redenen om te schrijven
Schrijven

10 redenen om te schrijven

Of je nou een kort verhaal schrijft, een heel boek, blogs, artikelen, columns of gedichten, schrijven is leuk om te doen! Schrijven brengt je meer dan alleen die tekst waar je mee bezig was. Misschien weet je precies waarom je graag schrijft, maar misschien ben je even je motivatie kwijt, of twijfel je nog of je zal gaan schrijven. Daarom in deze blog 10 redenen om te schrijven.


10 redenen om te schrijven

1. Van schrijven word je blij. 😊 Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom je het ging doen: het maakt je happy.

2. Je leert er heel veel door. Zowel door het schrijven zelf, als door het doen van research vergroot je je algemene kennis.

3. Schrijven is de avonturen beleven die jij zelf bedenkt. Hoe leuk is dat!

4. Al schrijvende vertel je de boodschap die je graag wilt delen.

5. Het vergroot je zelfvertrouwen. Doorzetten terwijl het schrijven niet altijd wil lukken maakt je sterker, het draagt bij aan je zelfvertrouwen. Een volgende keer dat het moeilijk gaat of je weer twijfelt, dan weet je dat je het kan omdat je het eerder ook gedaan hebt. En hebt doorgezet.

redenen om te schrijven

6. Verder gaan met schrijven schept ruimte voor nieuwe artikelen, blogs of verhalen, als je deze ‘uit je systeem’ geschreven hebt.

7. Schrijven kan helend werken. Het helpt je dingen op een rijtje te zetten, te begrijpen, en rust en overzicht te creëren. En indien er iets heftigs gebeurd is, het te verwerken.

8. Schrijven is creëren. Niets is zo fijn om creatief bezig te zijn en nieuwe dingen te bedenken en te scheppen.

9. Schrijven werkt ontspannend. Ook als je moe bent na een lange werkdag – juist na die vermoeiende dag! – is het goed om te schrijven. Het ontspant je en geeft je daardoor niet alleen een relaxt gevoel, maar ook nieuwe energie.

10. Als dat wat je geschreven hebt klaar is, zal je blij zijn dat je het gedaan hebt en trots zijn op wat je hebt neergepend en dat geeft zo veel voldoening!

Wil je graag meer schrijfinspiratie? Meld je dan aan voor de dagelijkse schrijftips mailing!

Wat zijn voor jou redenen om te schrijven?

Groetjes, Giovanna

10 reacties

 1. zegt:

  Leuk om te lezen. Alle punten zijn voor mij herkenbaar! Door het schrijven bevind ik me ook even in een andere wereld en kan ik mijn fantasie goed gebruiken.

  1. Wat leuk dat alle punten voor jou ook herkenbaar zijn! Heerlijk is dat, even in een andere wereld zijn met het schrijven. 🙂

 2. Mooi artikel, vooral punt 8 kan ik me helemaal in vinden. Het is ook gewoon super leuk om dingen te creëren en creatief bezig te zijn!

  1. Dankjewel! Ja, heerlijk is dat hè! 🙂

 3. Eigenlijk werken al die dingen die je noemt bij mij. Van origine vond ik vooral de creativiteit en het avontuur erg leuk, maar inmiddels merk ik dat schrijven inderdaad ook helend kan werken. Het is niet voor niks dat schrijvers, schrijvers zijn, denk ik. Andere mensen verwerken dingen – denk ik – op andere manieren.

  1. Wat mooi dat het voor jou ook zo werkt, en wat een mooie conclusie ook!

 4. zegt:

  Bijna alle punten zijn herkenbaar! En net als Ilona zie ik ook verschil tussen dingen die ik een paar jaar geleden schreef en dingen die ik nu schrijf. Leuk om dat te zien.

  1. Leuk dat er voor jou ook zo veel herkenbaars in zit! En mooi die verschillen met schrijfwerk van een paar jaar geleden. Dat is denk ik ook wel iets wat blijft, als je je blijft ontwikkelen als mens en ook met het schrijven, zie je over een paar jaar weer verschil met nu. 🙂

 5. Mooi artikel! Ik vind het zelf ook leuk om mijn teksten van nu neer te leggen naast mijn blogs uit 2015, gewoon mooi om het verschil te zien. Overigens schrijf ik ook een hele hoop gewoon voor mezelf. Het is voor mij ook echt een uitlaat klep en zorgt dat ik dingen op een rijtje kan krijgen.

  1. Dank je! Ja, leuk hè om daar verschil mee te zien. En te zien hoeveel je zowel op (blog)schrijfgebied als in kennis gegroeid bent. Heerlijk ook om schrijven als uitlaatklep te kunnen gebruiken, fijn dat jij daar ook veel aan hebt.

Reacties zijn gesloten.