tijd om je ideeën te ordenen
Blog Ondernemen Planning Schrijven

Een hoofd vol plannen? Maak tijd om je ideeën te ordenen!

Hoe heerlijk is het om te bruisen van de goede ideeën! Plannen voor nieuwe verhalen, voor personages, voor plotwendingen of voor scènes. Voor gedichten, voor songteksten of haiku’s. Ingevingen voor pakkende topics voor blogposts, social media posts of artikelen. Of wat dacht je van goede invallen voor je huis, je interieur of voor creatieve projecten. Aan ideeën vaak geen gebrek. Maar wat had je nou laatst ook weer bedacht? En had je dat nou al op geschreven of zat het alleen nog in je hoofd? O ja, dat zou je nog opschrijven. Net als die andere ideeën… Maak dan tijd om je ideeën te ordenen!

tijd om je ideeën te ordenen

Met een ideeënboekje maak je tijd om je ideeën ordenen

Pak er een mooi notitieboekje bij en een fijne pen (old school, maar o zo fijn om zo wat op te schrijven). In je ideeënboekje kun je op verschillende manieren al je ingevingen, brainwaves en plannen op schrijven. Een paar ideeën (jaja, ik schreef ze meteen op 😉):

  • Ga elke dag op een vast tijdstip vijf minuten zitten om al je ideeën op te schrijven. Een soort braindump, maar dan specifiek voor alle plannen die je hoofd vullen en anders niet concreet worden.
  • Zorg dat je het notitieboekje altijd bij je hebt. Zo kun je meteen als iets nieuws in je hoofd opplopt het in je boekje opschrijven.
  • Houd een inspiratie-opschrijf-sessie met jezelf. Zoek een plekje op waar jij je vrij en ontspannen voelt. Neem er een kop thee bij en nestel je op een fijne stoel of in een hoekje van de bank. Haal diep adem en laat je gedachten vrij gaan door te denken als alles kon dan… Vaak komen dan de kleine, vage, ongrijpbare ideeën die onder de oppervlakte al lange tijd kriebelen naar boven.
  • Maak lijstjes in je ideeënboekje. Een lijstje voor al je verhaalideeën. Eentje voor je blogpostideeën, voor recepten die je nog wilt bedenken of uitproberen. Voor je bullet journal page ideas, knutselprojecten of interieurideeën. Het voordeel van lijstjes is dat je in een oogopslag ziet wat je ingevingen zijn en dat je dingen af kan strepen als je ze gedaan hebt.

Hoe maak jij tijd om je ideeën te ordenen?

Groetjes, Giovanna

2 reacties

  1. Vaak komen ideeen onverwachts bij mij, dus altijd een notitieboekje bij me. Zo zijn ze meteen geordend. Eens per week loop ik ze door en kijk ik wat ik er mee doe.

  2. Mijn ideeën komen vaak in een appje naar mezelf en uiteindelijk komt er dan een blog van, maar ze af en toe eens lekker ordenen in een boekje vind ik wel een goed idee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.