met schrijven bezig te zijn
Blog Schrijven

5 dingen die je elke week kunt doen om met schrijven bezig te zijn

Als je schrijven erg leuk vindt, of het nou je hobby is of je beroep, dan ben je er graag veel mee bezig. Maar in drukke periodes, door werk, gezin, studie, noem het maar op, kan schrijven er makkelijk bij inschieten. Daarom vijf dingen die je kunt doen om toch elke week met schrijven bezig te zijn.

Dé dingen die je elke week kunt doen om met schrijven bezig te zijn

1. Als eerste, uiteraard, het schrijven zelf

Zorg dat je elke week, het liefst een paar uur, bezig bent met schrijven. Wil je een boek schrijven, schrijf dan elke week een paar uur aan je boek. Ben je blogger, besteed dan elke week tijd aan het schrijven blogs. En ben je tekstschrijver, schrijf dan elke week wat artikelen.

2. Doe research

Research doen hoort bij schrijven. Of je nou fictie schrijft of non-fictie. Graag blogt, artikelen schrijft of korte verhalen, research doen is een belangrijk onderdeel.

met schrijven bezig te zijn

3. Schrijf ideeën uit

Misschien heb je, net als ik, papieren notitieboekjes, notities in je notitieapp, of zelfs computermappen vol met notities en ideeën. Kies er elke week eentje uit en ga die uitwerken tot een blogpost, artikel, scène in je boek of tot een concreet boekidee.

4. Maak een planning

Of je nu een boek schrijft of blogt, een planning maken van wat je wilt schrijven, hoe vaak per week en wanneer je wat af wilt hebben, geeft overzicht. Door elke week je planning door te nemen en waar nodig aan te passen of bij te sturen, ben je met je schrijven bezig. Je brengt bij jezelf onder de aandacht waar je naartoe wilt. En je wordt eraan herinnert dat je deze week (punt 1) ook daadwerkelijk zou gaan schrijven.

5. Herlees

Kom je wat moeilijk tot schrijven? Dan kan het helpen om iets wat je eerder geschreven hebt te herlezen. Een of meer hoofdstukken van je verhaal. Een paar van je blogposts, gedichten of artikelen. Of (punt 3) een van je eerder uitgewerkte ideeën. Grote kans dat het herlezen je inspireert om verder te schrijven aan waar je mee bezig was.

Wat doe jij regelmatig om met schrijven bezig te zijn?

Groetjes, Giovanna

1 reactie

  1. Leuk om te lezen. Zijn namelijk allemaal wel dingen die ik ook doe. Ik probeer echt elke week bezig te zijn met mijn blog en het grappig is dat ik merk dat ik het mis als ik een weekje niet schrijf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.