blij dat het lente is
Blog

5 x blij dat het lente is

Joepie het is weer lente! Het zal duidelijk zijn: ik ben blij dat het lente is. Ik ben geen wintermens. Ook al vind ik dat elk seizoen zijn charme heeft, ik ben blij dat de winter weer voorbij is en dat we de lente weer mogen omarmen. Lekkerder weer, vogeltjes horen fluiten en de dieren die vrolijk door de wei dartelen. In deze blogpost nog 5 redenen waarom ik blij ben dat het lente is.


5 x blij dat het lente is

1. Het wordt weer wat warmer

Nu ik sinds vorig jaar (na jaren geen last) deze winter ook weer last had van winterhanden en wintertenen (en nee dat betekent niet dat ze gewoon koud zijn) ben ik blij dat het weer warmer wordt. Temperatuur onder de 5 °C betekent zeer pijnlijke handen en tenen, wat soms dagen aan bleef houden, ook als ik niet nogmaals aan de kou blootgesteld werd. Dus yes voor warmer weer!

2. Langer licht

Hoe heerlijk is het dat het weer steeds langer licht wordt. Word jij er ook zo blij van dat het al licht is als je naar je werk gaat? Of dat het nog licht is na het avondeten. Na de winter hebben we denk ik allemaal wel meer behoefte aan licht.

3. Lekker zonnetje

Aan zon hebben we ook extra behoefte na de winter. Lekker even de warmte en vitamine D meepakken al wandelend, fietsen of zitten in je tuin of op een terrasje. En ook buiten in de natuur schrijven werkt heerlijk ontspannend en inspirerend. En wat dacht je van fotograferen, met een zonnetje erbij ziet alles er vrolijker en lichter uit. Heb jij ook al wat zonmomentjes mee kunnen pakken?

blij dat het lente is

4. De natuur ontwaakt

Een echte lenteblijmaker vind ik het om te zien dat de natuur uit de winterslaap ontwaakt. Krokussen, narcissen, hyacinten fleuren de boel goed op. En elke dag zie ik wel weer een andere boom die blaadjes begint te krijgen, een bloesemjasje aan heeft of prachtige, grote bloemknoppen tevoorschijn heeft gehaald.

5. Leuke plannen

Met de ontpoppende natuur komen ook altijd de leuke plannen en uitjes weer in zicht. Fietsen langs de bollenvelden, bezoek aan een botanische tuin, Pasen, Koningsdag met gezellige vrijmarkten, lange fietstochten maken en terrasjes pakken. Om eens wat leuke plannen te noemen.

Waar ben jij blij om dat het lente is?

Groetjes, Giovanna

5 reacties

 1. zegt:

  Kan niet wachten tot de lente in vol ornaat begint, vind de voorspellingen voor deze week meer herfst achtig 😀 Kan ook vooral niet wachten tot alles weer groen is, die kale bomen vind ik altijd zo triest

 2. Wintertenen, ik kende het niet maar vooral vorige winter had ik er last van. Zo pijnlijk!
  Ik ben vooral blij da ik weer wat in mijn tuin kan prutsen en inderdaad licht, maar die klok gaat ook nog dingen doen eind van de maand.

 3. Ik dacht altijd dat het me niet uitmaakte en dat de herfst m’n favoriet was, maar nu?
  Heerlijk, ìk geniet van warmer, licht en bloei.

 4. Ja, heerlijk inderdaad dat het lente wordt! Vind het echt zo fijn dat het langer licht is (en ook nog eens bijna zomertijd) en dat langzaam steeds iets warmer wordt. Ik kijk vooral uit naar de eerste keer zonder jas op het terras, want tot nu toe bleef mijn jas wel elke keer aan.

 5. zegt:

  Heerlijk he! Ik herken alle dingen die je hier schrijft. Ik word er ook gewoon actiever van als de zon schijnt. Dan krijg ik ineens zin om van alles te doen. Ja, geef mij de lente maar.

Reacties zijn gesloten.