leesmarathon
Blog Boeken

Waarom het leuk is om een leesmarathon te houden

Het is alweer even geleden sinds mijn laatste keer, dus hoogtijd om weer eens een leesmarathon te gaan houden. Mijn laatste leesmarathon was tussen kerst en oud en nieuw. Een lees-watte? denk je nu misschien. Een leesmarathon, een marathon in lezen dus. Lekker lang lezen. Waarom dat leuk is? Je leest het hieronder.


Waarom het leuk is om een leesmarathon te houden? Nou omdat:

 • lezen leuk is – en meer lezen is meer leuk. 😉
 • je het helpt door je to-be-read-pile te komen

Ik weet niet hoe het met jouw TBR zit, maar de mijne neigt naar sneller groeien dan slinken… Met een leesmarathon kun je dat (mogelijk) wat meer in de kiem smoren.

 • het heerlijk me-time is

Need I say more?!

 • het helpt je je reading challenge te halen…

… op Goodreads en/of Hebban (of beide).

Ik doe sinds 2016 mee aan die van Goodreads en sinds 2017 ook aan die van Hebban (hè dubbel the fun 😉).

 • buiten het toch telkens maar stormt, regent of hagelt

Oké, van het weekend beloven ze mooi weer, maar bij de eerstvolgende storm-regen-hageldag, weet jij wat je kan doen!

 • je leestempo ervan verhoogt

Oefening baart ten slotte kunst.

 • je zo weer ruimte maakt voor alle leuke boeken die in het voorjaar uit gaan komen

(Je bent niet voor niets die TBR aan het terugdringen, ruimte maken voor nieuwe aanvoer.)

leesmarathon

Hoelang moet een leesmarathon zijn?

Dat bepaal je helemaal zelf! Your marathon, your rules!

Je hoeft er de deur niet voor uit en je hoeft er niets voor te kopen (juist niet; je wilt tenslotte je TBR verkleinen) (nou ja, misschien wat proviand als snacks en drinken). De leesmarathon kan een hele zaterdagmiddag duren. De hele zondag, het hele weekend of misschien wel een hele week als je toch vakantie hebt. Of als je baas er begrip voor heeft dat je de hele week als snipperdagen opneemt omdat je nodig een leesmarathon moet houden.

Heb jij wel eens leesmarathon gehouden?

Groetjes, Giovanna

4 Reacties

 1. Ik lees wanneer ik kan en wil maar een marathon heb ik nooit aan gedacht. Misschien moet ik dat doen ipv kringlooprondjes voor nieuwe boeken;)

  1. O, maar die kringlooprondjes voor nieuwe boeken zijn ook wel heel erg leuk hoor! 🙂

 2. zegt:

  Nog nooit gedaan, maar alle redenen vind ik zeer begrijpelijk;). Elke keer als ik erover lees, wil ik het eens gaan doen, maar mijn hoofd is er (nog) te onrustig voor. Maar ooit…ooit houd ik een leesmarathon van liefst een maand!

  1. Rust in je hoofd is wel het fijnst als je een leesmarathon gaat houden. Misschien langzaam opbouwen? Uurtje, ochtendje, middag, hele dag, dan een weekend? Voor je het weet ben je dan aan die leesmarathon van een maand toe. 😉

Reacties zijn gesloten.