Boeken schrijven

Boeken schrijven

Al sinds mijn kindertijd zit het schrijven in mijn hart. Ik schreef dan ook altijd al regelmatig. Maar jarenlang alleen voor mijzelf. Over dingen die mij bezig hielden. Van boeken gaan schrijven kon ik alleen maar dromen. Er zijn best wat jaren overheen gegaan eer ik zo ver was om van mijn passie mijn werk te durven maken en dus mijn schrijfsels met anderen te durven delen. Naast, ondertussen, honderden artikelen, blogs, webteksten en e-books geschreven te hebben voor anderen, vond ik het een paar jaar geleden toch wel tijd worden om mij te focussen op iets wat ook al jaren in de kast lag (en er van tijd tot tijd even uit mocht). Namelijk mijn eerste boek. Echter, toen ik die af had kwam het besluit om deze in de ijskast te leggen en misschien ooit en misschien nooit uit te geven. Het was gewoon niet het boek waar ik mee wilde debuteren.

Boeken schrijven

Kinderboeken

Eigenlijk ligt mijn hart mijn hele leven al bij het schrijven van kinderboeken. Dat ik elf jaar in het basisonderwijs en op een peuterspeelzaal heb gewerkt en daarna nog drie jaar in de kinderopvang komt dus goed van pas. Vorig jaar zomer trok ik de stoute schoenen aan en begon ik aan mijn eerste kinderboek, een detective verhaal voor 8-10 jarigen.

Serie

Dit boek werd de eerste van een serie. Al meteen bruiste het van meer ideeën voor volgende boeken met dezelfde hoofdpersonen. Het tweede deel is dan ook al in de maak. En voor deel drie en vier zijn al serieuze opzetten gemaakt. Tijdens onze vakantie in Portugal kwamen de ideeën voor die twee delen onverwachts opzetten. Mijn creatieve brein ging daar natuurlijk meteen mee aan de slag.

Horizon Taal

Horizon Taal

Erg trots ben ik op dat er in de verhalenbundel Horizon Taal een verhaal van mij opgenomen is. Hoe deze bundel ontstaan is, wie er nog meer in staan en waar hij te koop is, lees je hier.

Meer over mij

Op de pagina about me lees je meer over wie ik ben en wat ik nog meer schrijf. Op de pagina Schrijfcoaching lees je over mijn andere grote passie: andere schrijvers coachen bij het schrijven van een boek. Tijdens de redacteursopleiding ontdekte ik hoe leuk ik auteursbegeleiding vind en dat ik daar heel graag mee verder wilde. En hoe meer ik mij tot schrijfcoach ontwikkelde, hoe meer ik zag dat er mensen zijn die al jaren ervan dromen om een boek te schrijven maar er – om wat voor reden dan ook – nog steeds niet aan begonnen zijn. Maar ook raakte het mij dat er zoveel mensen enthousiast beginnen met het schrijven van een boek en na een paar hoofdstukken vastlopen en de handdoek in de ring gooien. Dat is zo jammer, en zo niet nodig! Met een goed schrijfplan, de juiste motivatie en een stok achter de deur kan dat boek er ook komen! En als je toch op deze website bent, lees dan vooral ook wat blogs over schrijven. Ik hoop dat ze je mogen inspireren tot het zelf schrijven van een boek.

Groetjes, Giovanna

Flexwerkplekken
Photocredits: Prisca Visser