nieuwe planner
Planning

Nieuw jaar | nieuwe planner

Als het einde van het jaar nadert, begint het bij mij altijd te kriebelen om een nieuwe planner te zoeken. Bij een nieuw jaar hoort een nieuwe planner. Heerlijk met een nieuw, fris exemplaar aan de slag. Nou wilde ik niet zomaar een planner, om eerlijk te zijn had ik best wel een paar eisen en dat maakte het vinden van dé planner voor 2020 niet heel makkelijk. Wil je weten wat mijn eisen waren en welke planner mijn nieuwe planner geworden is? Lees dan vooral verder.

Nieuwe planner

Sinds een paar jaar gebruik ik liever een planner dan een gewone agenda. Zeker sinds ik ondernemer ben heb ik behoefte aan meer schrijfruimte dan alleen het kunnen opschrijven van mijn afspraken – die zet ik namelijk ook in de Google Agenda app op mijn telefoon. Ik wil niet alleen afspraken – privé en voor mijn onderneming – kwijt kunnen, maar ook groei en succes kunnen meten.

nieuwe planner

Het afgelopen jaar…

… had ik de Purpuz Planner in gebruik en hoewel het een hele fijne planner is, blijkt hij in het gebruik helaas niet de perfecte planner te zijn die ik gehoopt had dat hij was. Zo is hij te groot en te zwaar (meenemen is echt geen optie). De indeling van de weken en maanden zijn wel overzichtelijk en praktisch, maar net wat te sober voor mij. En de ‘Vragen aan jezelf’ aan het einde van elke maand hebben mij om eerlijk te zijn geen enkele maand uitgenodigd om in te vullen… wellicht ook door het toch wat sobere uiterlijk? Want het idee vind ik wel leuk.

De eisen (*trommelgeroffel*)

Met bovenstaande ervaringen en al mijn wensen in mijn hoofd ging ik dus op zoek naar een planner die:

 • Niet te groot is, want moet mee te nemen zijn;
 • Maar ook niet te klein is, er moet genoeg schrijfruimte zijn.
 • Moet mooi zijn: vrouwelijk en gezellig;
 • Ik moet er al mijn to-do-lists, planningen, aan- en afstreeplijsten net als eventuele trackers (waterdrinken, sporten, gelezen boeken, social media etc.) in kwijt kunnen;
 • En, misschien wel het belangrijkste, hij moet uitnodigen om mee aan de slag te willen gaan.

En toen kwam ik dus de Just Be You planner tegen. Een mooi vormgegeven, vrouwelijke planner die uitnodigt om mee aan de slag te gaan. Positiviteit en geloven in jezelf staan centraal in de planner die aanmoedigt om ‘gewoon jezelf te zijn’ (Just Be You).

nieuwe planner

Hoe werkt de planner?

Na aanschaf van de planner heb je even wat invulwerk, maar dat maakt wel dat de planner gelijk helemaal eigen wordt en het helpt je te kijken naar waar je nu staat en waar je het komende jaar aan wil gaan werken.

Mijn doelen voor 2020

Op de eerste bladzijde begin je gelijk al met het invullen van je doelen voor het nieuwe jaar. Die heb ik nog niet ingevuld, daar wil ik rustig komende tijd over nadenken. Voor verschillende gebieden vul je dan in waar je nu staat, wat je wil bereiken en wat je nodig hebt om daar te komen. Ik ben bijvoorbeeld druk bezig met groei, meer online zichtbaarheid en nieuwe dingen binnen mijn onderneming – onder andere schrijfcoaching en workshops gaan geven. Maar ook op financieel gebied en qua persoonlijke groei bijvoorbeeld wil ik komend jaar sprongen vooruit maken. Mijn doelen mogen voor komend jaar flink groter zijn als ik groter wil worden. 😊

nieuwe planner

Het levenswiel

Op de bladzijde erna ga je aan de slag met het levenswiel. Het was mij niet helemaal duidelijk hoe ik dit nou precies in moest vullen (van buiten naar binnen of andersom, en hoe vol of hoe ver? Met allemaal verschillende kleuren?), maar na even wat gegoogel werd het mij duidelijk. Dus met mijn kleurtjes aan de slag gegaan en al gauw werd het duidelijk dat ik op alle gebieden nog meer kan groeien (hoe ronder het wiel is hoe meer je in balans bent) maar misschien heb ik het wel te kritisch ingevuld, hoewel hobby en vrije tijd nog steeds wel heel akelig laag scoren… Ook daar is werk aan de winkel komend jaar.

