september 2020
Blog

September 2020 | een overzicht

Van het weekend ben ik teruggekomen van vakantie. Drie weken vakantie in eigen land werd het dit jaar. En in plaats van drie weken in eenzelfde huisje te vertoeven, hebben we er een mooie vakantie-roadtrip van gemaakt. Met elke week een ander deel van Nederland. Benieuwd welke provincies we aandeden? Ik vertel je er in dit september 2020 overzicht alles over. Ook vertel ik over werk en mijn onderneming. Maar als je in een maand drie weken op vakantie bent geweest, kan het niet anders dan dat de meeste highlights over vakantie gaan. Lees je mee?


September 2020

 • De eerste dagen van september waren tevens de laatste dagen voor onze vakantie. Dat betekende dus nog even heel hard werken om alles af te krijgen. Twee grote klussen afmaken, laatste vakantiedingen die nog gekocht moesten worden, de blog voor vrijdag inplannen, een webinar van mijn ondernemerscoach volgens, laatste dingen van mijn to-do-list afstrepen en natuurlijk de koffers pakken.
 • We vetrokken vrijdag 4 september naar de Veluwe. Vorig jaar september besloten we om dat jaar een jaartje maar niet naar het buitenland te gaan, omdat mijn vader ernstig ziek was. Wie had toen kunnen vermoeden dat we een jaar later zouden besluiten ook niet naar het buitenland te gaan, maar nu vanwege corona? Na in Portugal op vakantie geweest te zijn in maart dit jaar, op het moment dat corona de wereld begon te overspoelen, waardoor het alles behalve een ontspannende tijd was, leek het ons verstandiger om deze (na)zomer niet naar het buitenland te gaan. Zeker niet nu er telkens meer gebieden code rood krijgen. Het werd dus vakantie in eigen land. We besloten om onze drie weken vakantie niet op één plek door te brengen, maar er een mooie rondtrekvakantie van te maken. Zo boekten we dus een huisje in Gelderland op de Veluwe (Eerbeek), een huisje in Drenthe (Aalden) en een in Limburg (Vaals).
 • We genoten van de prachtige en gevarieerde natuur die Nederland rijk is (heidevelden, bossen, zandvlaktes, heuvels en zelfs wat bergen), al wandelend, vanuit de auto én op de racefiets. We hadden onze racefietsen uiteraard mee en fietsten lekker vaak. Ook maakten we redelijk lange tochten, waaronder een tocht van ruim 100 kilometer in Gelderland met een stukje Duitsland erbij. Weer een 100 kilometer rit kunnen maken was voor mij een mijlpaal. Ik vertelde hier ook al wat over vorige maand. Daar vertelde ik dat ik vóór mijn knieblessure toch wel regelmatig zo’n tocht maakte, waarbij het dan zeg maar net is als wat een marathon voor een hardloper is. Of misschien een halve marathon? Ik weet het niet precies. Ik ben geen hardloper (meer) dus ik weet niet hoe het lopen van een halve en hele marathon echt voelt. Zo ver kwam ik nooit. Maar hardlopen deed ik er drie jaar geleden wel ook naast, met het idee om ooit een 10 km wedstrijd te lopen en later misschien wel eens een halve marathon. Maar zo ver kwam ik dus niet helaas, en het zal er nu ook nooit meer van komen vrees ik. Door het hardlopen kreeg ik namelijk een knieblessure die mij uiteindelijk bijna tweeëneenhalf jaar af en aan geplaagd heeft. Hoe graag ik ook weer zou hardlopen, ik durf het nooit meer aan. Ik ben veel te bang dat ik weer een blessure krijg en weer zo lang met weinig plezier kan fietsen.
september 2020
Fietsen op de Posbank | bokkenpootjesijs in Putten | Giethoorn | lekker lezen
babyslofjes voor tweeling | op de Posbank | Limburgse vlaai | op het Drielandenpunt
