meer volgers
Blog

Zo krijg je meer volgers op Social Media!

Social Media is een leuk en machtig instrument. Het kan gebruikt worden ter vermaak, om meer te weten te komen over iets of iemand of om contact te houden met oude klasgenoten of oud collega’s. Mensen die je anders uit het oog zou verliezen, maar via social media te volgen blijven. Daarnaast kun je social media ook goed inzetten als instrument om bekendheid te geven aan jezelf (bijvoorbeeld als schrijver zijnde), aan je bedrijf of product. Inzoomende op die laatste reden, is het natuurlijk belangrijk om volgers te hebben. Zonder volgers geen bekendheid. Maar hoe krijg je nou meer volgers? Hieronder mijn tips.

Niche

Hoe duidelijker is wat je niche is, hoe gerichter je jezelf kunt profileren. Laat zien wat je product is. Dat kun je ook zelf zijn, bijvoorbeeld dus als schrijver. Laat zien op social media dat je schrijft en waarover je dat doet.

Wees echt

Laat niet alleen een ‘reclameposter’ van je product zien in je tijdlijn, maar ook foto’s van jezelf (de persoon achter het product) en wat je leuk vindt om te doen naast schrijven. Laat zien dat je naast een product ook een mens bent. Uiteraard hoef je geen foto’s te posten van hoe ‘echt’ je eruit ziet als je een grieperig hoofd hebt. Je kunt leuke, enthousiaste en positieve dingen posten en toch echt blijven. Als je je ellendig voelt hoef je dat niet perse te posten… Je gaat toch ook niet iedereen de je kent bellen om te vertellen dat je een rotdag hebt? Wees menselijk, maar wel zo dat je wat toevoegt voor een ander.

Doe wat jij wilt dat een ander ook doet

Wil je meer volgers? Volg dan zelf ook meer mensen. Wil je meer likes? Like dan ook meer van anderen. Wil je meer reacties op je berichten? Reageer dan ook op berichten van anderen.

Kies wat bij jou past

Er zijn vele soorten social media. Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, Bloglovin’, Tumblr en LinkedIn om er een paar te nemen. Elke media heeft zijn eigen doel en zijn eigen doelgroep. Instagram is bijvoorbeeld gericht op het delen van foto’s met een begeleidend berichtje. Twitter is voor de korte, snelle berichtjes. Pinterest voor het delen van je blogberichten of van leuke dingen die elders op internet bent tegengekomen. En Tumblr is een blog medium. Belangrijk dus om het medium te kiezen dat jou aanspreekt én waar je doelgroep zit. Dan verhoog je de kans om gevolgd te worden al meer.

meer volgers

Regelmaat

Post met regelmaat. Mensen komen regelmatig bij je terug als ze weten dat je regelmatig post. Als ze zien dat je laatste bericht twee maanden geleden was, zullen ze niet verwachten dat je snel weer wat zal plaatsen en verliezen ze hun interesse. En jij je volgers.

Hou je volgerslijst schoon en echt

Van wat je hebt trek je meer aan. Dus zorg dat je normale en echte mensen in je volgerslijst hebt staan. Zodra ik iemand met foto’s van half blote mensen in zijn tijdlijn mij gaat volgen, blokkeer ik die. Of iemand die net drie dagen zijn account heeft en 4012 mensen volgt. Dat zijn niet de volgers die ik wil, noch die geïnteresseerd zijn in mijn product. Veelal zijn het ook geen echte volgers, maar zo geheten robots. Of obsessieve figuren. Ook daar heb ik niets aan. Je kunt beter 300 echte volgers hebben die in jou geïnteresseerd zijn dan 3000 neppe volgers. Hetzelfde met volgers die mij meer volgers beloven; die blokkeer ik ook, die zijn alleen maar uit op het zelf verkrijgen van meer volgers, niet om jou te helpen.

Hashtags

Gebruik hastags om makkelijker gevonden te worden. Let wel op dat je geen #hashtagsgaatverzinnen #omdatdaterleukuitziet want niemand die die hashtags gaat volgen of bekijken. Kies hashtags die populair zijn en trending. Zet ze netjes onder je bericht en #niet in je #zinnen als woorden. Dat leest alleen maar heel irritant… Ik merk zelf dat ik eerder likes krijg en nieuwe volgers als ik op Twitter hashtags bij mijn bericht plaats. Helaas mag een Twitter bericht nooit erg lang zijn, en bij mij sneuvelen daar dan vaak de hashtags die ruimte moeten maken voor mijn echte tekst. Maar op Instagram mag je daarentegen 30 hashtags bij je bericht plaatsen, waarom daar dan geen gebruik van maken?


Connecten op social media? Leuk! Je vindt de verschillende social kanalen in de rechterzijbalk op de website of onderaan in de footer.

Wat is jouw favoriete social media?

Groetjes, Giovanna

2 Reacties

  1. liannereijntjes zegt:

    Fijn artikel Giovanna!

    1. Dankje Lianne!! Fijn om te horen!

Reacties zijn gesloten.