tips
Blog

Tips voor schrijven tijdens zomers weer

Voor de een maakt het niet uit of het zomer of winter is, warm of koud, geschreven wordt er toch wel. Maar voor de ander heeft het weer grote invloed op het schrijfwerk en wordt er toch merkbaar minder geschreven in de zomer. Ik merk zelf dat ik duffer word als het heel warm is en dan neig ik toch naar wat minder schrijven. Dat vind ik jammer, want ik schrijf het liefst heel steady door het jaar heen.  Dus ging ik op zoek naar manieren om het hoofd koel te houden en toch lekker door te schrijven. Deze dingen hebben mij geholpen de afgelopen warme periodes toch lekker door te schrijven.

 

Schrijven op een koele plek

Het is misschien een inkoppertje, maar als je last van de warmte hebt tijdens het schrijven, ga dan op een koele plek werken. Hoe verleidelijk het ook is om lekker in de zon te gaan zitten. Dat komt later wel weer.

 

Werken met een beloning in het vooruitzicht

Vind je het heerlijk om na het schrijven te gaan zonnen of te gaan zwemmen? Dan is dat de beloning die jij verdient hebt na het behalen van je schrijfdoel. Ik vind het heerlijk om een boek te lezen in het zonnetje, dus dat is wat ik van mijzelf mag als ik geschreven heb.

 

Voldoende en regelmatig drinken

Als ik te weinig drink kan ik mij slechter concentreren. Ook maak ik sneller fouten. Zorgen voor voldoende vocht is dus belangrijk en houdt het hoofd koel. Lekker fris water, met of zonder schijfjes citroen of munt, een smoothie of een groentesapje. Ik krijg van zo’n vruchten- of groentesapje een goede energieboost en het werkt verkoelend.

tips voor schrijven

 

Zoek een werkplek zonder afleiding

Hoewel ik het heerlijk vind om buiten de deur op een flexplek te werken, merk ik wel dat als het erg warm is, ik sneller afgeleid ben. Een schrijfplek in een eettentje waar gezellig om mij heen gekletst en heen en weer gelopen wordt werkt voor mij dan minder goed. Wil ik toch het liefste buiten de deur werken met warm weer, dan ga ik in de bibliotheek werken. Daar is én airco en studieplekken waar het heel rustig is.

 

Schrijf jij het hele jaar steady door of hangt je schrijftijd met de buitentemperatuur samen?

Groetjes,
Giovanna

4 Reacties

  1. Goede tips! Ik merk ook, nu het warmer is, dat ik minder schrijf en probeer dus meer ‘s avonds te schrijven. In een cafeetje schrijven is ook een goed idee.

    1. Dankje! ‘s Avonds schrijven als het minder warm is, is ook een goede tip inderdaad!

  2. Ik merk ook dat ik minder puf heb om te schrijven met zo’n warm weer en sneller afgeleid ben en iets anders ga doen. Ook al wil ik het liefst naar buiten, het werkt dan toch het beste op een koele plek!

    1. Ja precies! Het is soms even zoeken, maar een koel plekje werkt het beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.