redenen waarom ik blij ben dat het zomer is
Blog

7 redenen waarom ik blij ben dat het zomer is

Ook al zijn de lente en de herfst mijn meest favoriete seizoenen, toch ben ik blij dat het zomer is. Er zijn van die dingen die leuker, makkelijker, fijner of gezelliger zijn in de zomer. Dit zijn de redenen waarom ik blij ben dat het zomer is.


Mijn redenen waarom ik blij ben dat het zomer is

1. Lange fietstochten maken

In de winter heb ik het na een uur buiten vaak erg koud, dus dan fiets ik altijd maar kort. Maar zomers als het lekker warm (niet te heet) is kan ik uren fietsend rondbrengen. Door onze prachtig en gevarieerd Hollandse landschap. Door duinen, bossen, nationale parken, door dorpjes en steden of langs de kust, met een zomerse temperatuur, een zonnetje en een blauwe lucht fietst het zo fijn.

2. Langer licht

En al lekker vroeg licht, dat vind ik ook een groot voordeel van de zomer. Of ik nou binnen aan het werk ben of al vroeg naar buiten ga om te fietsen, dat het al vroeg én tot laat licht is, vind ik een zomerse blijmaker.

3. Genieten van zomerfruit

Zongerijpt fruit, dat proef je gewoon!

4. Lekker lezen in de zon

Van het weekend maakte ik een wandeling over de boulevard en ineens zag ik een heerlijk plekje om te gaan lezen. Gelukkig had ik mijn e-reader in mijn tas, dus kon ik op dat bankje met uitzicht op zee heerlijk een stuk lezen.

redenen waarom ik blij ben dat het zomer is

5. Schrijven in de zon

Maar ook schrijven (en werken) in de zon vind ik heerlijk en maakt dat ik nog meer van de zon geniet. Een verhaal schrijven, een hoofdstuk van een boek, of gewoon een blog; om de een of andere reden gaat het nog fijner in de zomer, in de zon.

6. Buiten eten

Op vakantie fijn buiten eten naast de caravan, een zomerse picknick, lunchen op een gezellig terras, of barbecueën in het park. Zo even wat ideeën om in de zomer buiten etend door te brengen. (Wij lunchten gisteren heerlijk op een leuk terras, hopelijk vandaag ook weer.)

7.  Al die prachtige bloemen overal…

Klaprozen, korenbloemen, margrieten, boterbloemen, madeliefjes, stokrozen, zonnebloemen, cosmea (cosmos) (die is zo leuk!), gladiolen (velden vol gezien), hortensia’s, anemonen; en zo kan ik nog wel even doorgaan. 😀

Het is dat ik gezegd heb 7 redenen, anders zou ik er eigenlijk nog veel meer bij kunnen verzinnen: wandelen, botanische tuinen bezoeken, naar de dierentuin, fotograferen; allemaal nog leuker in de zomer. 😊

Wat vind jij fijn aan de zomer?

Groetjes, Giovanna

10 reacties

 1. Allemaal heel herkenbaar, vooral dat het langer licht is. Ik kan soms zo somber zijn in de winter als je in de ochtend in het donker naar je werk gaat en dan in de avond weer in het donker thuiskomt. Ik vind het dan wel altijd zo gezellig om lekker knus binnen te zijn als het buiten koud en guur is, maar ja, helaas kunnen we niet ons hele leven binnen doorbrengen;-)

  1. Haha, nee gelukkig maar dat we niet ons hele leven binnen door kunnen brengen. Ook niet nu het helaas weer korter licht is. Maar voor de momenten dat we wel binnen zijn is het heel fijn om het gezellig knus te maken.

 2. zegt:

  Veel herkenbare dingen. Ik ben ook echt fan van de zomer en dan toch vooral van het licht. Heerlijk!

  1. Ja heerlijk hè!

 3. zegt:

  Haha, ik zal vast een zuurpruim zijn, maar ik ben blij dat de dagen weer korter worden en het donker is als ik naar bed ga. En buiten eten doe ik ook niet graag meer nadat ik een wesp heb opgegeten (niet zonder slag of stoot), het stikt er momenteel van. En die hittegolf hoeft van mij ook niet zo. Ook heb ik last van pigmentvlekken die extra opvallen nu.

  Maar zomerfruit en salades kan ik zeker van genieten. Net als mini-magnums en blije kinderen bij mijn vrijwilligerswerk bij de Kanovijver. En fietsen is ook fijn hoor. Ach, elk seizoen heeft wel iets.

  1. Haha, nee hoor, niet iedereen houdt van de zomer, en dat is helemaal prima! Verschil mag er zijn. Gelukkig voor jou zit het er weer op die zomer, en is het al weer donker als je naar bed gaat. Jeetje wat naar dat wespincident! Klinkt heftig en link… Het stikte van de wespen inderdaad, zowel ik als John zijn deze zomer (tijdens het fietsen allebei, toevallig) gestoken door een wesp.
   Gelukkig dat we van de wespen weer af zijn nu. En zeker, elk seizoen heeft wel iets fijns.

 4. zegt:

  Jaa ik ben dol op de zomer! Er zijn nu ook zo veel leuke dingen te doen 😀

  1. Ja heerlijk hè! Leuk dat jij ook zo van de zomer genoten hebt.

 5. Ik kan me helemaal in jouw punten vinden!
  Als het maar niet te warm wordt want daar kan ik niet zo goed tegen.

  1. Ik begrijp helemaal wat je bedoelde, te warm kan ik ook niet zo goed tegen.

Reacties zijn gesloten.