fieldtrip
Blog

Op fieldtrip voor blog inspiratie

De beste blogs ontstaan meestal al schrijvende. Maar dan moet je wel een goed idee hebben om mee te beginnen. Ik deelde al eens lijstje met 44 blog ideeën, voor inspiratie voor een volgende blog, maar vandaag laat ik zien waar je ook inspiratie voor je blog vandaan kunt halen. Dus pak je favoriete pen en notitieboekje en ga op fieldtrip.

 

Bibliotheek

Honderden, misschien wel duizenden boeken en tijdschriften vol inspiratie! Dat kan een fieldtrip naar de bibliotheek je opleveren. Daar moet je zeker wel wat uit kunnen halen. Ook kan een titel van een boek je fantasie al prikkelen en een leuk idee opleveren, wat uiteindelijk over iets heel anders kan gaan. Dat had ik vooral heel veel toen ik voor een lifestyle en beauty magazine schreef. Eén zinnetje ergens lezen leverde mij een totaal ander maar leuk artikel op. Maar ook spelende kinderen, een puzzelend omaatje of twee mensen in gesprek kunnen je blogpost ideeën geven.

 

De trein

Reizen met trein is een ideaal vervoersmiddel voor je fieldtrip, het brengt je van A naar B, geeft je de gelegenheid om lekker te lezen, én levert een bron van inspiratie op om zelf over te schrijven. Een sip gezicht van de persoon die voor je zit en uit het raam kijkt. Welke dingen zou je tegen haar willen zeggen om haar op te peppen (figuurlijk dan)? Dat liever een mooie, positieve, blog op. Zie je iemand met een onwijs mooie outfit? Ook daar kun je een gave blog over schrijven. ‘De mode van dit seizoen…’ of ‘Mijn favoriete kleding…’ of ‘Mijn kleding wishlist….’noem maar op.

 

Het park

Het hele jaar door is dit voor mij een favoriete plek om te komen. Toen ik vroeger naast een groot park woonde zorgde ik dat ik er elke dag doorheen liep of fietste op weg naar mijn werk of een afspraak. Als ik de tijd had fietste ik een extra rondje of ging ik even op een bankje zitten. Elk seizoen is de natuur zo mooi. Dat biedt al veel inspiratie tot schrijven. Maar ook de mensen (en de dieren!) die leveren gespreksstof voor je blog op. In het park krijg ik vaak ideeën voor blogs of verhalen over rust, op flexplekken werken, sporten en gezondheid.
Voor een nog rustigere, verstilde plek is een botanische tuin perfect.

fieldtrip
Botanische tuin Urbino, Italië

 

Een evenement

Ook een erg leuke fieldtrip is naar een festival of evenement. Wat dacht je van blogs over wat je beter wel en wat niet mee kunt nemen naar een evenement? Of de do’s en de don’ts tijdens een festival. De beste festival outfits. De lekkerste festival foods, et cetera. Ook een verslag over het evenement zelf is leuk om te delen op je blog.

 

Het strand

Zowel in de zomer als in de winter is dit een zeer geschikte plek om inspiratie voor een blogpost op te doen. In de zomer kun je relaxed vanaf een strandtentje hele strand bezien. Misschien wil je iets schrijven of sun-protection, of over picknicken op het strand. Of wat dacht van je ‘De 10 leuke bezigheden op het strand’ met daarin alle sport en spelactiviteiten die je maar kan bedenken.
In de winter komen tijdens een heerlijke strandwandelling ook altijd goede ideeën boven. Of wanneer je mijmerend over het water voor je uitstaart, of misschien wel als je een verliefd stelletje hand-in-hand ziet lopen.

 

Waar vind jij inspiratie?

 

Groetjes,

Giovanna Jansen

8 Reacties

 1. zegt:

  Een heel mooi lijstje. Ik vind inspiratie tijdens mijn wandelingen, op vakantie en altijd als ik aan zee ben. Daar voel ik me ook altijd op mijn best 🙂

  1. Wandelingen vind ik ook heel inspirerend. Net als aan zee. En dan heb je vast veel inspiratie op kunnen doen tijdens je afgelopen vakantie op Texel.

 2. zegt:

  Wat een leuk lijstje met inspiratiebronnen! Je hebt helemaal gelijk dat er even op uit gaan vaak al heel wat inspiratie kan opleveren. Bij mij werkt dat vaak ook een stuk beter dan achter mijn laptop blijven zitten 😉 Ik vind het vooral fijn om naar plekken te gaan waar andere mensen zijn. Zoiets als een gesprek dat ik opvang, kan soms al fijne inspiratie opleveren.

  1. Idealiter trek ik er opuit met mijn laptop, kan ik gelijk schrijven.
   Leuk dat jij ook inspiratie haalt uit een gesprek dat je oppikt ergens.

 3. zegt:

  Ja, er even tussenuit gaan levert vaal veel inspiratie op 🙂 Bedankt voor de tips in dit bericht.
  Zelf krijg ik veel inspiratie van muziek!

  1. Ja leuk is dat he, dat er op uit gaan niet alleen een leuk uitje maar ook veel inspiratie oplevert.
   Wat mooi dat je veel inspiratie van muziek krijgt!

 4. Jessica J. zegt:

  Inspiratie zit echt overal. Zelfs de meest onbenullige dingen kunnen voor geïnteresseerden een handig artikel opleveren! Het openbaar vervoer is een hele goeie, of in feite eender waar je mensen kan ‘afluisteren’, haha.

  1. Insiratie zit inderdaad echt overal. Alles kan ‘schrijfvoer’ zijn. Haha ja elke publieke plek is geschikt om gesprekken op te vangen en interessant materiaal op te leveren.

Reacties zijn gesloten.