oktober 2023
Blog

Oktober 2023 | een overzicht

We zitten weer aan het einde van de maand, dus is het weer tijd voor een nieuw maandoverzicht over afgelopen maand. Met korte steekwoorden, mooie foto’s, gevarieerde momenten, highlights en meer. Benieuwd hoe oktober 2023 was? Je leest het in deze blogpost.

Oktober 2023 in steekwoorden:

 • Preptober, oftewel de voorbereidingsmaand voor NaNoWriMo, die 1 november weer van start gaat.
 • Ik doe dan voor de achtste keer mee aan NaNoWriMo. Deze keer niet met een nieuw boek, mijn lopende projecten moeten eerst af. Daarbij staat als eerste op de planning het schrijfboek dat ik aan het schrijven ben voor iedereen die graag een boek zou willen schrijven en daar kennis en motivatie bij kan gebruiken.
 • Eigenlijk is het de bedoeling dat je begint met een nieuw project met NaNoWriMo, maar met een lopend project mag je ook zeker mee doen. Daar heb ik dan gelijk de eerste NaNo-badge mee verdiend: NaNo rebel. Hoppa, op naar de volgende badges!
 • John was jarig, we hebben het gezellig met de kinderen en kleinkinderen gevierd.
 • Deze maand heb ik er weer een nieuwe coachingsklant bij! Met een coachingstraject ga ik haar coachen bij het schrijven van haar eerste kinderboek. Ik kan natuurlijk niets verklappen, maar het wordt een erg leuk boek, dat weet ik nu al!
 • De livedag! Afgelopen zaterdag, 28 oktober was het zo ver, de livedag die ik twee keer per jaar voor mijn coachingsklanten organiseer. En dag vol schrijfonderwerpen, schrijftips, schrijfonderwijs, schrijfopdrachten en vooral heel veel gezelligheid en gepraat over schrijven.
 • De herfst is echt ingetreden na een lang lopende nazomer: blaadjes vallen van de bomen, het regent af en toe flink, met een goede wind erbij en het is een stuk minder warm.
 • Gelukkig geeft de herfst prachtige kleuren aan de natuur.
oktober 2023

Blogs in oktober 2023:

oktober 2023

Favoriete boeken, gelezen deze maand:

 • Het bittere kruid – Marga Minco
 • Bloesempad (Hope Harbor #9) – Irene Hannon
 • Nieuw begin (Hope’s Crossing #2) –  RaeAnne Thayne
 • Alleen: De Pasific Crest Trail te voet van Mexico naar Canada (Alleen #1) – Tim Voors
 • Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman (Madame le Commissaire #1) – Pierre Martin
oktober 2023

Quote:

A good idea becomes a great idea when you let it out. – anonymous

Genoten van:

 • De bonkies die Marion voor de livedag had gemaakt.
 • Van de natuur tijdens wandelingen.
 • Fotograferen van o.a. paddenstoelen.
paddenstoelen

Leuk om te doen in oktober 2023:

 • Slagroomtaart maken voor Johns verjaardag.
 • Livedag organiseren.
 • Voor NaNoWriMo voorbereiden.

Blij met:

 • De nieuwe airfryer die ik van de week gekocht heb. Nou nog kiezen wat ik er als eerste in ga bereiden…
 • Dat NaNoWriMo betekent dat het ook weer tijd is voor mijn NaNoWriMo mailing! Wil je die ook ontvangen? Meld je dan hieronder aan, of stuur me even een berichtje, dan zet ik je erbij op de lijst.
 • Het geweldig leuke cadeau dat ik kreeg van een van mijn coachees als dank voor het harde werk samen aan het herschrijven van haar manuscript, zodat het nu bijna echt af is!
oktober 2023

Niet zo blij met:

 • Nog steeds niet helemaal beter na de longontsteking…
 • De verstopping en overstroming die we afgelopen week in de keuken hadden en de monteur die (door tot twee keer toe en niet goed doorgekregen melding) pas elf uur later kwam om het op te lossen.
 • Dat de vloerbedekking in de gang nog steeds niet helemaal droog is…
nanowrimo

Dankbaar in oktober 2023 voor:

 • Geslaagde live dag!
 • Voor al mijn fijne, leuke en schrijfgrage coachees.
 • Fijne herfstwandelingen.
 • De eekhoorn die ik spotte én goed op de foto kreeg! Meestal zijn ze zo snel weer weg, dat je hooguit een pluizige roodbruine streep op de foto ziet. Maar deze bleef zelf even zitten. (Zie foto.)

Wat is jouw mooiste highlight van oktober 2023?

Groetjes, Giovanna

Ontvang de gratis NaNoWriMo motivatiemailing!

4 Reacties

 1. Veel NaNoWriMo plezier!

 2. Ik zou wat meer verhalen willen schrijven maar het komt er niet van. Ook komende maand niet, ik ben niet zo van dat soot dingen, hoop dat je er veel plezier aan beleeft. Scheveningen met laagstaande zon, heerlijk!

 3. Mooie quote deel je. Balen dat je nog steeds niet helemaal fit bent na je longontsteking. Doe rustig aan, zou ik zeggen, ondanks NaNoWriMo.

 4. Ik wens je veel plezier en succes met NaNoWriMo! Ikzelf doe niet mee omdat ik geen fictie schrijf. En ja, ik geef toe: ook omdat ik dat niet zie zitten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.