schrijfcoach
Schrijven

9 redenen om een schrijfcoach in te schakelen

Een boek schrijven is leuk, maar niet altijd makkelijk. Om op je eindbestemming te komen heb je een lange weg te gaan. Een weg met bochten en zijpaadjes, met bergen en dalen. Soms is het duidelijk welke kant je op moet, maar soms kan je tijdens het schrijven ook even de weg kwijt zijn. Een schrijfcoach kan dan je gids zijn en je coachen tijdens je reis. En je helpen te zorgen dat jouw boek er komt. Vraag je je af of schrijfcoaching wat voor jou is? Check dan deze 9 redenen om een schrijfcoach in te schakelen.


9 redenen voor schrijfcoaching

1. Je wilt een boek schrijven maar weet niet waar te beginnen

De eerste stap is vaak de moeilijkste. Want waar begin je? En hoe pak je het aan? Een schrijfcoach helpt je jouw boekidee om te zetten naar een praktisch boekplan waar je mee aan de slag gaat om je boek te schrijven.

2. Schrijven vind je erg leuk, maar je twijfelt of er wel een boek in zit

Een schrijfcoach is er om je te helpen het beste uit jezelf en uit je verhaal te halen. In elk verhaal schuilt een boek, als je maar de juiste tools en het vertrouwen in jezelf hebt. Door er een schrijfcoach of redacteur naar te laten kijken weet je wat jouw verhaal waard is en leer je hoe je het nog beter kunt maken.

3. Je bent al een paar jaar bezig met je boek, maar komt niet echt vooruit

Waarschijnlijk ben je ooit enthousiast begonnen, zonder plan. Daardoor weet je eigenlijk niet zo goed waar het verhaal heen moet gaan of moet aflopen. Door alsnog een plan te maken, en dus te gaan plotten, zorg je dat je een houvast hebt en al schrijvende weet waar je naartoe moet. Zonder plan is de kans groot dat je in kringetjes rond blijft gaan.

4. In je hoofd heeft het boek al vorm, maar op papier mist het structuur

Het verhaal dat je schrijft wordt leuk, maar mist samenhang. De structuur ontbreekt en de hoofdstukken die je tot nu toe hebt, lopen niet lekker in elkaar over. Een schrijfcoach kijkt er met een frisse blik naar en ziet waar in je plot gaten zitten, waar je dingen overslaat of wat er nodig is om een samenhang te krijgen.

5. Je kunt wel een stok achter de deur gebruiken

Een schrijfcoach helpt je schrijfmeters te maken door het stellen van haalbare deadlines. Zo voorkom je dat er weken voorbij gegaan zijn zonder aan je boek te schrijven.

6. De boekenwereld is een groot doolhof voor je

Een schrijfcoach helpt je wegwijs te worden in de boekenwereld en leert je wat je nodig hebt om je boek te schrijven, uit te geven en te promoten.

7. Je schrijft graag maar mist de motivatie om te blijven schrijven

Een schrijfcoach helpt je om je stip aan de horizon te blijven zien, de reden waarom jij jouw boek wilde schrijven. Naast een stok achter de deur is een schrijfcoach er om je te motiveren naar je stip toe te werken, ook als de motivatie wegebt of je het even niet meer ziet zitten.

8. Je wilt graag schrijven maar stelt het uit

Een schrijfcoach helpt je te zien in welke valkuilen je kan trappen tijdens het schrijven, wat er de reden achter is en hoe je er voortaan niet meer intrapt.

9. Je wilt graag schrijven maar onzekerheid heeft de overhand

Ook helpt een schrijfcoach je blokkades bloot te leggen, zoals faalangst en onzekerheid, zodat je ze uit de weg kunt ruimen.

schrijfcoach

Schrijfcoaching, wat is er mogelijk?

Bij mij krijg je geen standaard coaching. Ieder mens is anders, iedere schrijver is anders en ieder verhaal is anders. De coaching die je krijgt is op maat gemaakt. Wat jij nodig hebt, wanneer jij het nodig hebt. Misschien wil je een langer traject waarbij ik je van je boekidee tot een af manuscript begeleid. Met coaching bij de stappen die je moet zetten en redactie als je manuscript af is.

Maar misschien ben je al een eind op weg en wil je liever af een toe een losse coachingsessie om te sparren en redactie als je manuscript af is. Ook dat is mogelijk. Ik zoom met jou in op waar jij in het schrijfproces zit, maar overzie ook het geheel. Ik help je gaten in je plot te zien en maak je bewust van je blinde vlekken, zoals iedere schrijver die heeft. Mijn kennis en ervaring als schrijver, redacteur en schrijfcoach staan tot je beschikking, zodat je antwoord krijgt op alle vragen die je hebt over het schrijfproces en de boekenwereld.

-> Wil jij dat jouw boek er ook komt en kan je wel wat hulp en een duwtje in de goede richting gebruiken? Of heb je behoefte aan een goede routebeschrijving hoe je van A (boek idee) naar B (boek klaar om uitgegeven te worden) komt? Dan is schrijfcoaching zeker ook wat voor jou.

Omdat schrijfcoaching een intensieve samenwerking is, is het belangrijk dat er een klik is. Wil je eerst kennismaken en weten of die klik er is? Vraag dan eens een gratis kennismakingsgesprek aan.

Heb jij wel eens een coach ingeschakeld?

Groetjes, Giovanna

Photo credits: Prisca Visser

4 reacties

  1. zegt:

    Ik ben momenteel bezig met het schrijven van een boek. Dit is al een project van vier jaar geloof ik. Er zijn momenten dat ik heel veel schrijf en ik kan het manuscript ook twee maanden weer links laten liggen. Momenteel ben ik er wel intensiever mee bezig omdat ik geloof in het verhaal en dat het wel een echt boek zou kunnen worden.

    1. Wat goed dat je er nu meer en intensiever mee bezig bent! Dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste om je boek af te krijgen: dat je gelooft in je verhaal en er echt een boek in ziet.

  2. zegt:

    Ooit, op een dag, als het beter met me gaat, moet ik geloof ik ook maar eens een schrijfcoach inschakelen. Boeken zat in mijn hoofd, maar niet op papier…

    1. Voor alles is een tijd! Voor jou is het nu het seizoen om aan jezelf te werken en te zorgen dat het beter met je gaat. Maar je schrijfspieren train je in ieder geval al goed door te schrijven voor je eigen website.

Reacties zijn gesloten.