boekenwurm
Blog

9 kenmerken van een echte boekenwurm

Vanaf vandaag heb ik drie weken vakantie en ga ik heerlijk genieten van mijn rust, de natuur, fietsen en natuurlijk boeken lezen. Ik heb zin om heel veel te gaan lezen deze vakantie. Dus als laatste voor de vakantiestop een toepasselijke blog: hoe herken je een boekenwurm?


Een blog met een knipoog, voor iedereen die graag een boek leest.
Ben jij een boekenwurm? Herken jij je in meerder punten? Je ontdekt het hier.

De kenmerken van een boekenwurm:

1. Als je lange tijd druk bent en weinig tijd hebt gehad om te lezen, kun je intens verlangen naar een hele dag alleen maar lezen. Of een heel weekend.

2. Je hebt wel eens tot diep in de nacht doorgelezen tot je boek uit was.

3. Je kunt niet langs een boekwinkel lopen zonder er ‘even’ binnen te lopen. Gewoon, alleen even kijken. Nou ja, dat was de bedoeling in ieder geval. Echt.

4. De stapel met boeken to-be-read is hoger dan je in een jaar uit kan lezen. En ook al neem je je voor om eerst de stapel weg te werken, onbedoeld komt er telkens weer wat bij. (zie ook punt 3 en punt 5)

boekenwurm

5. Het meest blij is een boekenwurm met een boek als verjaardagscadeau.

6. Als je op vakantie gaat is het eerste wat je in je koffer stopt een boek. Of twee. Drie. Of misschien is dit jaar voor je boeken een eigen koffer eigenlijk wel het handigst?

7. Soms zeg je zelfs een afspraak af omdat je heel graag vandaag je boek uit wilt lezen.

8. Na het uitlezen van een supergoed boek kan het voelen als een groot gemis. Je mist de hoofdpersonages als oude vrienden.

9. Toch weet je vaak al gauw in welk boek je daarna gaat lezen. Je hebt tenslotte de to-be-read stapel binnen handbereik.

-> Herken je je in minimaal 5 van de 9 punten? Dan ben jij een echte boekenwurm. Benieuwd naar mijn score? I tell you mine if you tell me yours. 😉

Zoals belooft mijn score: in alle punten kan ik mij vinden, hoewel de punten 2 en 7 al jaren niet meer zijn voorgekomen. ๐Ÿ™‚

Lees jij graag? In welke punten herken jij jezelf?

Groetjes, Giovanna

22 reacties

 1. zegt:

  Ik herken me in 2, 6 en 8! De rest zou misschien vroeger van toepassing zijn, maar nu echt niet meer. Ik lees veel te weinig naar mijn eigen goesting. Ik moet dringend echt meer lezen want eigenlijk vind ik het een heel fijne en rustgevende hobby.

  1. Leuk dat je je toch wel in een paar punten herkent en vroeger zelfs in een paar meer. Lezen is zeker een fijne en rustgevende hobby, hopelijk vind je gauw meer tijd om te lezen!

 2. Zo ontzettend herkenbaar! Het grootste deel van de punten wel, dus bij deze is dan toch echt bewezen dat ik een boekenwurm ben.

  1. Leuk!!! ๐Ÿ™‚

 3. Jaaaaa, nummer 8! ZO leuk om te lezen dat andere mensen dat dus ook hebben. Ik kan het ook hebben als ik een serie afgekeken hebben. Stiekem lees ik een boek wel eens twee keer achter elkaar, sommige series heb ik ook meerdere keren gekeken haha;-)

  1. Leuk om te lezen dat jij dat ook hebt! Ik heb dat ook regelmatig en vroeger (nu kijk ik bijna nooit meer tv) had ik dat met een serie soms ook. Nog een keer lezen of kijken is een mooie oplossing. ๐Ÿ™‚

 4. zegt:

  7 uit 9 ๐Ÿ˜‰ Leuk artikel! Enne: fijne vakantie!

  1. Goeie score! ๐Ÿ˜‰ Dankjewel!

 5. Ik heb echt totaal geen moeite met boekenwinkels omdat ik nooit nieuwe boeken koop. Of nouja zelden. Ik heb wel een flinke stapel boeken die ik nog moet lezen en ben daar heel erg blij mee. Maar ja ik kan boeken missen, ’s nachts doorlezen maar ik heb vooral last van dat ‘ik heb niet genoeg boeken’-gevoel.

  1. Heerlijk om zonder problemen langs een boekwinkel te kunnen gaan. Leuk dat je je wel in de meeste punten herkent.

 6. Lilian zegt:

  Haha, punt 6 is wel hopeloos ouderwets. Wij nemen gewoon de smartphone mee. ๐Ÿ˜‰

  Fijne vakantie!

  1. Haha, ja de smartphone en e-reader zijn ook reuze handig inderdaad. Toch heb ik heel ouderwets ook een stapeltje papieren boeken meegenomen afgelopen vakantie. ๐Ÿ˜‰

 7. zegt:

  Oei, ‘schuldig’ op negen punten. De diagnose is duidelijk dan toch?;)

  1. Heel duidelijk. ๐Ÿ˜‰

 8. Johanna zegt:

  Alleen 7 en 5 passen niet. Verder ja! Alleen kan ik niet meer als een paar uur achter elkaar lezen. Dan moet ik bewegen of zo. Heel soms als een goed boek uitgelezen moet wordt. Voor mij is er nog een punt 10: is altijd in meerdere boeken tegelijk aan het lezen.

  1. Dat is evengoed een mooie score, 7 van de 9. ๐Ÿ˜‰ Altijd goed om tussen het lezen door even te bewegen en de benen te strekken.
   Jaaa, leuk, jouw punt 10 herken ik mij ook in: altijd meerdere boeken tegelijk aan het lezen!

 9. zegt:

  Allemaal wel, maar vooral punt 8. Daar heb ik weleens last van, maar gelukkig zijn er dan weer nieuwe mooie boeken voorhanden.

  1. Bijzonder hรจ, dat sommige boeken zo bij blijven nadat je ze uit hebt. Een nieuw boek beginnen helpt vaak wel dan.

 10. Mascha zegt:

  4 vd 9.
  Vooral door drukke stressvolle baan ff weinig tijd gemaakt omte lezen!

  1. Vervelend dat je het zo druk hebt nu. Hopelijk krijg je gauw meer tijd om te lezen en wordt je baan minder druk en stressvol!

 11. zegt:

  9 out of 9 ๐Ÿ™‚
  Leuke blog! Fijne vakantie toegewenst, geniet ervan!

  1. Haha, heerlijk! Een op-en-top boekenwurm! ๐Ÿ™‚

Reacties zijn gesloten.