cadeau
Blog

De leukste cadeautjes voor schrijvers en lezers

Vandaag ben ik jarig, dus trakteer ik in deze blog op leuke ideeën voor cadeautjes voor schrijvers en lezers. Omdat ik zelf schrijver ben en heel graag lees, en omdat veel van de lezers van mijn blog ook in één of beide categorieën vallen. De cadeautjes zijn leuk om op je wishlist te zetten als je binnenkort jarig bent, of om iemand anders cadeau te doen.


Geen gesponseerde links of samenwerkingen overigens, gewoon dingen die mij leuk lijken en die ik graag met jullie wil delen.

1. Leuke mok

Mok voor schrijvers – Shut up I’m writing

Deze (zie bovenste foto) kreeg ik een paar jaar geleden van mijn zoon voor mijn verjaardag en ik ben er nog steeds erg blij mee. Deze en ander schrijvers én lezers mokken zijn hier verkrijgbaar.

cadeau

Meer mokken voor lezers vind je hier en hier.

cadeau

Op deze site kun je ook leuke mokken voor schrijvers én voor bloggers kopen.

2. Een leeslamp

Read – Bij Blossom Books hebben ze dit leuke ‘Read’ lampje.

cadeau

Open boek – Ik kwam hem onlangs ook nog weer tegen op Instagram, bij @elinewildelezen. Erg leuk is deze boekenlamp en o.a. hier te verkrijgen. Ennn… ik kreeg hem dit jaar cadeau voor mijn verjaardag van mijn zoon en schoondochter. Dat wordt extra leuk lezen vanaf nu. 😉

cadeau

3. Mooie notitieboekjes

Altijd leuk om te krijgen! En je kunt er nooit genoeg van hebben. Zoals deze Paperblanks, deze Moleskins, deze of deze. Of wat dacht je van deze leuke boekjes bij Blokker, Paagman, Hema of bij Bol.com?

infodump

4. Schrijfgerei

Blijft leuk om te krijgen én te geven: een pen. Zeker in combinatie met een mooi, bijpassend notitieboekje. Pennen zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, met of zonder decoratie, glitters of bedrukking. Online kun je die ook zelf laten bedrukken met een toepasselijke tekst, quote of wens voor de jarige.

5. Boekenleggers

Als je van boeken houdt en graag leest, zijn verschillende boekenleggers natuurlijk altijd handig. Zoals deze grappige met voetjes of deze gouden veer. Ook handig: magnetische boekenleggers, die klik je zo op de bladzijde waar je gebleven bent.

cadeautjes

6. Abonnement

Ook erg leuk om te geven is een abonnement. Op een tijdschrift (over schrijven of boeken bijvoorbeeld), op de bibliotheek of op het schrijfprogramma Scrivener.

7. Een e-reader

Een e-reader is zowel voor lezers als voor schrijvers een leuk cadeau. Mensen die van lezen en van e-books houden, kunnen op deze manier makkelijk ‘een stapeltje boeken’ meenemen op vakantie, naar het zwembad of het strand. Maar ook voor schrijvers is een e-reader handig. Als je je geschreven tekst of manuscript opslaat als .pdf of .epub kun je het op de e-reader lezen. Dit leest toch weer anders dan op je computerscherm, en zo haal je er makkelijk foutjes uit waar je eerder op je computerscherm overheen las.

dingen om deze week te doen 4

8. Leeskussen

Hou je van lekker lezen in bed? Met dit kussen zit/lig je nog relaxter.

9. Schrijfcoachsessie

Ken je iemand die heel graag een boek zou willen schrijven, maar wel wat hulp bij het opstarten daarvan zou kunnen gebruiken? Geef dan eens een losse schrijfcoachsessie cadeau. Maar ook voor schrijvers die al een tijdje aan hun boek bezig zijn en graag zouden sparren of wat zouden willen laten proeflezen zijn er geschikte losse sessies om cadeau te doen.

10. Spaarpot om te sparen voor nieuwe boeken

Sparen gaat sneller als je een doel hebt. En wat is een mooier doel dan nieuwe boeken? Dus na elke boodschappenbeurt vullen met wisselgeld; des te eerder kunnen er nieuwe boeken gekocht worden.

cadeau

11. Een boek

Een leuk leesboek of een boek over schrijven voor de fervente lezer en/of schrijver doet het ook altijd goed.

Wat voor cadeau zou jij een lezer of een schrijver graag geven? Of wat zou je zelf graag krijgen?

Groetjes, Giovanna

10 reacties

 1. Helemaal je verjaardag gemist. Bij deze alsnog gefeliciteerd! Hopelijk heb je een fijne dag en mooie cadeaus gehad!!

  1. Dankjewel! Toevallig vandaag ook nog een verjaardagscadeau gehad, dus samen met jouw felicitatie voel ik mij toch nog een beetje jarig vandaag. 😉

 2. Van harte gefeliciteerd Giovanna, wat een leuke cadeau tips,
  die mokken zijn echt super hoor.

  1. Dankjewel Edward! Ja, leuk zijn die hè!

 3. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en een heel fijne dag gewenst! Ik vind het voor mijn verjaardag altijd leuk om iets moois voor in huis of in de tuin te krijgen.

  1. Dankjewel! 🙂 Iets voor in huis of in de tuin is ook heel fijn om te krijgen!

 4. zegt:

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Als kind kreeg ik altijd boekenbonnen voor m’n verjaardag. Lang geleden dat ik die heb gehad. Dat vind ik een fijner cadeau dan een boek, omdat je met een boekenbon echt zelf een boek kan kiezen dat je graag wilt lezen.

  1. Dankjewel! 🙂 Ja, vind ik eigenlijk ook! Niet iedereen vind het leuk om een boekenbon te geven, maar ik vind het ook heel fijn als ik zelf een boek kan kiezen dat ik graag wil lezen. Ik heb dit jaar ook een boekenbon gekregen en verheug mij er nu al op om ermee naar de boekwinkel te gaan en een mooi boek uit te zoeken. 🙂

 5. zegt:

  Gefeliciteerd met je verjaardag. Een hele mooie dag gewenst. Leuke schrijfgerelateerde cadeaus. De boekenlamp vind ik geweldig.

  1. Dankjewel! 🙂 Ja, leuk is die hè? Ik vind hem zelf ook echt super leuk.

Reacties zijn gesloten.