 • We genoten van alle leuke dingen. In een notendop: we barbecuede veel, we gingen naar o.a. Elburg, Apeldoorn, Putten, maakten een rondvaart in Giethoorn, zagen een hunebed, beklommen (met de fiets) o.a. de Posbank, de VAM-berg en de Cauberg. Fietsten door het Nationaal Park De Hoge Veluwe, zagen nog net wat hei in bloei, gingen af en toe met een pontje en zagen de waterval in Loenen. Ik genoot van een stuk chocoladetaart, een kaasplankje, bokkenpootjesijs en 2x een stuk Limburgse vlaai (niet allemaal te gelijk 😉). Verder staken we de eerste vakantieweek nogal eens de open haard aan ’s avonds, terwijl het halverwege de tweede week zo lekker warm werd dat we in onze zwemkleding konden zonnen bij ons huisje. We fietsen door drie provincies én in drie landen: Nederland (uiteraard), Duitsland en België. Het Drielandenpunt deden we ook aan. We dronken koffie bij een kasteel (Oud Valkenburg, zie grote foto) en genoten van de botanische tuin in Kerkrade. Ben je daar in de buurt en hou je, net als ik, van botanische tuinen, dan is deze prachtige tuin een echte aanrader.
 • In september 2020 las ik in totaal 13 boeken. Ik heb een aantal boeken waar ik in juli al een klein beginnetje in had gemaakt, maar die alsmaar bleven liggen, in de vakantie uitgelezen. Plus nog wat andere boeken.
 • Toch las ik minder op vakantie dan ik gehoopt had. Dat kwam deels doordat we naar de Tour de France keken en ik ook veel handwerkte. Ik ben namelijk bezig boerderijdieren van vilt te maken, voor de kleinkinderen als ze bij ons zijn. Dat is onbedoeld een beetje een meerjarenplan geworden. Ik begon hier vorig jaar al aan maar toen kwam het helaas lange tijd stil te liggen. Toen maakte ik twee varkens, twee geiten, een schaap met twee lammetjes en een haan. Maar met dit jaar een koe, een hondje, twee kippen en drie kuikens is het aantal dieren al flink toegenomen.
 • Ook maakte ik voor de tweeling van mijn nichtje (de dochter van mijn broer), die in september geboren werd, op vakantie slofjes van vilt. Met de twee jongetjes gaat het goed. Ze zijn een paar weken te vroeg geboren, maar deden het voor een te vroeg geboren tweeling meteen al erg goed. Sinds afgelopen vrijdag zijn ze zelfs al thuis.
 • De andere reden dat ik niet zo veel las als ik van plan was, kwam omdat ik begonnen ben met het schrijven van een nieuw boek. Geen kinderboek deze keer, maar een boek over schrijven. Hoe kan het ook anders eigenlijk. 😊
 • Op dag 1 van de vakantie popte het idee voor dit boek op in mijn hoofd en al vrij snel ging ik ermee aan de slag. Regelmatig schreef ik eraan. Ik schreef wel minder dan ik normaal thuis zou doen, maar he, het was wel vakantie natuurlijk. 😉 Als het boek meer vorm heeft vertel ik er alles over!
september 2020
Botanische tuin Kerkrade | rondvaart in Giethoorn | nog wat bloeiende heide | schrijftijd
Col du VAM beklommen | alpaca op het park | waterval Loenen | ‘Ik zal die stenen wel even goed leggen.’
 • Zelfs in de vakantie kwamen er nieuwe redactie-aanvragen voor het corrigeren en persklaarmaken van manuscripten binnen. En ook het schrijfcoachen heeft niet geheel stil gelegen. Dat betekent dat ik vandaag, de eerste dag na mijn vakantie, gelijk weer vol aan de bak kan. Heerlijk!
 • Op schrijfgebied heb ik in september, afgezien van het nieuwe boek, niet zo veel gedaan. Maar zoals beloofd vorige maand, zou ik vanaf nu delen hoeveel ik per maand geschreven heb. In september schreef ik door de vakantie dus veel minder dan in andere maanden. Maar omdat ik, zoals gezegd aan een nieuw boek begonnen ben, heb ik zeker wel geschreven. September heeft met vandaag nog 3 dagen te gaan, dus het woordaantal zal nog wel hoger worden. Maar tot en met gisteren schreef ik in de maand september 5.595 woorden.
 • Ik schreef en plaatste in de maand september 2020, vanwege mijn vakantie slechts 2 blogs. Andere jaren liet ik het plaatsen van blogs gewoon doorgaan in mijn vakantie. Maar omdat ik echt toe was aan rust en geen ‘moeten’ wilde hebben, besloot ik ook hiervan echt even vakantie te nemen. Ik miste het wel een beetje. Maar het was ook wel heel ontspannend om even helemaal niets te moeten drie weken lang.

