust

Schrijven op vakantie

Een mooie middenweg is van je vakantie gebruik te maken om die schrijflust met reislust te combineren. Gelijk een goede reden om komende vakantie uit te zoeken zodat die matcht met waar je graag over wilt schrijven.

Digitaal reizen

Het kan ook leuk zijn om – gewoon vanuit huis – een reisverhaal te schrijven. Ideaal als je budget of (gebrek aan) vrije dagen reizen momenteel niet toelaten. Bij een reisverhaal kun je leuk uit eigen ervaring putten als je eerder al veel hebt gereisd. Maar het is zeker ook leuk om er lustig op los te fantaseren als je nog maar weinig hebt gereisd, maar dit wel graag zou doen. Denk aan een prachtige plek ergens op aarde, bekijk foto’s of filmpjes, lees reisblogs, leen reisgidsen uit de bibliotheek. Of verzin zelf een plek. Schrijf een soloreis, een doldwaze roadtrip of een bijzondere, alles veranderende reis. Als het verhaal maar om een reis draait.

reislust

Een kort reisverhaal kan ook

Om je schrijfspieren een beetje soepel te houden is het leuk om af en toe een kort verhaal te schrijven. Een paar voordelen van een kort verhaal schrijven zijn dat je even (kort) over iets heel anders kan schrijven of over een prachtige (reis)bestemming. Voordeel is ook dat je in korte verhalen veel minder je personages en de omgeving hoeft uit te diepen (anders is je verhaal zo ‘vol’ voor er echt iets gebeurt), en dat er veel makkelijker gekke verhaaltwists kunnen zijn zonder dat je daar uitleg over hoeft te geven.

Heb jij ook wel eens last van schrijflust of reislust?

Groetjes, Giovanna

1 reactie

  1. Ik schrijf eigenlijk nooit op vakantie, maar kan me wel heel goed voorstellen dat dat juist heel goed kan werken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.