nieuwe planner

Sterker nog, ik ga er dit weekend al aan beginnen en een hele avond lekker relaxen op de bank. (Voor wie mij goed kent: ik kijk al jaren zeer zelden tv, dus dat ik mij voorneem om dat wel te gaan doen is uitzonderlijk. Een hele avond niks doen is zo mogelijk nog uitzonderlijker. 😉)

De planner zelf

heeft overzichtelijke weekindelingen, die vrolijk en gezellig zijn en… uitnodigen om er wat in te schrijven. Naast ruimte voor je afspraken en notities en to do’s is er ook ruimte om je geluksmomentjes van de week op te schrijven en ook dat waar je die week dankbaar voor bent. Dat vind ik heel handig. Als dat niet voorgedrukt staat denk ik er niet aan om te doen, ondanks dat ik het belangrijk vind om daar regelmatig bij stil te staan. Nu wordt je er elke week (of elke dag dat je in je planner kijkt) aan herinnert. Ook vind ik het mooi dat er bij elke week links onderin een vraag staat met betrekking tot zelfontplooiing. Een vraag is bijvoorbeeld: Heb je gedacht in mogelijkheden en oplossingen in plaats van problemen? Dat is een mooie om over na te denken en bewust mee bezig te zijn.

Lijstjes

Van mij had er nog wel wat meer ruimte mogen zijn voor trackers (zoals sport, lezen) of lijstjes. Maar ik ben waarschijnlijk wel erg van de lijstjes en bijhouden van alles. Je bent een lijstje-meisje of niet. 😉

Zelfreflectie

Aan het einde van elke maand (en dus voor het begin van de volgende maand) zijn er een paar bladzijdes voor reflectie. Ten aanzien van andere planners vind ik dit er erg uitnodigend uitzien met overzichtelijke onderdelen (in blokken) en aansprekende pictogrammen en kleurtjes. Hier vul je in wat er goed ging afgelopen maand, maar ook wat je komende maand wil verbeteren.

nieuwe planner

Hij gaat in per 30 december, dus vanaf eind volgende maand Wát is het dan al eind van het jaar?? kan ik hem in gebruik nemen. Ik kan niet wachten!

Ik ben heel benieuwd hoe hij door het jaar heen gaat bevallen. Ik hou jullie op de hoogte!

Heb jij al een nieuwe planner voor komend jaar?

Groetjes, Giovanna

Met dank aan Just Be You voor het recensie-exemplaar!

18 Reacties

 1. zegt:

  Ziet eruit als een mooie planner 🙂 Voor komend jaar heb ik wel de Purpuz Planner, haha. Misschien dat het wel dé planner voor mij is. Ik ga het zien, anders probeer ik in 2021 wel weer iets nieuws uit.

  1. Ja, wie weet is de Purpuz Planner juist wel de planner voor jou. Het is een mooie en goeie planner, maar voor mij net niet wat ik zocht. Ben benieuwd naar jouw bevindingen in het komende jaar!

 2. Hij ziet er erg mooi uit, praktisch ook om te gebruiken. Ik koop al jaren elk jaar opnieuw een agenda van Kate Spade, die is op zich wel wat groot en dus niet zo makkelijk mee te nemen, maar hij is ZO leuk. Elk jaar natuurlijk ook weer anders;-) Ik ben dus echt nog heel erg van de papieren agenda’s, ik maak dus bijvoorbeeld geen gebruik van een agenda op mijn telefoon.

  1. De agenda van Kate Spade ken ik niet. Heb even gegoogeld en kwam veel verschillende, maar allemaal hele mooie exemplaren tegen. Fijn dat deze voor jou goed werkt. Het is handig om elk jaar een zelfde soort planner/agenda te hebben denk ik, weet je toch wat je kan verwachten, hoe het werkt én dat het voor jou werkt.

 3. zegt:

  Erg mooie planner hoor :-). Lijkt me erg handig. Nu nog wachten tot 30 december.

  1. Dat is het voor we er erg in hebben! 😉

 4. zegt:

  Ik heb ook ooit de Purpuz planner gebruikt maar dat was ook niet de planner voor mij. En daarna heb ik alleen gewerkt met notitieboekjes en dat bevalt me prima. De planners hebben te veel wat ik niet gebruik, dat vind ik dan weer zonde.