September 2020 favorieten

Boeken: Ankerplaats – Irene Hannon (Hope Harbor #3); Spaar de spotvogel – Harper Lee; Intuïtief eten – Sharon Numan & Henrike Weerstand
Tijdschriften: Santé, Vriendin, Vriendin Tuin & Huis, Elle Decoration, Wieler Revue, Libelle, Libelle Gezond
Uitjes: Vakantie!
Gerecht: Limburgse vlaai
Fruit: Nectarines, aardbeien en frambozen
Bakken: –
Bloem/plant: Heide
Quote: What consumes your mind, controles your life – anonymus

Mijn zakelijke doelen voor oktober/november

 • Zakelijk meer processen automatiseren.
 • Focussen op energiegevers, afstand houden van energievreters.
 • Schrijfworkshop geven in Den Haag.
 • Nieuwe cursus ontwikkelen.
 • E-book maken.

Zo, dit was in een notendop mijn maand september!

Wat is jouw mooiste highlight van september 2020?

Groetjes, Giovanna

14 Reacties

 1. Heerlijk dat je even lekker op vakantie bent geweest. Leuk idee om verschillende plekken in Nederland te bezoeken. Zo zie je maar weer dat Nederland zelf eigenlijk ook gewoon heel erg mooi is om op vakantie te gaan!

  1. Ja, was erg fijn! Absoluut, Nederland is heel erg mooi en heeft zo veel te bieden. Waren we voor de coronacrisis haast vergeten…

 2. zegt:

  Och wat een heerlijke foto’s zeg! Echt even genoten dus. Ons eigen landje heeft ook gewoon zoveel moois.

  1. Dankjewel! Nou hè! Zo veel moois én zo gevarieerd ook. En dan hebben wij nog maar drie van de twaalf provincies bezocht. 😉

 3. zegt:

  Heerlijke vakantiekiekjes! Fijn dat je hebt kunnen genieten.

  1. Dankjewel! 🙂

 4. Lilian zegt:

  Wat fijn dat je een leuke vakantie had! Helemaal na je laatste vakantie. En vlak in de buurt! (ik woon in Ermelo, naast Putten). In Aalden ben ik overigens voor het eerst zonder ouders op vakantie geweest, met een vriendin. Wij woonden daar toen vlakbij, konden op de fiets op vakantie 🙂

  En ik ben benieuwd naar je boek!

  1. Wat leuk dat je in Ermelo woont! In Ermelo zelf ben ik niet geweest, maar de omgeving Putten ken ik wel (ook door vakanties vroeger) en de Ermelose heide is ook prachtig. Heb er jaren geleden tijdens een vakantie gefietst. Wilde dat deze vakantie ook doen, maar dat kwam er helaas niet van. En wat leuk dat je ook met Aalden een binding hebt!

 5. zegt:

  Klinkt als een supervakantie, wat een goed idee om gewoon te roadtrippen in eigen land! Je favorieten klinken zo zomers, en hoewel het nog steeds september is, heb ik intussen echt al een oktobergevoel!

  1. Dat was het zeker! 🙂 En echt een aanrader om eigen land te (her)ontdekken.
   Ja het grappige was dat het zo heerlijk zonnig en zomers was vanaf half september, maar kort nadat het officieel herfst was, werd het ook ineens écht herfst. En hoewel het gisteren onverwacht ook nog een hele zonnige dag was hier, is vandaag toch ook wel het oktobergevoel toegetreden.

 6. zegt:

  Wat een geweldige vakantie heb je gehad! Heerlijk om zoveel verschillende dingen te doen en zoveel te zien van ons eigen land. Mooie doelen heb je opgesteld. Heel veel succes!

  1. Dankjewel! Was inderdaad heel gevarieerd en zo leuk om te ervaren hoeveel ons eigen land te bieden heeft!

 7. Lianne zegt:

  Klinkt als een heerlijke vakantie! Fijn dat je lekker uit hebt kunnen rusten en weer vol energie aan de slag kunt nu 🙂 Wauw 5000 woorden, je hebt veel geschreven. Ik houd dat nooit zo bij. Ik vind het dan echt zo geforceerd en dan verlies ik er denk ik het plezier in.

  1. Thanks! Ja, echt heel fijn. Als het bij houden van het aantal woorden voor jou geforceerd voelt en je het plezier beneemt, moet je het zeker niet doen. Gewoon doen wat voor jou het prettigste is.

Reacties zijn gesloten.