sneeuw
Boeken

9 winterse boeken om deze winter nog in te beginnen

Wat is er nou heerlijker deze winter dan een goed boek lezen op de bank met een heerlijke, dampende kop thee en de verwarming lekker hoog? Binnen is het behaaglijk warm terwijl buiten de gure wind om je huis raast. Daarom een lijstje met 9 leuke winterse boeken om een of meerdere van te lezen dit koude seizoen.

Winterse boeken

Winter in Schotland – Sarah Morgan

Workaholic Hannah weet dat ze onmogelijk de rest van haar leven vakanties met haar familie kan vermijden. Alleen heeft ze naast de hooggespannen verwachtingen ook stress vanwege het grote geheim dat ze sinds kort met zich meedraagt.
Huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen…
Posy vraagt zich af of ze wel haar beste leven leidt, maar durft niet te veranderen uit loyaliteit, naar haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren…
In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.

winterse boeken

Wintereiland – Jenny Colgan

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?
Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

Een warm weerzien – Elin Hilderbrand

Kelley Quinn is de eigenaar van de Winter Street Inn in Nantucket en de trotse vader van vier volwassen kinderen die allemaal een vervuld, maar licht chaotisch leven leiden. Hij kijkt ernaar uit om de hele familie weer eens bij elkaar te hebben met Kerstmis. Maar dan treft hij zijn tweede vrouw aan in een innige omhelzing met de kerstman en dreigt zijn droom van een warm weerzien met kerstliedjes bij de openhaard in rook op te gaan…
Eentje die zeker nog mag ontbreken tussen de winterse boeken.

hilderbrand bomann

Een wonderlijke winterreis – Corina Bomann

Eigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren. Maar door allerlei tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening?  

Winterse boeken van uitgeverij Boekerij.

Winterbloesem – Corina Bomann

Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is.
Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie wil haar uithuwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Kerst nadert en terwijl iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

winterse boeken

Winter in Virgin River – Robyn Carr

Op zoek naar de man die het leven van haar inmiddels overleden echtgenoot heeft gered, komt Marcie terecht in Virgin River. Vier jaar geleden sleepte Ian Buchanan het zwaargewonde lichaam van zijn beste maat weg uit een vuurgevecht in Irak, waarna hij spoorloos verdween. Als Marcie hem eindelijk vindt in een hut in de bergen waar hij een teruggetrokken bestaan leidt ontdekt ze onder de ruwe buitenkant een gewonde ziel.

En de laatste drie winterse boeken

Winter in Ierland – Patrick Taylor

Het sneeuwt in Ballybucklebo. Dokter Laverty heeft zijn handen vol aan de gebruikelijke griepgolf waar de bewoners van het Ierse dorpje door worden geteisterd. Samen met zijn excentrieke mentor dokter OReilly snelt hij door de ijzige heuvels en dalen op weg naar zijn patiënten. Barry kijkt verlangend uit naar zijn eerste kerstfeest op het platteland. Maar wanneer ook dokter OReilly geveld wordt door de griep en Barrys vriendin Patricia het laat afweten, wordt zijn humeur er niet beter op. Tot overmaat van ramp vestigt een nieuwe dokter zich in de buurt van Ballybucklebo. Barry vertrouwt die kwakzalver voor geen cent. Patrick Taylor is geboren en getogen in County Down, Noord-Ierland. In de jaren zeventig emigreerde hij naar Canada. Zijn immens populaire romans zijn gebaseerd op de dagboeken die hij schreef tijdens zijn beginjaren als arts in een huisartsenpraktijk op het Ierse platteland. Patrick Taylor woont afwisselend in Canada en Ierland.

winterse boeken

Winter in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?
Winter in de kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan is het derde deel van De kleine bakkerij-serie.

Net als in de film – Rachel Winters

Net als in de film is een heerlijke feelgood roman vol verwijzingen naar wereldberoemde scènes uit de bekendste romcoms. Kun je verliefd worden zoals in een film?
Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.
Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.
Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.
Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

net als in de film

Meer boekentips vind je hier en hier.

Welke winterse boeken wil jij nog lezen deze winter?

Groetjes,

Giovanna

12 Reacties

 1. zegt:

  Wat een heerlijke lijst. Over 2 weken hoop ik op wintersport te gaan, ik denk dat ik er een aantal als e-book ga proberen te krijgen (via Kobo plus). Lijkt me zeer passend 😉

  1. Wat heerlijk dat je over twee weken op wintersport gaat! Perfect om dan wat winterse boeken mee te nemen. Heel passend.

 2. zegt:

  Ze zien er ook nog eens allemaal fantastisch uit, die boeken. Ik kan ze beter voor volgende winter op m’n lijstje zetten, want als ik ze nu reserveer bij de bieb, is het wel zomer voor ik ze kan lezen;). Ik zou er trouwens geen enkel probleem mee hebben om in de zomer ‘winterboeken’ te lezen. Ik lees gewoon altijd alles.

  1. Mooie omslagen trekken mij ook altijd aan. Haha ja herkenbaar, ik ga ze ook niet allemaal kunnen lezen deze winter. Leuk dat jij ook gewoon winterboeken in de zomer kan lezen, ik moet er echt voor in de winterstemming zijn en dat lukt mij zomers niet. 🙂

 3. zegt:

  Winter in Schotland staat op mijn lijstje, want ik ben dol op dat land! De Kleine Bakkerij-serie lijkt me ook leuk. Ik heb er nog niks van gelezen.

  1. Wat leuk dat Schotland favoriet is bij jou! Sarah Morgan schrijft leuk, dus dat is een mooie combi. 😉
   En ook Jenny Colgan heeft zo’n leuke, vlotte en grappige schrijfstijl. De Kleine Bakkerij-serie ben ik zelf ook nog in begonnen, maar hij lijkt mij erg leuk.

 4. zegt:

  Hele leuke boeken! Ik heb ze op mijn lijstje gezet!

  1. Super dat er leuke voor op je lijstje bij zitten!

 5. Anna zegt:

  Wat een fijne lijst! Ik ben gek op winterse boeken, zo gezellig!

  1. Ja, vind ik nou ook! Zo lekker sfeervol.

 6. zegt:

  Een hele mooie lijst met boeken. Ik pik er wel een paar uit om te gaan lezen.

  1. Leuk! Veel leesplezier alvast!

Reacties zijn gesloten.