microbrief
Kort verhaal

De Kloof | #Microbrief

Kort verhaal De Kloof – microbrief

Mijn pen blijft zweven boven het papier. Zoekend naar de juiste woorden.
Zachtjes raakt hij het papier even aan. Een stip verschijnt.
De eerste aanzet van een letter. Het begin van een woord, een zin, een brief.
Twijfel, angst, onzekerheid vullen mij. Ik trek de pen omhoog.
Wil hem weer terug zetten op het papier.
Hij zweeft opnieuw boven het papier. Twijfel, leegte, verdriet.

Ik staar naar de lege bladzijde, naar de lege regels die wachten om gevuld te worden met woorden.
Woorden. Mijn hoofd zit er mee vol. Ze tollen rond, ze buitelen over elkaar. De woorden.
Ongeordend. De zinnen, ik raak ze kwijt.

Jij raakt mij kwijt. Dat was wat ik schrijven wilde.
Maar hoe schrijf ik dat ik bij je weg ga? Dat het over is, voorbij.
Dat is met geen woorden te bevangen.
Voel mij al jaren als een bloem die langzaam haar blaadjes verliest. Die verdort en wegkwijnt.

Ik hoor hier niet. Jij bent er niet. Al jaren ben ik je kwijt.
De afstand die zich tussen ons wurmde werd een kloof. Ik kijk erin. Staar in de diepte.
Ik kijk omhoog, naar jou. Onoverbrugbaar ver. Ongrijpbaar. Ongelofelijk. Ongelukkig. De woorden buitelen nog steeds over elkaar.
Weer gaat mijn pen naar het papier. Ik ga, zijn de woorden die er komen te staan. Wie zegt dat een brief meer moet zijn dan twee woorden?

Ik leg mijn pen neer, pak mijn jas en stap de deur uit. De lege bladzijde van mijn nieuwe leven in.

Giovanna Jansen


Sweek

Dit korte verhaal heb ik geschreven voor de verhalenwedstrijd #microbrief van Sweek. Mijn microbrief verhaal is op Sweek ook terug te lezen. Sweek heeft regelmatig #micro-schrijfwedstrijden waarbij het zeer korte verhaal centraal staat. Mocht jouw verhaal winnen dan wordt het opgenomen in een verhalenbundel. Ik heb helaas niet gewonnen met dit verhaal.

6 reacties

 1. Heb je dit zelf geschreven? Super tof!! Je hebt heel veel talent!

  1. Helemaal zelf geschreven. Dankjewel, wat ontzettend lief!

 2. zegt:

  Prachtig geschreven! Ik heb in het verleden een paar korte verhalen geschreven en binnenkort verschijnt er een op mijn blog. De ene keer schrijf ik ze makkelijker dan de andere keer, maar ik blijf het een uitdaging vinden.

  1. Wat leuk dat je ook wel eens korte verhalen schrijft en dat er binnenkort een op je blog komt. Leuk, ik ben heel benieuwd!

 3. zegt:

  Wat een mooie brief!
  Mijn relatie met korte verhalen is een beetje haat/liefde. Ik vind het supertof, maar ook erg lastig, omdat je zoveel kwijt moet in zo weinig woorden. Dat lukt niet altijd even goed en is echt een vak apart!

  1. Dankjewel Mirjam. Ja klopt helemaal, het is best lastig inderdaad dat je beperkt bent bij het schrijven van een kort verhaal omdat het een maximum aantal woorden heeft. Maar heeft ook wel het voordeel dat je geen uitgebreide beschrijvingen van personages hoeft te geven en geen ingewikkelde plotlijnen hoeft te bedenken. Less is more.
   Maar het is zeker een vak apart!

Reacties zijn gesloten.