dingen
Blog

Vijf dingen waar ik niet zo goed in ben

(maar wel hoop te worden)
Om wat meer van mijzelf te laten zien en te zorgen dat jullie mij beter leren kennen, schreef ik laatst al een blog over de dingen die je waarschijnlijk nog niet over mij wist. Vandaag schrijf ik over de dingen waar ik niet zo goed in ben. Inderdaad, die zijn er ook.
Er zijn natuurlijk zat dingen waar ik niet goed in ben (voetballen, breien, poëzie schrijven, een vrachtwagen besturen of een muziekinstrument bespelen, om er een paar te noemen), maar waarvan ik het helemaal niet erg vind en ook geen pogingen voor zal ondernemen om ze te verbeteren. Daar zal deze blog dan ook niet over gaan. Hij gaat over de dingen die ik niet zo goed kan, maar wel hoop te kunnen leren of verbeteren.

 

Plotten

Zoals wel meer schrijvers (Renate Dorrestein, Nanda Roep en Lisette Jonkman bijvoorbeeld) ben ik van nature geen plotter. Ik ben een Pantser zoals ze dat bij NaNoWriMo noemen of een Labrador zoals Lisette Jonkman het in haar boek noemt. Bij een labrador kun je je waarschijnlijk al een voorstelling maken. Die rent enthousiast op zijn doel af (boek schrijven) zonder daar een plan (plot) bij te maken. Dat gaat een tijdje goed, tot je vast komt te zitten in het verhaal. Omdat je geen plan hebt komt er een punt dat je niet weet waar het verhaal nu naar toe moet gaan. Ik ben wel al zo ver dat ik meestal wel een begin en een einde heb, maar het middenstuk van te voren bedenken, blijft lastig.

 

Plannen

Plannen (spreek uit op zijn Nederlands J) heb ik altijd genoeg, maar om dat goed in te plannen (spreek uit op zijn Engels J)… Om de een of andere reden lukt mij dat minder goed. En dan heb ik het vooral over het halen van deadlines, een (jaar)planning voor mijn blog of social media maken etc.

 

Prioriteiten stellen

Bespeur ik hier een thema met P’s? Maar even serieus, want prioriteiten stellen is een serieuze zaak. Daar kan ik kort over zijn, want dat vind ik nog altijd een ding. Eigenlijk is alles belangrijk en moet vandaag nog af. Ik wil zoveel, maar heb te weinig tijd. In de loop der jaren is dit punt wel al een flink stuk verbeterd, maar het kan zeker nog beter.

 

To-do-lists volgen

Ik ben goed in to do-lists maken. Heel goed zelfs. Het liefst zou ik overal een to-do-list voor maken. Ik ben dol op lijstjes en vooral het afvinken van gedane taken is erg leuk. Soms lukt het mij goed om het hele lijstje van die dag (of week) af te kunnen vinken, maar regelmatig blijven er toch een paar taken open staan. Heeft misschien ook wel weer met prioriteiten stellen te maken?

 

Geconcentreerd blijven

Ik ben gauw afgeleid, helaas. Daarom werk ik het beste in een omgeving, bijvoorbeeld thuis achter de computer, waar ik weinig afleiding heb. Een paar jaar geleden werkte ik op een kantoor met daarnaast struiken met de meest leuke vlinders en vogels erin en ernaast een speeltuin waar altijd enthousiast gespeeld werd. Je kunt begrijpen dat mijn blik vaak naar buiten getrokken werd. Voor de gezelligheid werk ik graag buiten de deur, maar voor de concentratie is thuiswerken het beste.

dingen

Mocht je hem nog niet gelezen hebben, hier vind je de blog met 11 dingen die je nog niet over mij wist.

 

Welke dingen ben jij niet zo goed in, maar hoop je wel beter in te worden?

 

Een hele fijne week toegewenst!

Groetjes,
Giovanna

4 Reacties

  1. Prioriteiten stellen vind ik soms heel lastig en de concentratie is soms ook ver te vinden. Daar werk ik nu dus aan.

    1. Ja dat zijn lastige dingen hè? Goed dat je er ook mee bezig bent!

  2. liannesletters zegt:

    Dat van dat plotten is herkenbaar! Daar ben ik ook niet zo goed in en voordat ik Lisettes boek had gelezen begon ik gewoon zonder vooraf te plannen aan een verhaal. Dit doe ik nu wel wat meer en ik merk wel dat het helpt, maar toch blijf ik deze manier van werken voor het grootste gedeelte behouden en dat vind ik prima zo!

    1. Het is en blijft hoe wij zijn denk ik, geen plotters, dus dat zullen we denk ik ook nooit worden. Maar ben blij dat we wel geleerd hebben er wat structuur in aan te brengen. Dat scheelt wat vastlopen. 🙂

Reacties zijn gesloten.