  1. Als je te veel dingen niet gebruikt in een planner is het zeker zonde om eer een te kopen. En ik vind zelf ook altijd dat, als er een hoop dingen zijn die ik niet gebruik, ik dan toch het gevoel heb dat ik er wat mee ‘moet’.
   Een notitieboekje kan heel goed dienst doen als agenda of planner, helemaal naar eigen smaak in te delen.

 5. zegt:

  Leuk om te lezen! Ik ben ook echt wel een plan-fan, maar gebruik daarvoor mijn bullet journal. Agenda’s en planners hebben vaak te veel dingen die ik niet gebruik en dat vind ik altijd een beetje jammer. Nu heb ik de afgelopen 2 jaar met één boekje gedaan en mag ik in 2020 in een gloednieuwe beginnen. Dat is altijd leuk én spannend 🙂

  1. Dat is het ideale van een bullet journal, je zet er alleen in wat voor jou belangrijk en relevant is. Ik heb het ook een jaar zelf gedaan, maar vond het te veel werk om alles, dus ook het agenda gedeelte, zelf te moeten uittekenen. Ik was uiteindelijk meer bezig met het uittekenen van mijn planner, dan met het inplannen zelf. Ik geloof dat ik het slechts een half jaar volgehouden heb… Wat goed dat jij het al twee jaar zo doet en heel leuk dat je het nieuwe jaar met een nieuw boekje mag beginnen. 🙂

 6. Lisa zegt:

  Dit ziet er wel goed uit, eigenlijk een beetje een kruising tussen een agenda en een dagboek! Ik heb nog nooit eerder een planner gehad (ik heb mijn agenda ruimte voor to do-lijstjes, en mijn langetermijnplannen/doelen staan overal en nergens) maar aangezien ik er de laatste tijd zoveel mensen mee bezig zie, denk ik er toch over om er eentje te kopen.

  1. Zo iets is het inderdaad, een kruising tussen een agenda en een dagboek, waarin je bij kan houden wat belangrijk voor je is en wat de highlights waren. Als je van lijstjes en doelen stellen etc. houdt is het zeker een aanrader om er ook eens eentje te kopen en te kijken hoe het bevalt. En dan even uitproberen welke voor het beste werkt/het meeste aanspreekt. Ik heb er de afgelopen jaren verschillende geprobeerd, elk jaar een andere, elk heeft zijn plus- en minpunten.

 7. Lianne zegt:

  Ik heb hem ook gekocht! Ik had met die Purpuz planner precies hetzelfde als jij. Te groot en het nodigde voor mij niet echt uit om mijn doelen en de maandoverizchten in te vullen. Elke dag een doel noteren was ook best wel veel, dus ik heb alles best vaak gewoon opengelaten. Ik hoop dat de Just be you-planner beter voor mij werkt, maar zoals ik hem zag kan ik denk ik hier veel beter mee uit de voeten. Purpuz planner was echt van het plannen, en met de Just be you merk ik dat ik veel meer op gevoel kan doen, wat voor mij fijner werkt!

  1. Zo leuk dat je hem ook hebt én dat je tegen dezelfde dingen aanliep met de Purpuz Planner.
   En precies wat je zegt ervaar ik ook, dat je met de Just Be You planner veel meer op gevoel kan werken. Dat voelt veel prettiger dan zo veel vanuit je hoofd bezig te moeten in een planner.

 8. Ilona Wielinga zegt:

  Ik gebruik zelf een bullet journal, maar dit ziet er ook onwijs fijn uit!

  1. Een bullet journal werkt ook heel fijn! En de ruimte om creatief te kunnen zijn heb je dan volop.

 9. Lilian Visser zegt:

  Wat leuk! Ik mag van mezelf dit soort dingen niet meer kopen, omdat ik in principe prima functioneer met mijn huidige digitale producten én een klein notitieblokje, maar anders had deze zeker een kans gemaakt. Hoop voor je dat hij fijn werkt 🙂

  1. Wat een handige combinatie, digitale producten samen met een klein notitieblokje, compact en makkelijk om mee te nemen en overzichtelijk.
   Dat hoop ik ook.

Reacties zijn gesloten.