Vier je successen
Blog

Vier je successen!

Successen, groot en klein, mogen gevierd worden. Het lijkt een goed idee om na een succes gelijk door te gaan, op naar het volgende succes. Maar wist je dat het goed voor je is om ook even bij een succes stil te staan? Waarom en hoe je dat doet? Je leest het in deze blog.


4 redenen om je successen te vieren

1 Het geeft je meer werkplezier. Door je successen te vieren zie je niet alleen dat het echt effect heeft wat je doet, maar ook dat je naar je doel toewerkt.

2 Het motiveert om door te gaan omdat het een gevoel van overwinning geeft. Het smaakt naar meer.

3 Het zorgt ook voor groei op persoonlijk vlak. Het geeft je zelfvertrouwen een boost. Een gevoel van Yes I can!

4 Het zorgt dat het nieuw succes aantrekt. Je weet dat je op de goede weg zit en dat je het kan. Dat helpt je volgende successen ook te behalen. Iets trekt altijd meer van hetzelfde aan.

Goede redenen om je successen je te vieren! Maar hoe doe je dat dan? Hieronder een paar tips.

4 tips hoe je je successen kan vieren

1 Wees dankbaar. Sta even bewust stil bij je succes en wees er dankbaar voor.

2 Maak het zichtbaar. Zorg dat je het regelmatig terug kunt zien en je herinnerd wordt aan je overwinningen. Maak bijvoorbeeld een momentum wall waar je met post-its, foto’s of plaatjes je successen duidelijk terug kan zien. Of gebruik hiervoor een mooi prikbord. Ook kun je je overwinningen opschrijven in een notitieboekje of op je website.

3 Deel het met anderen. Deel het vooral ook met anderen die bij je successen betrokken waren, je klanten, collega’s of je lezers. Laat ze weten welk succes je behaalde en wat hun rol daarin was.

4 Beloon jezelf. Wat is er fijner dan een mooie beloning te krijgen na het behalen van een succes? Een taartje, een boek of uit eten, kies iets waar jij echt blij van wordt.

Doorzetten is óók een succes

Ook doorzetten en het af schrijven van je verhaal of een moeilijk hoofdstuk is een succes dat je mag vieren. Ben Tiggelaar zegt daarover in zijn boek Dromen, durven, doen: ‘Vier het doorzetten meteen na afloop uitbundig. Neem de rest van de dag vrij en beloon jezelf met een ontspannen middag en avond. Ga een nieuw boek kopen, ga lekker lang in bad, kijk een leuke film. Kortom geniet ervan en vertel jezelf minstens tien keer hoe goed je het van jezelf vindt dat je hebt doorgezet.’

Vier je successen

Verjaardag vieren

Gisteren had ik ook nog wat anders te vieren, namelijk mijn verjaardag. Jarig worden is misschien geen prestatie of een succes, maar wel altijd een (klein) feestje waard. 😉 Daar kwamen deze slingers die ik bij de Fotofabriek mocht ontwerpen goed bij van pas. Ja, je leest het goed, ze zijn zelfontworpen. Ik mocht in het voorjaar al eens een fotoboek maken bij de Fotofabriek, heb je het toen gemist, in deze blog zie je het resultaat. Dus toen mij vorige week – toevallig vlak voor mijn verjaardag – gevraagd werd of ik een fotoslinger wilde maken, hoefde ik daar niet lang over na te denken.

De slinger bestaat uit losse vlaggetjes die je individueel – zowel voor als achter – naar eigen voorkeur kunt ontwerpen. Je ontwerpt zo vier vlaggetjes en die worden automatisch drie keer afgedrukt. De vlaggetjes rijg je aan de meegeleverde lijn. Bij het ontwerpen kun je foto’s gebruiken, als achtergrond of deels als plaatje erop, maar ik koos uit de ruime hoeveelheid beschikbare clipart. De voorkant maakte ik lekker zomers met fruit, slippers en (yes!) flamingo’s. De achterkant heb ik in een meer lente/najaar sfeertje gemaakt. Zo zijn de slingers multifunctioneel. Ook zette ik er tekst op om het extra feestelijk te maken.

Hoe vier jij een behaald succes?

Groetjes, Giovanna

* Deze blog bevat een samenwerking

8 Reacties

 1. Wat leuk dat jij het ook vaak probeert te doen! Haha, nou precies!

 2. zegt:

  Helemaal waar en iets wat ik zeker vaak probeer te doen. Dat maakt het allemaal net een beetje leuker 😉

 3. Lilian zegt:

  Ik doe het eigenlijk te weinig. Ik schrijf m’n successen nu wel vaker op, sterker nog ik schrijf elke dag één succes in m’n dagboek. Maar vieren doe ik eigenlijk niet.

  En (nog) gefeliciteerd met je verjaardag! 🙂

  1. Dat is ook een mooie manier om stil te staan bij je successen, door ze op te schrijven! Kun je het later ook nog eens terug lezen.
   Dank je! 🙂

 4. zegt:

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Die slinger is leuk.
  Successen vieren vind ik net als jij belangrijk. Na een flinke klus op het werk kocht ik altijd bloemen voor mezelf. Keek ik soms al weken naar uit, als ik druk bezig was;).

  1. Dankjewel! 🙂
   Wat mooi dat je jezelf na een flinke klus beloonde met bloemen! Gaaf dat je zo niet alleen je succes vierde, maar eerder een mooi vooruitzicht had als motivatie om door te werken.

 5. Lianne zegt:

  Successen vier ik tegenwoordig altijd, inderdaad om even stil te staan bij hoever je al bent gekomen. Leuk is die slinger trouwens!

  1. Wat goed dat jij je successen tegenwoordig altijd viert!
   Dankjewel 🙂

Reacties zijn gesloten.