schrijfcoaching
Blog

Hoe schrijfcoaching je helpt een boek te schrijven

Schrijfcoaching, je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het nou eigenlijk, en hoe helpt het je een boek te schrijven? En is schrijfcoaching nodig om een boek te kunnen schrijven?


Het is zeker niet nodig om een boek te kunnen schrijven, maar fijn is het wel om iemand naast je te hebben, met wie je kan sparren, die je motiveert, je helpt, ondersteunt en je de weg wijst. Je hoeft het niet alleen te doen en je hoeft ook niet het (schrijf)wiel zelf uit te vinden.

Want een boek schrijven is leuk, zeker, maar het is niet altijd makkelijk en er komt veel bij kijken. Daarnaast kun je veel vragen hebben, over dialogen schrijven, over goede personages bedenken, over hoe lang je hoofdstukken moeten zijn, om eens wat dingen te noemen. En misschien ben je wel enthousiast begonnen en vastgelopen waardoor je nu geen idee hebt hoe je verder moet.

Hoe schrijfcoaching kan helpen een boek te schrijven:

 • Samen met de schrijfcoach maak je een boekplan, dit is je roadmap tijdens het schrijfproces en zorg voor houvast en richting.
 • Met schrijfcoaching krijg je tools om structuur en overzicht te krijgen in je verhaal.
 • De schrijfcoach helpt je te focussen op jouw doel: je boek schrijven.
 • Schrijfcoaching zorgt voor motivatie om te blijven schrijven, ook als je er even helemaal doorheen zit.
 • Ondanks dat schrijven best een eenzame bezigheid kan zijn, sta je er met schrijfcoaching nooit alleen voor.
 • De schrijfcoach is er voor je om je succes te vieren, maar ook om je te steunen, je helpen en te motiveren als het schrijven niet wil lukken.
 • Je hebt altijd een klankbord om te toetsen of je schrijven goed/leuk/grappig/spannend/pakkend genoeg is.
 • Met schrijfcoaching heb je iemand naast je die je een duwtje in de goede richting geeft.
 • Tevens heb je met schrijfcoaching een vraagbaak voor al jouw schrijfvragen.
 • De schrijfcoach maakt je wegwijs in de uitgeefwereld, laat je zien welke mogelijkheden er zijn en wat bij jou en je boek past, en begeleid je daarbij.
schrijfcoaching

Waarin ben ik anders dan andere schrijfcoaches?

De coaching is, samen met jou, op maat gemaakt. Samen kijken we wat jij nodig hebt om jouw droom te verwezenlijken. In de persoonlijke één-op-één coaching sta jij met jouw boek centraal. Ik overzie het hele proces en help je je ogen te blijven richten op de stip aan de horizon – jouw boek gepubliceerd in handen – maar wel door in het nu te blijven focussen op het schrijven van je boek. Vanuit mijn jarenlange ervaring en kennis geef ik jou de tools die jij nodig hebt om je boek te kunnen schrijven.

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, motiveren en bij te staan vind ik het belangrijk dat er een klik is, daarom is er altijd de mogelijkheid om eerst vrijblijvend kennis te maken via een kennismakingsgesprek.

Heb jij wel eens een coach ingeschakeld?

Groetjes, Giovanna

Photo credits: Prisca Visser

2 reacties

 1. zegt:

  Het fijnste van schrijfcoaching lijkt mij dat er iemand naast je gaat staan en niet (zoals toch vaak ook bij een uitgever) constant zit te hameren op deadlines.

  1. Zeker! Ik denk dat mijn coachingsklanten (als het niet zo is moeten ze maar tegenspreken ;-)) dat ook het belangrijkste vinden.

Reacties zijn gesloten.