kenmerken van een schrijver
Schrijven

9 kenmerken van een schrijver

Een blog met een knipoog, voor iedereen die graag schrijft. Want of je nou verhalen schrijft, met je eerste boek bezig bent, vooral graag blogs schrijft of nog een schrijver in de dop bent, er zijn bepaalde kenmerken waaraan je een schrijver herkent. Heb jij het in je om een schrijver te zijn? Herken jij je in meerder kenmerken van een schrijver? Je ontdekt het in deze blog.


De kenmerken van een schrijver:

1. Je bent creatief. Soms lichtelijk chaotisch, regelmatig beide.

2. Aan een levendige fantasie geen gebrek, aan tijd om te schrijven vaak wel.

3. Als je lange tijd druk bent en weinig tijd hebt gehad om te schrijven, kun je intens verlangen naar een hele dag alleen maar schrijven. Of een heel weekend. Of zelfs een week!

4. Je hebt wel eens tot diep in de nacht doorgeschreven omdat het hoofdstuk echt af moest, of omdat je er overdag gewoon geen tijd voor had.

5. Aan ideeën voor nieuwe verhalen, blogs, artikelen of gedichten geen gebrek. En ook al neem je je voor om eerst je huidige project af te maken voor je aan wat nieuws mag denken, onbedoeld komt er telkens weer wat bij.

kenmerken van een schrijver

6. Niks doen staat niet in jouw woordenboek. Er valt namelijk altijd iets te bedenken, te onderzoeken, te verzinnen, uit te proberen, te researchen, of om op te schrijven.

7. Je bent vaak wat perfectionistisch. Dat zorgt ervoor dat je mooie teksten schrijft en dat je schaaft tot het juist is. Maar ook dat je nog al eens twijfelt of het wel goed genoeg is.

8. Je hebt een goed gevoel voor humor. En ook wel voor drama. (Nou niet meteen gaan lachen of boos worden, hoor! 😉)

9. Als je verhaal, gedicht, blog of artikel af is voelt dat zowel spijtig, als heerlijk ruimte-gevend voor wat nieuws. Je hebt tenslotte nog een goede stapel ideeën om mee aan de slag te gaan.

-> Herken je je in minimaal 5 van de 9 punten? Dan ben jij een echte schrijver (in de dop). Benieuwd naar mijn score? I tell you mine if you tell me yours. 😉

Benieuwd naar de 9 kenmerken van een boekenwurm? Die vind je hier.

Schrijf jij graag? In welke kenmerken van een schrijver herken jij jezelf?

Groetjes, Giovanna

4 reacties

  1. zegt:

    Ik scoor 8 uit 9 en dat terwijl ik alleen maar blog…:) Leuk artikel!

    1. Leuk! Ik gok dat punt 4 die ene is die niet van toepassing is. 😉

  2. zegt:

    Leuk artikel, ik herken me wel in 7 punten!

    1. Leuk! Dat is een mooie score!

Reacties zijn gesloten.